Jack Roslovic hämmentyi toimittajien tentissä.

Emil Hansson www.Facebook.com/HanssonPhotography

Roslovic: "On hauskaa voittaa, kun kaikki on meitä vastaan"

USA nousi kahdesti kahden maalin takaa tasoihin nuorten MM-kisojen loppuottelussa. Hyökkääjä Jack Roslovicin mukaan joukkueen itseluottamus ei horjunut missään vaiheessa.

Ensimmäisessä erässä USA oli vaisu ja Kanada otti ansaitun 2-0-johdon. Toinen erä tasoitti tilanteen, mutta kolmannessa Kanada meni jälleen kaksi maalia karkuun. USA osoitti kuitenkin taistelutahtoa ja tuli pikatahtia tasoihin

− Tiesimme koko ajan, että osaamme tehdä maaleja. Joukkueessa oli syvyyttä neljään ketjuun ja sen päälle loistavia puolustajia, hyökkääjä Jack Roslovic kertoi.

Edes USA:n 4−4-maalin jälkeen saamat rangaistukset eivät hermostuttaneet Roslovicin mukaan joukkuetta. Rangaistukset tulivat, kun Casey Fitzgerald ampui kiekon katsomoon sekä väärästä vaihdosta jatkoajalla.

− Tiesimme saavamme rangaistuksia. Olimme scoutanneet heidän ylivoiman. Dylan Strome, Matt Barzal ja Thomas Chabot olivat pääosassa siinä. Saimme heidät pidettyä aisoissa.

Maalittoman 20 minuutin jatkoajan jälkeen ratkaisu haettiin voittomaalikilpailusta. Siinä Troy Terry nousi välierän tapaan USA:n suureksi sankariksi.

− Terryllä on hyvä luottamus kykyihinsä. Hän on tehnyt sitä siitä lähtien kun tuli mukaan kehitysohjelmaan. Hän luottaa siihen, että ampuu längeistä ja osaa sijoittaa sen oikea-aikaisesti, Roslovic kiittelee.

Loppuottelun tunnelma innosti Roslovicia, erityisesti kun USA sai pelata isäntämaata ja kotiyleisöä vastaan.

− Tunnelma oli uskomaton, kaikki meitä vastaan. Oli hauskaa voittaa näissä olosuhteissa.

Kultajuhlissa Roslovic oli ensimmäinen pelaaja, joka sai pokaalin haltuunsa kapteeni Luke Kuninin jälkeen. Hän oli itse pyytänyt sitä.

− Olemme kulkeneet pitkän tien yhdessä, joten sanoin hänelle haluavani pokaalin. Voitot alle 17-vuotiaissa, 18-vuotiaissa ja nyt 20-vuotiaissa. Se oli erityinen hetki meile molemmille, Roslovic muistelee.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Kolme ketjua kiekollista huipputaitoa - amerikkalaisduo Jetsin ratkaisijakaartia laajentamassa

NHL | 8.3.2018 11:30
Winnipeg Jets on saamassa pudotuspeleihin kolme tasapainoista ratkaisuihin pystyvää hyökkäysketjua, kiitos seurajohdon kaupanteon ja nuorten pelaajien myönteisen kehityksen. lue lisää

Kisojen tähdistökenttä valittu - kultajoukkue Kanadasta vain yksi mahtui tähdistöön

MAAJOUKKUE | 6.1.2018 6:07
Finaalin ratkettua nuorten MM-kisojen tähdistökenttä ja parhaimmat pelaajat palkittiin. Kultaa voittaneelta Kanadalta tähdistöön pääsi vain yksi pelaaja. Yhdysvalloilta kenttään pääsi kaksi pelaajaa, hopeaa saavuttaneelta Ruotsilta myös kaksi ja Tšekiltä yksi. lue lisää

Yhdysvallat otti historiallisen mitalin: "Meitä ei muisteta kullasta, mutta tämä oli menestystarina Yhdysvaltain jääkiekolle"

MAAJOUKKUE | 6.1.2018 2:42
Kullan karkaaminen käsistä oli Yhdysvalloille pettymys. Joukkue osasi iloita kuitenkin siitä, että maa saavutti ensimmäistä kertaa kolme mitalia putkeen nuorten MM-kisoissa. Tšekki kaatui pronssiottelussa luvuin 3–9. lue lisää

Osa-aikaeläkeläinen Gionta johdattaa Yhdysvallat olympialaisiin: ”Hän on loistava johtaja”

MAAJOUKKUE | 5.1.2018 13:00
Yhdysvallat julkisti olympialaisjoukkueensa nuorten MM-kisojen aikaan. Yhdysvaltain olympiajoukkueen GM Jim Johannson avasi olympiajoukkueen taustoja. lue lisää

Yhdysvaltain valmentaja Motzko: "Jäähy 3–0-hyökkäyksestä summaa iltamme"

MAAJOUKKUE | 5.1.2018 5:30
Ruotsi kampitti välieräpeikkonsa torstaina ja eteni luvuin 4−2 finaaliin Yhdysvallat-voiton ansiosta. Puolustava maailmanmestari pelaa näin ollen pronssista. Yhdysvaltain päävalmentaja Bob Motzko oli ottelun jälkeen pettynyt ja antoi pelistä puhtaat paperit vain maalivahdilleen. lue lisää

Kommentit

Lisää aiheesta

Luetuimmat

Jack Roslovic

Winnipeg #52 R h
s. 1997 Columbus, OH, USA
185CM / 85KG
SOPIMUS: 2019
VARAUS: 2015 Winnipeg Jets 1. kierros #25