Ruotsalainen muutti Oulusta Poriin: "Positiivinen vaihto"

LIIGA / Haastattelu
Muutto Oulusta Poriin on kannattanut.
Kärpistä Ässiin siirtynyt Arttu Ruotsalainen on yksi porilaisjoukkueen nuorista kyvyistä. Päävalmentaja Pekka Rautakallio uskoo pelaajan tulevaisuuden olevan valoisa.

Ässien miehistö on kokenut kovia. Joukkueesta on tippunut kokeneita pelaajia sairastuvan puolelle. Se on samalla avannut mahdollisuuden nuorille pelaajille näyttää kyntensä. Yksi nuorista onnistujista on Oulusta Poriin täksi kaudeksi siirtynyt 18-vuotias Arttu Ruotsalainen.

− Tähän mennessä on ollut positiivinen vaihto. Tulin Porin sillä ajatuksella, että pääsisin pelaamaan sekä A-nuorissa että Liigassa. Nyt on tullut paikka näyttää, ja tämä on ollut hyvä ratkaisu, Ruotsalainen taustoittaa.

Kärppäkasvatti osui tiistaina kotiottelussa Bluesia vastaan, kun syötöksi tarkoitettu laukaus painui verkon perille. Liigauran avausmaalia seurasi uran toinen osuma heti seuraavassa ottelussa Hämeenlinnassa. Jos uran ensimmäisessä oli onnea matkassa, oli toinen osuma taidokas suoritus.

Ruotsalainen sai kiekon 20-vuotiaalta ketjukaverilta Mikael Sahalta ja veivasi HPK-vahti Eetu Laurikaisen maltilla ulos tilanteesta.

− Pääsin nokikkain veskarin kanssa ja tein vetoharhautuksen. Tyhjään maaliin oli helppo laittaa.

Äijämäinen ja uskaltaa pelata - tavoitteena maajoukkue

Päävalmentaja Pekka Rautakallio kehuu nuorta suojattiaan.

− Hän on koko kauden mennyt voimmakkaasti eteen päin. Hän on vasta nuori kaveri, mutta pelaa äijämäisesti. Ominaisuudet ovat kohdallaan kuten hänen peliälynsä ja uskallus pelata, Rautakallio kuvailee.

− Hän pelaa siten, miten haluamme joukkueen pelaavan. Hänen kohdallaan on kuin laittaisi rahaa pankkiin, ja varmasti tulee hyvä tuotto.

Vaikka Ässien kopista puuttuukin kokemusta, on siellä silti hyvä tekemisen meininki. Kaikki pelaajat ovat Ruotsalaisen mukaan samalla viivalla iästä riippumatta.

Nuorten SM-liigasta tuttujen pelaajien kanssa pelatessa myös Ruotsalaisen peli on auennut uomiinsa. HPK:ta vastaan Ässien nelosketjun täydensi ensimmäisen liigaottelunsa pelannut 20-vuotias Kasperi Nuto.

Myös Helsingissä pelattavat alle 20-vuotiaiden MM-kisat siintävät Ruotsalaisen mielessä.

− Pyrin vakiinnuttamaan liigapaikan ja nuorten maajoukkueeseen on kova halu päästä, Ruotsalainen totesi jämäkästi.

» Lähetä palautetta toimitukselle