Roine uskomattomassa pisteputkessa − "En ajatellut lopettaa"

LIIGA / Haastattelu
Roine on yhdeksän ottelun pisteputkessa.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://mjfoto.fi
Jukurit voitti tällä kaudella toistamiseen Tapparan, kun se haki vierasvoiton Tampereelta maalein 4-3. Yksi maalintekijöistä oli Miika Roine, joka venytti pisteputkensa jo yhdeksän ottelun mittaiseksi.

Jukurit kävi hakemassa Tapparan kotiluolasta Hakametsästä arvokkaan 4-3-vierasvoiton. Yksi illan mikkeliläisonnistuja oli Miika Roine. Hyökkääjä on joukkueensa kovavireisimpiä pelaajia tällä hetkellä.

− Totta kai hyvä fiilis. Kolme peliä ennen tätä oli tullut käkeen. Nyt tulimme rehellisesti ryöstämään, Roine summasi tuntojaan taiston tauottua.

Sarjapisteiden ryöstö sarjakärki Tapparalta onnistui. Roine naulasi pöytään yhden pelillisen osa-alueen, jossa koki joukkueen onnistuneen iltapuhteessaan hyvin.

− Oman pään pelaaminen oli hyvällä tasolla, vaikka Tappara yhden ylivoimalla tekikin. Saimme pidettyä heidät melko aseettomina.

Roine on latonut pisteitä nyt yhdeksässä peräkkäisessä Liiga-kamppailussa. Hyökkääjä hiipii kohti joukkueensa sisäisen pistepörssin kärkeä.

− Tänään viimeksi minua muistutettiin, että kahdeksan oli ennen tätä peliä. En ole ajatellut lopettaa (pisteiden tekoa), mutta kai tämä putki jossain vaiheessa katkeaa. En ole sen kummemmin ajatellut asiaa, Roine tuumi.

Roine on löytänyt Jukurien ykkösketjussa hyvän pelivireen keskushyökkääjä Turo Asplundin kanssa. Yhteispelin sujuminen on ollut kuitenkin ison työn takana.

− Olen nauttinut pelaamisesta. Asplundin kanssa olemme pelanneet melkeinpä koko kauden yhdessä, mutta alkuun emme saaneet vain tulosta aikaiseksi. Tauon jälkeen saimme molemmat onnistumisia, ja siitä peli lähti rullaamaan.

Jukurit sijoitettiin kauden ennakkoarvioissa lähes järjestäen viimeisille sijoille. Tämänhetkinen sarjasijoitus onkin antanut niin asiantuntijoille kuin kannattajillekin aiheen hieroa silmiään. Roineelle hyvä tulos ei tullut yllätyksenä.

− Meillä on äärettömän nälkäinen joukkue. Ei ehkä taitavin, eikä todellakaan kallein, mutta me lyömme joka ilta niin paljon tiskiin, että vastustaja joutuu maksamaan kovan hinnan, jos mielii jotain saada meiltä, paukautti Roine.

Zigi zagi-huudosta Mikkelin ylpeyden voitto-otteluiden jälkeen on tullut käsite Liiga-kartalla. Tällaiset yhteistempaukset tuntuvat auttavan sarjanousijaa eteenpäin.

− Meillä on hauskaa kopissa. Olemme todella yhtenäinen joukkue, ynnäsi Roine mikkeliläisen tarinan ydintä.

» Lähetä palautetta toimitukselle