Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Rasmus Ristolainen on kerännyt alkukauden aikana yhdeksän syöttöpistettä.

Getty Images

Ristolainen nollasi jouluna ajatuksiaan vaikeasta alkukaudesta, vapaapäivät kuluivat elokuvia katsellen ja äidin joululaatikoista nauttien

Rasmus Ristolaisen ja Buffalo Sabresin alkukausi on ollut rankka. Joulun kolme vapaapäivää tulivat suomalaispuolustajalle tarpeeseen. Viimeisenä vapaapäivänään ennen Sabresin vieraskiettuetta Ristolainen kävi seuraamassa Suomen avausottelua nuorten MM-kisoissa.

Buffalo Sabresin alkukausi on ollut synkkä. 36 pelatusta ottelusta pisteitä on kertynyt tilille vain 25. Heti kauden alussa joukkueella oli yhdeksän ottelun tappioputki. Sabresin puolustuksessa viidettä kauttaan pelaava Rasmus Ristolainen on pettynyt alkukauteen. 

− Ei ole NHL:ssä mennyt hyvin. Joukkueella on tosi huono ja vaikea alkukausi. Itselläkin on aika samanlainen. Tietenkin, kun häviöitä tullut näin paljon, ei hallille ole joka aamu hirveän kivaa mennä. Silti yritän nauttia. Vielä on paljon pelejä jäljellä, toivotaan, että kurssi kääntyy.

Ristolainen kaipaa joukkueensa otteisiin ennen kaikkea tasaisuutta. Hyviä pelejä on seurannut huono jakso.

Voittokantaan kiinni pääsemiseksi vieraskiertue tulee Ristolaisen mukaan hyvään saumaan. Vuodenvaihteessa Sabres pelaa kuusi peliä putkeen poissa kotiareenaltaan nuorten MM-kisojen vuoksi. 

− Kun on pitkiä vierasreissuja, joukkueen kanssa on paljon tekemisissä. Se tekee joukkuehengelle hyvää, ja yhteisiä kokemuksia tulee, kun olemme vierasreissussa. Se voi olla se kääntöpiste kaudella, jos saisimme sieltä hyvät pelit alle.

Vaikea alkukausi on opettanut arvostamaan voittoja.

− Nyt on oppinut tuntemaan miten iso ero voitolla ja häviöllä on tunnelmassa ja kaikessa muussakin. Voitot tuovat hymyn huulille. Itsekin uskoo, että olen pelannut hyvin silloin, kun tulee voittoja ja joukkueella kulkee.

Rasmus Ristolainen on yksi Sabres-fanien suosikeista, ja se näkyy myös Sabresin kotihallin aulassa.

Riku Laukkanen / https://www.facebook.com/R1kuExposures

Vaikka Sabresin kausi on mennyt penkin alle, on Ristolainen kotihallissaan jatkuvasti fanien piirittämä. Fanit käyvät vähän väliä pyytämässä nimikirjoituksissa, vaihtamassa kuulumisia ja tsemppaamassa. 

Ristolainen antaakin kiitosta Sabres-faneille uskollisuudesta.

− Tämä on tosi hyvä kiekkokaupunki. Vaikka on ollut todella heikkoa viime vuodet, fanit jaksavat kannustaa ja halli on täynnä. Todella hyvät fanit meillä on.

Joulun hiljaisuudesta kohti kauden käännekohtaa

Sabresin pelaajille oli vapaata jouluaatosta tapaninpäivään. Joulua Ristolainen vietti Buffalossa yhdessä perheensä kanssa. 

Tavoite vapaapäiville täyttyi: Ristolainen sai ottaa rennosti ja nauttia joulupöydän antimista. Sabres-puolustajan joulupöydässä pitää olla oman äidin tekemiä laatikoita ja kinkkua sekä isoäidin tekemää rosollia.

− On ollut isot vapaapäivät. Olen saanut syödä suomalaista jouluruokaa sekä katsoa leffoja ja pelata pleikkaria.

Uudenvuodenpäivänä Sabres pelaa ulkoilmaottelun New York Rangersia vastaan. Ottelu on Sabresin kotipeli, vaikka se pelataan New Yorkissa. 

Vain muutamaa päivää aikaisemmin nuorten MM-kisojen alkulohkon peli Yhdysvallat−Kanada pelataan NFL-joukkue Buffalo Billsin stadionilla ulkoilmaotteluna. Kahden ottelun järjestäminen lähekkäin samalla stadionilla olisi kuitenkin järjestäjien mukaan ollut logistisesti mahdotonta harjoitusaikataulujen ja pukuhuoneiden käytön vuoksi.

Ristolaisen perhe käy katsomassa visiitillään myös ulkoilmaottelun.

− Ihan hieno kokemus siitä varmasti tulee sekä extratapahtuma ja –lataus, kun on vähän erilainen peli ja paljon yleisöä. Olen odottavaisin fiiliksin, Ristolainen sanoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Sabresin alakerta ohenee - myös Ristolainen sairastuvalle

NHL | 10.11.2017 12:48
Buffalo Sabresin takalinjat harvenevat edelleen, kun myös Rasmus Ristolainen parantelee vammaansa. lue lisää

Tilastoanalyysissä Rasmus Ristolainen: Ympärille rakennettu säihkyvä kuva ei vastaa todellisuutta

NHL | 5.10.2017 12:30
Rasmus Ristolainen aloittaa NHL:ssä viidennen kautensa, ja Jatkoaika keskittyy tilastoanalyysissään suomalaispuolustajaan, joka on useissa yhteyksissä mielletty NHL:n parhaiden puolustajien joukkoon. Asia ei ole kuitenkaan Ristolaisen kohdalla niin yksinkertainen. lue lisää

Ristolainen ja Jokinen eivät tule MM-kisoihin

MAAJOUKKUE | NHL | 11.4.2017 20:05
Suomen maajoukkue koki kaksi uutta poisjääntiä NHL-pelaajien osalta. Kisamatkalle eivät lähde Rasmus Ristolainen ja Jussi Jokinen. lue lisää

Ristolaiselle kolmen pelin pakkohuili

NHL | 23.3.2017 22:45
Buffalo Sabresin Rasmus Ristolainen on tuomittu kolmen ottelun pelikieltoon. lue lisää

Evander Kane Sharksin riveihin

NHL | 26.2.2018 21:26
Buffalo Sabres on kaupannut hyökkääjä Evander Kanen San Jose Sharksiin. Vaihdossa Sharks antoi Dan O'Reganin ja kaksi varausvuoroa. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Rasmus Ristolainen

Buffalo #55 R p
s. 1994 Turku
188CM / 86KG
SOPIMUS: 2022
VARAUS: 2013 Buffalo Sabres 1. kierros #8