Roineen katse on suunnattu tulevaan.

Tero Liikanen

Roine uudesta roolistaan: "Voisi tulla liian iso kura niskaan, jos joutuisi sakotkin hoitamaan"

Mikkelin Jukureiden uusi kapteeni Miika Roine ei ota paineita uudesta roolista, eikä tulevasta kaudesta. Ensi kaudella on tavoitteena pelata jälleen, ei enempää eikä vähempää kuin, uran paras kausi.

Mikkelin Jukureiden viime kauden kapteenin Marko Kauppisen lopetettua pelaajauransa, tarvitsi mikkeliläisryhmä uuden johtajan. Rooliin valikoitui valmennuksen päätöksellä laitahyökkääjä Miika Roine, joka oli hyvin otettu valinnastaan.

− Iso kunniahan se on. Hieno juttu ja hieman ylpeäkin olen, että sellaisen pestin sain. En kuitenkaan siitä tosiaan sen suurempaa painetta ota, Roine toteaa.

Toista kauttaan mikkeliläisryhmässä aloittava Roine ei näe kapteenin tehtävään vaadittavan mitään erityisominaisuuksia, vaan homma perustuu aivan yksinkertaisiin perusasioihin.

− Omalla toiminnalla pyrin olemaan eturintamassa ja näyttämään siten esimerkkiä. Välttämättä sen enempää ei tarvitse räyhätä tai muutakaan. Joskus tietysti senkin paikka tulee ja sekin pitää tehdä. Ihan se, että pyrkii tekemään omat asiansa niin hyvin kuin pystyy, niin se on paras, mitä voi joukkueelle antaa, tuore jukurikapteeni linjaa.

Kapteenin rooli kaukalossa näkyy usein keskustelua herättävissä tilanteissa, kun kapteeni selvittelee asiaa tuomareiden kanssa. Tehtävän hoitaminen ei kuitenkaan rajoitu vain kaukalon laitoihin, vaan hommia on sen ulkopuolellakin.

− Isoin tehtävä on viedä viestiä valmennuksen ja pelaajiston välillä suuntaan ja toiseen. Jos on jotain asioita, mitä halutaan valmennukselle kertoa, minä voin siitä puhua ja toisinpäin, että vien valmennukselta viestiä pelaajille. Se on ehkä se suurin juttu, Roine kertoo.

Aivan kaikkea vastuuta Roine ei kuitenkaan kopin sisällä ota. Joukkueen sisäisistä rikkeistä maksettavista sakoista huolehtii sakkokenraali Joonas Kalliola. Kapteenin mukaan tämänkaltainen vallanjako on ainoastaan hyvästä.

− Muuten voisi tulla liian iso kura välillä niskaan, jos joutuisi vielä sakotkin hoitamaan, Roine naurahtaa.

Aiemmin urallaan JYP-Akatemiassa kapteenin roolissa toiminut Roine nosti myös esiin muutamia pelaajia uransa varrelta, jotka ovat tehneet häneen kapteeneina vaikutuksen.

− Jyväskylässä sain nähdä, kun Eric Perrin oli kapteenina, ja Pelicansissa Antti Erkinjuntti valittiin siihen tehtävään. Hän oli silloin ensimmäistä kertaa ikinä kapteenina ja oli hieno nähdä, miten hän pystyi ottamaan sitä kautta uuden askeleen urallaan. Hän pelasi ihan huikeasti pari vuotta siellä.

− Totta kai oli myös hienoa olla mukana tuossa Kauppisen Markon viimeisellä kaudella. Siinä oli kuitenkin kapteeni isolla C:llä. Kaikilta on varmasti jotain tarttunut mukaan.

Tulevalle kaudelle tutuista asetelmista - "Ei me oteta mitään paineita"

Jukureiden joukkue selvisi tulevalle kaudelle hyvin pienin muutoksin, sillä joukkueeseen tuli ainoastaan viisi uutta pelaajaa. Roineen mukaan pieni vaihtuvuus on ollut vain hyvästä.

− Hyvä meininki joukkueessa on ja helppo oli jatkaa, kun porukka pysyi niin paljon samana, ja uudet jätkät ovat päässeet hyvin mukaan. Pelit nyt tietysti ovat olleet ensimmäisiä ja sinällään tuloksella ei tässä vaiheessa ole mitään merkitystä. Tärkeintä on se, että ollaan saatu vähän materiaalia ja katsottu paljon videoilta pelejä.

− Tällä viikolla pelataan taas kolme peliä, ja silloin pitää taas pystyä parantamaan peliä. Tärkeintähän se on, että sarjan alkuun peli olisi tikissä. Se on pääpointti.

Liigan runkosarja alkaa tänä syksynä viikkoa edellisvuotta aiemmin eli 8. syyskuuta. Tämän vuoksi harjoituspelienkin määrä jää Jukureilla tavallista vähäisemmäksi, mutta asiaa ei kuitenkaan mikkeliläisryhmässä nähdä ongelmana.

− Tietyllä tapaa harjoituskausi on ollut erilainen, kun pelejä on ollut vähemmän. Joukkue on kuitenkin pysynyt niin samana, että turhaan me pelaisimmekaan kymmentä peliä. Tavallaan voimme enemmän keskittyä harjoitteluun ja saada hommaa sitä kautta oikeaan suuntaan. Pelejä ei pelata vain pelaamisen vuoksi, vaan silloin kun pelataan,  yritetään laittaa sitä hommaa kuntoon, Roine toteaa.

− 5-6 harjoituspeliä saamme kuitenkin pelata. Monesti se menee sillä tavalla, että niitä ekoja harjoituspelejä kaikki odottavat innolla, mutta sitten ruvetaan tuijottamaan sarjan alkua. Mielestäni tuo on ihan hyvä aika saada homma kuosiin.

Roine teki viime kaudella liigauransa piste-ennätyksen iskemällä pisteet 15+16. Tulevalle kaudelle hän lähtee maltillisin tavoittein.

− Mitään pistetavoitteita tai muitakaan ei ole, mutta tietysti yritän pitää suunnan samana. Koen, että en ole vielä hirveän vanha, niin joka kausi pitäisi olla se paras kausi. Olen tehnyt hommia sen eteen ja uskon täysin, että se on mahdollista. Jos pystyn viime kaudesta parantamaan, tiedän että se on mennyt nappiin, Roine summaa.

Jukurit pelasi onnistuneen debyyttikauden Liigassa jääden niukasti pudotuspelien ulkopuolelle. Onnistuneesta avauskaudesta huolimatta joukkueessa ei oteta paineita tulevasta.

− Me varmaan taas lähdemme sijalta 15 rakentamaan, ja se sopii meille erittäin hyvin. Emme me ota mitään paineita, koska ei meillä ole mitään pakkoa voittaa yhtään ketään. Mielestäni meillä on aivan sama lähtötilanne kuin viime vuonnakin, että jokainen voitto on tosi iso juttu ja niitä pitää pystyä arvostamaan. Toivottavasti me pystymme ammentamaan siitä sen voiman, kuten onnistuimme viime kaudellakin tekemään.

− Kaikki haluavat parantaa, se on selvä homma. Enemmän viime kausi ehkä todisti monelle henkilökohtaisesti, että mihin kaikkeen pystyy ja kuinka hyvä oikeasti on. Tavallaan se sitten luo sitä, että jokainen uskoo itseensä vähän enemmän ja se taas voi mahdollistaa monta asiaa. Tuskin kukaan kuitenkaan mitään odottelee tai haihattelee. Parannus tulee tekemisen kautta, jos on tullakseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Jukurikapteeni Roine tyytyväisenä joukkueen suorituksiin: "Olihan tämä iso viikko"

LIIGA | 23.9.2017 22:28
Jukurit kärsi lauantai-illan taistossaan tiukan 3-2-tappion voittolaukauksilla Ilvekselle. Viikkoon pisteettömänä lähtenyt mikkeliläisjoukkue keräsi kuitenkin viikon kolmesta ottelustaan seitsemän pistettä ja siihen oli tyytyväinen myös joukkueen kapteeni Miika Roine. lue lisää

Roineesta Jukureiden kapteeni - varakapteeneiksi tuttua ja uutta verta

LIIGA | 9.8.2017 11:21
Mikkelin Jukurit on valinnut tulevan kauden kapteenikseen hyökkääjä Miika Roineen. Varakapteenistossa jatkaa kaksi viime kaudella tehtävää hoitanutta pelaajaa ja heidän rinnalleen nousee yksi uusi mies. lue lisää

Entistä seuraansa kurittanut Roine: "Kaikki on vielä omissa käsissä"

LIIGA | 28.1.2017 21:00
Jukurit jäi nuolemaan näppejään lauantai-iltana Lahdessa, kun Pelicans vei kolmannen erän trillerin voittaen maalein 3-2. Pelicansista täksi kaudeksi Jukureihin siirtynyt Miika Roine nautti illasta entisessä kotihallissaan tehoin 1+1. lue lisää

Kuukauden pelaajaksi valittu Roine nauttii pelaamisesta - "Olen antanut tulla vaan"

LIIGA | 3.12.2016 10:00
Liigan marraskuun pelaajaksi valittu Miika Roine oli perjantain TPS-ottelun jälkeen pystypäin, vaikka tappio voittomaalikisassa tulikin. Hyökkääjä iski ottelussa yhden täysosuman ja jatkoi samalla tehoputkeaan. lue lisää

Roine uskomattomassa pisteputkessa − "En ajatellut lopettaa"

LIIGA | 29.11.2016 21:54
Jukurit voitti tällä kaudella toistamiseen Tapparan, kun se haki vierasvoiton Tampereelta maalein 4-3. Yksi maalintekijöistä oli Miika Roine, joka venytti pisteputkensa jo yhdeksän ottelun mittaiseksi. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

KalPaIlves
"KalPan pisteputki jatkuu"
Ilveksen kausi on ollut vaikea. Kausi alkoi viiden ottelun tappioputkella, nyt peräkkäisiä tappioita on neljä. Sarjataulukossa Ilves on valahtanut viimeistä edelliseksi. Vieraspeleistä pisteitä on kertynyt vähiten. Myös KalPan kausi on kokonaisuutena ollut mollivoittoinen, mutta tunnelin päässä on näkynyt valoa viime kierroksilla, nykyinen pisteputki on viiden ottelun mittainen. Suurimaalista voittoa tuskin on luvassa, mutta kuopiolaiset ovat ennakkosuosikkeja.
 • 2
 • 3
 • 1
 • 2
JYPSport
"Isännät määräävät tahdin"
Sport on voittanut viimeisestä kahdestatoista ottelustaan vain kaksi, niistäkin toinen vasta jatkoajalla. Vieraspeleissä vaikeudet ovat olleet vielä suurempia, sillä edellinen vierasvoitto on syyskuun lopulta, sekin tuolloin vaikeuksia vastaan taistellutta KalPaa vastaan. JYP on puolestaan selättänyt suurimmat vaikeutensa ja palannut voittojen tielle. Jyväskyläläisten kiekonhallinta yhdistettynä Sportin ailahtelevaan puolustuspelaamiseen saattaa aiheuttaa suuremmankin eron.
 • 5
 • 6
 • 1
 • 2
HIFKSaiPa
"HIFK jyrää kotonaan"
Sarjataulukossa SaiPa on edellä ja kolmen ottelun voittoputki katkesi perjantaina. HIFK on kuitenkin kotikentällään vaikea pala purtavaksi. Helsinkiläiset ovat hävinneet kotonaan varsinaisella peliajalla vain yhden kotiottelun ja viimeisestä seitsemästä kotiottelusata se on napsinut täydet pisteet. SaiPan noste ei riitä lauantaina HIFK:n kaatamiseen.
 • 4
 • 5
 • 1
 • 2
JukuritÄssät
"Ässien tappioputki poikki"
Jukurit katkaisi viiden ottelun tappioputkensa edellisessä ottelussaan Sportia vastaan. Ässät on puolestaan hävinnyt neljä edellistä ottelua. Suuressa kuvassa mikään ei silti muuttunut, Jukurit on edelleen sarjajumbona ja pelaajamateriaali on huomattavasti suuria satsauksia tehnyttä Ässiä heikompi. Porilaisilla on ollut suuria vaikeuksia viimeistelyssä, mutta parhaimmillaan ketsuppipullo on yhden osuman päässä aukeamisesta.
 • 0
 • 1
 • 3
 • 4
KooKooPelicans
"KooKoolla vaikeuksia kotihallissa"
KooKoo on pelannut lukuisia pienten marginaalien otteluita, joista lopputuloksena on ollut niukkoja tappioita. Varsinkin kotikentällä on ollut yllättäviä vaikeuksia. Kouvolalaiset voittivat kolme ensimmäistä kotiotteluaan, mutta sen jälkeen täydet pistepotit ovat karttaneet joukkuetta. Pelicans hallitsee kaksikosta enemmän kiekkoa ja on ajoittain pystynyt iskemään suuria maalimääriä. Toisaalta Pelicans on myös ailahdellut, mutta lauantaina rutiini riittää vähintään pisteeseen, mutta mahddollisesti jopa täyteen pistepottiin.
 • 1
 • 2
 • 2
 • 3
LukkoTPS
"Hyvä isäntä, vahva vieras"
Kauden alussa TPS tyylitteli suurinumeroisia voittoja, mutta viime kierroksilla on ollut vaikeampaa. Viimeisestä viidestä ottelusta joukkue on voittanut vain yhden. Vastaavasti Lukon alkukausi oli ongelmien sävyttämä, mutta viimeisestä kymmenestä ottelusta raumalaiset ovat jääneet pisteittä kahdesti. TPS on kuitenkin saanut sairastuvalta Ilari Filppulan takaisin riveihinsä ja hyökkäysvoimaa joukkueesta löytyi jo ennestään. Kotietu ja vire kääntää kelkaa raumalaisille, astetta vahvempi materiaali TPS:lle. Tasainen ottelu, jossa voittajaa saatetaan hyvinkin hakea pitkän kaavan mukaan.
 • 2
 • 3
 • 2
 • 3
TapparaHPK
"Tapparan pisteputki jatkuu"
Tappara on jäänyt viimeksi ilman pisteitä syyskuun lopulla, sen jälkeiset kolmetoista ottelua ovat tuottaneet 32 pistettä. Samalla kirvesrinnat ovat kivunneet sarjataulukossa toiseksi. Myös HPK on ollut vahvassa vireessä viime ottelut, joista neljä edellistä on päättynyt voittoon. Vieraissa hämeenlinnalaisilla on ollut takkuisempaa. Kymmenestä pelistä vain kahdesta palkintona on ollut täysi pistepotti, eikä sellaista ole luvassa lauantainakaan.
 • 3
 • 4
 • 1
 • 2

Miika Roine

Jukurit #9 L lh
s. 1991 Jyväskylä
180CM / 80KG
SOPIMUS: 2018