Ruotsin päävalmentaja Mårts oli huolissaan omiensa tekemisestä

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Ruotsin valmennusjohdolla on mietinnän paikka.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Päävalmentaja Pär Mårts totesi suoraan, että paljon parannettavaa löytyy. Joukkueen kapteeni Jimmie Ericsson ei ottelun jälkeen suuremmin selitellyt vaikeaa ottelua.

Pär Mårts totesi valmentajahaastattelussa, etteivät osittain kokemattoman joukkueen vaikeudet tulleet yllätyksenä.

− Pelasimme hyvän ottelun ja tiesimme, että siitä on tulossa vaikea. Meillä on nuori joukkue ja siinä on mukana kymmenen pelaajaa, jotka eivät ole aikaisemmin pelannut MM-kilpailussa. Tällä tasolla ei ole kuin vaikeita vastustajia.

Mårts myönsi, ettei joukkueen tekeminen ollut sillä tasolla, jolla sen kuuluisi tällä hetkellä olla.

− Latvia pelasi paljon meitä voimakkaammin ja kiekon hallinta oli heillä. Eihän meille edes kuulu kolme pistettä, jos pelaamme tuolla tavalla. Meidän on parannettava kaikessa.

Ensimmäisen osuman ottelussa tehnyt kapteeni Jimmie Ericsson oli vähäsanainen, muttei näyttänyt olevan huolissaan tiukan ottelun jälkeen.

− Oli odotuksissa, että ottelusta on tulossa tasainen ja kova. Latvialla on taitavia pelaajia ja he ovat vaarallisia koko ottelun ajan. He pystyvät taistelemaan tasaisesti mies-miestä vastaan ja tekevät nopeita vastahyökkäyksiä.

Ottelun puitteet uudessa hallissa olivat pelaajalle mieleen, mutta kommentista päätellen toinen lohko olisi maistunut paremmalle.

− Tämä on upea halli ja hienoissa puitteissa pääsemme pelaamaan. Tulee olemaan hienoja taisteluita Moskovan lohkossa, mutta olisi ehkä ollut parempi pelata alkusarja Pietarissa.

Kysymykseen siitä, olisiko Pietarista löytynyt helpommat vastustajat, kokenut hyökkääjä vastasi hymyillen.

− Tietysti.

» Lähetä palautetta toimitukselle