Rinne järkyttyi Weberin kauppaamisesta: "Tämä on suunnanmuutos koko organisaatiolle"

NHL / Haastattelu
Pekka Rinne ja Shea Weber ehtivät olla Nashville Predatorsin tärkein kaksikko jo vuosia, mutta nyt toinen on poissa.
Kuva © Getty Images
Pekka Rinne oli aluksi järkyttynyt, kun kuuli, että hänen hyvä ystävänsä Shea Weber oli kaupattu Montrealiin. Nyt suomalaisvahti odottaa jo orastavaa yhteistyötä kaupassa saapuneen P.K. Subbanin kanssa.

Kiekkoa seuraava väki hieraisi silmiään kesäkuun lopulla, kun tieto Montreal Canadiensin ja Nashville Predatorsin tekemästä vaihtokaupasta tuli ilmi. Nashville Predatorsin kapteeni Shea Weber vaihtui Montreal Canadiensin P.K. Subbaniin suorassa pelaajakaupassa.

Silmiään hieraisi myös Predatorsin suomalaisvahti Pekka Rinne.

− Se oli hyvin tunteellista, kun kuulin kaupasta. Olin vähän shokissa aluksi, mutta samaan aikaan mietin, että saamme joukkueeseemme Subbanin huikean potentiaalin ja taidot, Rinne kertoi World Cupin yhteydessä.

"HÄN OLI JOUKKUEEMME KAPTEENI, LOISTAVA JOHTAJA JA TÄRKEÄ PALANEN."

Muitakin tähtiä on käynyt visiiteillä Nashvillessä, mutta Rinne ja Weber ehtivät olla ainoita ykköskorin pelaajia, jotka pelasivat joukkueessa pidemmän aikaa.

Kaksikko keräsi ensimmäiset NHL-ottelunsa samalla kaudella 2005−06. Rinne vakiinnutti paikkansa NHL:ssä kolme kautta myöhemmin, jolloin Weber oli Predators-puolustuksen johtotähti.

− Olen pelannut Weberin kanssa koko NHL-urani, ja olemme läheisiä ystäviä. Hän oli joukkueemme kapteeni, loistava johtaja ja tärkeä palanen, Rinne totesi.

− Ajattelin, että hän oli joukkueemme kulmakiviä, joten tämä on todella iso muutos, suunnanmuutos koko organisaatiolle.

Rinne myöntää, että on varmasti outoa pelata ilman Weberiä, jonka jämäkkään puolustustyöskentelyyn suomalaisvahti ehti tottua.

− Olen sataprosenttisen varma, että Carey [Canadiens-vahti Price] tulee pitämään Weberin takana pelaamisesta. Shea on nykyaikainen puolustaja, joka on todella kova oman maalin edustalla, mutta vaarallinen myös hyökkäyspäässä, Rinne kuvaili.

Samaan aikaan suomalaisvahti on innoissaan päästessään pelaamaan yhden NHL:n kiinnostavimman pelaajan, Subbanin, kanssa.

− P.K. on hyvin energinen pelaaja, joka tuo värinää niin jäälle kuin sen ulkopuolellekin. Hän tuo hyvin erilaisia elementtejä mukanaan, ja uskon, että hän on hyväksi Nashvillen kaupungille ja organisaatiolle, Rinne hymyili.

» Lähetä palautetta toimitukselle