Roope Hintz: ”Peli tuli vähän käsiin”

LIIGA / Haastattelu
Roope Hintz avasi kautensa perjantain perinneottelussa Porissa.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Roope Hintz palasi kaukaloihin pitkän loukkaantumisen jälkeen Porissa perjantai-illan perinnepelin merkeissä. Niin Hintzin kuin Helsingin IFK:in peli takkuili, ja tällä kertaa joukkue poistui Porista ilman pisteitä. Hintzin mukaan luvassa on parempaa.

Nuorten maailmanmestaruuden vuodenvaihteessa 2015-16 voittaneen Roope Hintzin kausi ei saanut toivottua alkua, kun HIFK-sentteri joutui olemaan kauden alun sivussa kentiltä. Selkävammat vaivasivat viime kaudella ja nyt tuntuu olevan tämänkin kauden vammat selätetty.

− Onhan sitä istuttu katsomossa aika kauan, ja peli tulee vähän käsille. Mutta kuntoa on nyt hiottu harjoituksissa, ja tästä lähdetään parantamaan, Hintz sanoi.

Kauden ensimmäinen peli loukkaantumisen jälkeen oli odotetusti vaikea. Hintzin, kuten myös muun HIFK-ryhmän, otteet olivat perjantain perinneillassa kovin vaisut. Tamperelaislähtöinen keskushyökkääjä ihmetteli hyökkäyspelin vaisuutta.

− Emme saaneet maaleja ja ilman niitä on vaikea voittaa. Emmekä pystyneet luomaan hyviä paikkoja, eikä pitkiä pyörityksiä. Niitä vaan täytyy saada enemmän, Roope Hintz summasi.

HIFK:n valmentaja Antti Törmänen huomasi myös Hintzin pelin vaikeudet.

− Ei tietenkään ollut helppo ensimmäinen peli Hintzille, kun on ollut pitkään pois, Törmänen lausui.

Hintz olisi toivonut alkukaudelta enemmän kotivoittoja. HIFK on pelannut tähän mennessä viisi kotiottelua, joista se on voittanut kolme. Maailmanmestari uhoaa tulosta syntyvän, kunhan pääsee täyteen kuntoon.

− Kotipelejä olisi pitänyt voittaa enemmän. Mutta uskon, että parannetaan tästä. Varmasti paranee pelit, kunhan saa muutaman ottelun alle.

Hintzille illan perinneottelu ei tuottanut tavallista enempää perhosia vatsaan. Tunnelman hän nosti kuitenkin esiin.

− Ei tällainen erityisilta mitenkään valmistautumiseen vaikuta. Enemmän väkeä tulee hallille ja fiilis on parempi, totta kai, Hintz mietti.

Roope Hintz luottaa siihen, että ennakkosuosikeihin lukeutuva Helsingin IFK nousee vielä kärkikahinoihin. Se tulee yhteen hiileen puhaltamalla joukkueena. Hintz odottaa, että helsinkiläisryhmä nähdään Liigan kärkikolmikossa.

− Odotan, että voitetaan pelejä ja pystytään nousemaan kärkikolmikkoon. Joukkueena täytyy pelata yhdessä, jotta nousu onnistuisi, Hintz enteili.

» Lähetä palautetta toimitukselle