Ritamäki tyytyväisenä päätöserän nousuun

LIIGA / Haastattelu
Ritamäki nosti mikkeliläiset tasoihin lauantain ottelussa.
Mikkelin Jukurit taipui lauantai-illan kamppailussa JYPille voittomaalikisassa 3-2. Päätöserässä vielä itsensä rinnalle kammenneen mikkeliläisjoukkueen Janne Ritamäki näki ryhmän suorituksen nousujohteisena.

Jukureiden hyökkääjä Janne Ritamäki näki mikkeliläisryhmän esityksen positiivisena, vaikka tappio luonnollisesti harmittikin.

− Pirun hyvä oli tuo meidän viimeinen erä. Tiedettiin, että kun saadaan yksi maali niin ollaan pelissä mukana ja se saatiin. Hyvin tultiin takaa tasoihin, mutta tietenkin harmittaa tuo yhden pisteen menetys. Hyvä nousu kuitenkin meiltä, hyökkääjä summasi.

Jukurit oli ottelussa hallitsevampi osapuoli, josta kertovat muun muassa ottelun laukausmäärät: 78-29. Maalinteko tuotti kuitenkin tuskaa sarvipäille ja vahvan ottelun jyväskyläläisveräjällä pelannut Markus Ruusu venyi kerta toisensa jälkeen kiekon tielle.

− Oli nousujohteinen peli meiltä. Ehkä alussa painoi jaloissa tiukka Lahden peli ja matkustukset tänne, että siinä saattoi olla vähän happoa pohkeissa.

− Koko ajan kuitenkin parannettiin ja lopulta kolmannessa erässä sitten tuli tulostakin.

Toisessa erässä JYP karkasi jo 2-0-johtoon, mutta tämäkään ei mikkeliläisryhmää lamauttanut.

− Kyllä me uskottiiin nousuun, koska se peli oli kuitenkin hyvin hallussa. Luotiin paikkoja ja pelissä ei sinällään ollut mitään hätää, mutta kaveri iski kaksi vastaiskua ja niistä kaksi maalia, Ritamäki pohti.

− Tiedettiin, että kun jatketaan samalla tavalla ja puolustetaan hyvin, ettei tule kolmatta, niin meillä on hyvät mahdollisuudet.

Kolmannessa erässä ote kääntyi entistä vahvemmin kotijoukkueelle ja lopulta taistelu palkittiin kahdella osumalla. 2-2-tasoitusosumasta vastasi Ritamäki, jolle maali oli kauden toinen.

− Saatiin aloitus hyökkäyspäähän, veskari pois ja ylimääräinen pelaaja kentälle. Heidän veskarilta pomppi jo vähän aiemminkin irtokiekkoja takatolpille ja nyt se pomppasi suoraan sinne. Siitä pääsin sitten lakaisemaan sen sisään, hyökkääjä kuvaili.

JYPin todelliset tekopaikat jäivät ottelussa todella vähiin, josta kiittäminen käy Jukureiden aiemmissakin kamppailuissa tavaramerkkinä ollutta tiivistä puolustuspeliä. Ritamäellä oli selkeä näkemys, mistä se johtuu.

− Jalkatyö me tehdään koko viisikon voimin tiiviisti: hyökätään sekä puolustetaan yhdessä ja pyritään olemaan tiiviinä nippuna. Silloin yleensä vastustaja jää vähille paikoille, kun me vaan tehdään se huolella. Jos me aletaan siitä yhtään lipsumaan, niin se näkyy tulostaululla, totesi jukurihyökkääjä.

Jukureille kuluva viikko toi viisi pistettä lisää ja joukkue on sarjataulukossa kolmantena. Ritamäki katsoi luottavaisena tulevaan.

− Saatiin hyvä voitto Lahdesta, jonka lisäksi jatkoaika- ja rankkaritappio. Olisi voitu saada enemmän, mutta olisi voitu saada vähemmänkin. Täytyy olla tyytyväinen siihen, mitä saatiin. Tiedetään kuitenkin myös se. että pystytään parantamaan ja saamaan enemmän pisteitä, kunhan vaan tehdään yhdessä hommia.