"RoKin parhaana palkitaan tehoilla 1+0 numero 45 Rasmus Reijola."

Petteri Äikäs petteri.aikas@jatkoaika.com

RoKi-vahti Rasmus Reijola maalinteossa: "Kova luotto mailapeliin"

Espoo Unitedin ja RoKin perjantainen ottelu sai komean huipennuksen, kun RoKin maalivahti Rasmus Reijola iski kiekon tyhjään maaliin.

Rasmus Reijolan maali syntyi ajassa 58.20, vain kuusi sekuntia sen jälkeen kun virkaveli Mika Norja oli ehtinyt vaihtoaitioon. Espoo United oli käyttänyt aikalisänsä, kun aloitus oli omalla puolustusalueella, ja Norja lähti kotijoukkueen voitettua aloituksen.

− Katsoin, että he heittävät kiekon ränniin ja näin, ettei ihan heti kukaan ole karvaamassa. Päätin sitten koittaa, kun minulla on kuitenkin kova luotto mailapeliini.

Maali oli Reijolalle uran ensimmäinen, mutta harjoittelua on jonkin verran ollut takana.

− Juniorista saakka on tullut leikittyä kiekon kanssa. Viime viikolla kävi tosin toisinpäin, kun syötin vastustajalle, joka pääsi tekemään tyhjiin.

− Onhan se aina riski yrittää maalia, mutta kahden maalin johdossa voi olla sikäli rauhallisesti, ettei ainakaan heti tule tasoitusta, jos kiekko sattuu jäämään ensimmäiseen mieheen tai menee pitkäksi.

Ensimmäinen maali millä tahansa sarjatasolla on perinteisesti sellainen, minkä kunniaksi haetaan kiekko talteen. Maalivahdeilla kiekkoja kertyy kuitenkin enemmän nollapeleistä, ja näin myös Reijolalla oli aikaisemmin kiekkoja tallessa.

− Kyllä se jonnekin lasivitriiniin menee. Ei sitä tiedä, tuleeko enää ikinä tehtyä maalia.

Reijola pelasi Bluesin junioreissa ennen siirtymistään USA:n yliopistosarjoihin, joissa pelit jäivät kuitenkin vähiin. Kun kotipaikkakunnasta on kyse, Reijolan äiti oli katsomassa peliä.

− Hienoa voittaa, erityisesti omalla kotipaikkakunnalla, totesi Reijola.

Pelillisesti RoKin voiton takana oli vahva alivoima. Joukkue joutui pelaamaan vajaalla noin 12 minuuttia selviten yhdellä takaiskulla.

− Hiukan liikaa tuli jäähyjä, mutta saatiin ne pääosin tapettua ja sitten tehtyä oikeaan aikaan maalit. Alivoima oli tänään hyvää.

Kovin paikka oli Eemeli Heikkisen viiden minuutin rangaistus laitataklauksesta heti sen jälkeen, kun RoKi oli siirtynyt 4-3-johtoon.

− Hän on tärkeä alivoimapelaaja, joten muut joutuivat sitten ottamaan vastuuta rangaistuksen tappamisesta.

− Ainahan se käy niin, että jos on 13 hyökkääjää, pakki joutuu sivuun, ja jos seitsemän pakkia, hyökkääjä loukkaantuu, Reijola vitsaili.

Varsinkin pitkän alivoiman aikana Espoo United sai luotua useamman ruuhkan Reijolan vartioiman maalin eteen, mutta espoolaisten toivomaa tulosta niistä ei tullut.

− Melko paljon oli ruuhkia maalin edessä, mutta pakit ja hyökkääjätkin osasivat ottaa irtokiekot.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Rovaniemelle kolme uutta pelaajasopimusta

MESTIS | 24.5.2017 20:18
RoKi on solminut vuoden mittaiset pelaajasopimukset hyökkääjien Atte Antinahon ja Rudolfs Maslovskisin sekä Suomeen palaavan maalivahti Rasmus Reijolan kanssa. lue lisää

Mestis-kauden parhaimmisto palkittiin − KeuPan mestaruuteen johdattanut Markus Jokinen keräsi kunniaa

MESTIS | 24.4.2018 20:00
Päättyneen Mestis-kauden parhaimmisto sai palkintonsa Mestiksen perinteisellä gaalaristeilyllä. KeuPa-hyökkääjä Markus Jokinen oli pelipaikkansa paras, ja hänet palkittiin myös koko sarjan parhaana pelaajana. lue lisää

RoKille neljä pelaajasopimusta lisää − Maaliahne Olli-Matti Järvelä jatkaa Rovaniemellä

MESTIS | 15.4.2018 21:18
RoKin kauden 2018-19 joukkue on muodostumassa hyvää vauhtia, kun joukkueella on jo ennen toukokuuta kasassa yhteensä 15 pelaajasopimusta. lue lisää

RoKille useita pelaajasopimuksia − joukossa vanhoja tuttuja sekä uusia tuttavuuksia

MESTIS | 8.4.2018 19:39
RoKi Hockey on hyvää vauhtia kasaamassa seuraavan kauden joukkuettaan. Rovaniemellä sinisessä pelipaidassa pelaavista pelaajista tiedossa on nyt yli kymmenen. lue lisää

RoKille nippu jatkajia ja uusia kasvoja - Suomi-sarjan ykköspyssy siirtyy Rovaniemelle

MESTIS | 29.3.2018 19:31
Mestiksen pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt RoKi aloitti tulevan kauden joukkueen rakentamisen neljällä jatkajalla, joiden lisäksi rovaniemeläisryhmään liittyvät hyökkääjät Rasmus Smedberg sekä Suomi-sarjassa kovaa jälkeä tehnyt Ville Heikkinen. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Rasmus Reijola

RoKi #100 L mv
s. 1992 Vantaa
192CM / 85KG
SOPIMUS: 2018