Riikka Välilä: "Mennään uutta tilaisuutta kohti"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Riikka Välilä lähtee lauantaina metsästämään uransa viidettä MM-pronssia.
Kuva © Julia Heino julia.heino@jatkoaika.com
Suomi kärsi perjantaina MM-välierässä 0−3-tappion Kanadaa vastaan. Riikka Välilä harmitteli ottelussa sattunutta helppoa maalia, mutta ajatukset olivat päävalmentaja Pasi Mustosen tapaan jo lauantain pronssiottelussa.

Suomi ja Kanada kohtasivat perjantaina toistamiseen Malmön jäillä. Alkulohkossa Suomesta selvän voiton vienyt Kanada oli myös välierässä parempi. Suomen joukkueen kokeneempaan kaartiin kuuluva Riikka Välilä näki, ettei Kanadan pelaaminen poikennut suuremmin alkulohkosta.

− Kyllä he aika lailla samalla tavalla pelasivat kuin alkulohkon kohtaamisessamme. Meillä oli hyvät lääkkeet heitä vastaan ja hyvillä mielin lähdimme kyllä välierään.

− Meillä oli toisessa erässä hieman heikompi hetki, mutta selvisimme siitä kuitenkin ilman takaiskumaaleja, Välilä totesi.

Suomi pelasi erinomaisesti kolmannen erän alkuun asti, kunnes oman maalin takana sattunut kömmähdys pisti peliä sekaisin. Maalivahti Meeri Räisäsellä ja puolustaja Jenni Hiirikoskella tuli kommunikaatiokatkos, jonka seurauksena kiekko karkasi suoraan tyhjänä ammottaneen Suomen maalin eteen, josta Natalie Spoonerin oli helppo työ viimeistellä 2−0-maali.

− Kolmannen erän alku oli totta kai todella harmi, että annoimme heille sellaisen maalin. Olimme kuitenkin pystyneet pelaamaan hyvin siihen mennessä ja tilanne oli vasta 1-0, Välilä harmitteli.

Suomi sai harvoilla ylivoimillaan peliä pyöriteltyä kelvollisesti, mutta se tärkein, eli viimeistely ontui.

− Kanadaa vastaan ne maalipaikathan tulivat ylivoimalla aika paljolti minulle. Olisi vain pitänyt saada kiekkoja nousemaan enemmän. Puolustajat pääsivät hyvin laukomaan ja saimme luotua tilanteita, mutta viimeistely olisi vaatinut lisää terävyyttä, Välilä analysoi.

"Mitali on ollut alusta asti tavoitteemme"

Neljä MM-pronssia urallaan voittanut Välilä tietää niksit lauantaiseen pronssikamppailuun. Ihmeitä ei tarvita, sillä joukkueen yhteisen tavoitteen täyttäminen riittää varmasti vaadittavana motivaatioruiskeena.

− Tehdään valmistautuminen huolella ennen lauantain peliä. Kyllähän välierätappio kaikkia harmittaa, mutta mitali on ollut alusta asti meidän tavoitteemme, ja siihen on vielä erittäin hyvät mahdollisuudet.

− Nollataan tämä Kanada-peli ja mennään uutta tilaisuutta kohti, Välilä päätti.