Ruotsi keskittynyt Venäjä-ottelun alla: "Hiljaisempaa kuin normaalisti"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Oliver Ekman-Larsson on yksi Ruotsin avainpelaajista.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Ostravaan muuttaneet ruotsalaiset harjoittelivat keskiviikkona intensiivisesti ja keskittyneesti. Venäjän kahdesti turnauksen alla pelatuissa harjoitusotteluissa voittanut Ruotsi etsii vielä parasta peliään.

Venäjän joukkue harjoitteli keskiviikkona hyvin kevyesti johtuen edellisen illan Suomi-pelistä. Seuraavana vuorossa olleen Ruotsin harjoituksissa oli täysi höyry päällä. Ruotsalaiset harjoittelivat paljon viidellä viittä vastaan-peliä. 

− Meillä oli alla vapaapäivä, joten piti saada energiatasoja ylös ja kroppa lämpimäksi, maalin ja neljä syöttöpistettä kisoissa kerännyt Mattias Sjögren kertoi. 

Mattias Sjögren on Linköpingin miehiä.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
 

Prahan alkulohkossa toiseksi sijoittuneet ruotsalaiset saapuivat Ostravaan vasta juuri ennen harjoituksia. Sjögrenin mukaan kaupungin vaihtaminen on vaihtelevasti pelanneella Ruotsille uusi, puhdistava alku, ja kaikki puitteet kunnossa torstaina Venäjä-ottelua varten.

Harjoituksissa olikin erittäin keskittynyt ja latautunut tunnelma, jonka pystyi aistimaan katsomoon saakka. Kukaan ei naureskellut, ja kaikkien katseet olivat naulittuina valmennukseen heidän antaessaan ohjeita. 

− Oli hiljaisempaa kuin normaalisti. Yleensä naureskelemme enemmän. Nyt ollaan selvästi valmistautumassa pudotuspeleihin, ja keskitytään enemmän itseemme ja omaan tekemiseen, Sjögren kertoi. 

Joukkue oli todella keskittynyt.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

Päävalmentaja Pär Mårts kertoi joukkueen esitysten olleen ailahtelevia. Ensimmäinen ehjä kolmen erän ottelu on vielä pelaamatta. Harjoitusten tunnelma enteili hyviä asioita.

− Ei ole kuin yksi peli, mihin keskittyä, joten on syytäkin olla keskittynyt. Jos se näkyy ulospäin, niin silloin se on varmasti hyvällä mallilla, Mårts kertoi.

Ruotsalaiset tietävät odottaa taitavaa ja nopeasti peliä kääntävää Venäjää, jonka he ovat kuitenkin voittaneet kahdessa turnauksen alla Moskovassa pelatuissa otteluissa. 

Turnauksen tehokkain puolustaja Oliver Ekman-Larsson on nakuttanut seitsemässä ottelussa huimat 11 tehopistettä. Hänen salaisuutensa on esalindellmäinen aktiivinen laukominen. Joukkueen pelissä on sen sijaan parantamisen varaa. 

− Tsekki- ja Kanada-ottelut olivat hyviä testejä meille. Meillä on ollut ylä-ja alamäkiä, emmekä ole vielä pelanneet parasta peliämme.

− Liikennettä maalin eteen, ehjää peliä yli 60 minuuttia ja pidetään hauskaa, olivat Ekman-Larssonin teesit torstain otteluun.

» Lähetä palautetta toimitukselle