Rinne kriittisenä avausottelun jälkeen: "Kaikki kiekot pomppivat"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Suomen maalilla Pekka Rinne ei ollut parhaimmillaan Suomen World Cup -avauksessa, mutta suurissa ongelmissa oli koko muukin Suomen joukkue.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Pohjois-Amerikan nuorista tähdistä koottu joukkue tyrmäsi Suomen lukemin 4−1, kun World Cup alkoi Leijonien osalta maanantain vastaisena yönä. Suomen maalilla Pekka Rinne torjui 39 kertaa, mutta oli hyvin kriittinen omia otteitaan kohtaan.

− Vastustaja pääsi meidän alueellamme pyörittämään todella paljon, ja olimme todella seisovilla jaloilla. Tietysti omassa pelissäkin jäi parannettavaa, pitää yrittää kontrolloida kiekkoja paremmin. Itsellä oli vaikea alku otteluun, kaikki kiekot pomppivat. En tiedä, mistä johtui, Rinne manasi.

Jo avauserässä Suomi oli pahasti Pohjois-Amerikan jyrän alla, mutta erätauolle Leijonat pääsi kuin ihmeen kaupalla vain 1−0-tappioasemassa. Pohjois-Amerikalta hylättiin erässä kaksi maalia. Toisessa erässä Suomi jäi kammottavaan pyöritykseen, erätauolla lukemat olivat jo 4−0.

"En ole tyytyväinen omaan peliini, enkä usko, että tästä joukkueesta kukaan voi olla tyytyväinen omaansa."

− Maalivahtina tietysti nauttii tuollaisista haasteista − että pystyisi auttamaan joukkueen voittamaan− mutta tänään en pystynyt siihen, Rinne hymähti.

Rinne uskoo, että jokainen suomalaispeluri pystyy parantamaan avausottelun jälkeen. Etenkin maalinedustoilla Suomi oli äärimmäisen pehmeä. Nuoret tähdet pääsivät mylläämään molemmilla maaleilla aivan vapaasti.

− En ole tyytyväinen omaan peliini, enkä usko, että tästä joukkueesta kukaan voi olla tyytyväinen omaansa. Paljon tuli paluukiekkoja, ja paljon he niitä myös laittoivat sisään. Tuntui, ettemme saaneet mitään otetta peliin, ja sama itselläni, jouduin siellä maalilla heilumaan vain, Rinne totesi.

Vaikka ottelun alkupuolisko oli Rinteelle todella hankala, ei Nashville-vahti harkinnut lähtöä vapaaehtoisesti penkille maalivahdin vaihtoa varten.

− En tietenkään, en itse koskaan lähde maalilta, Rinne totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle