Riat: "Suomalaiset ovat varmasti surullisia"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Damien Riat toimi Sveitsin kapteenina Tanska-ottelussa, kun Calvin Thürkauf oli pelikiellossa.

Tanska johti Sveitsiä parhaimmillaan jopa kolmella maalilla. Sveitsiläiset eivät kuitenkaan luovuttaneet, vaan taistelivat kynsin ja hampain jatkopaikasta. Lopulta ratkaiseva lisäpiste tarttui haaviin rangaistuslaukauksilla.

− Tämä oli meille iso voitto. Olemme todella, todella onnellisia, hehkutti Sveitsin ykkösketjussa pelaava Damien Riat.

Tanskan tukeva johto aiheutti ylimääräisiä sydämentykytyksiä voiton tarvinneille sveitsiläisille, mutta alppimaa jatkoi pelaamista omalla tyylillään.

− Tanskan johdosta tuli paljon painetta meille pelin aikana, mutta jatkoimme vain pelaamista omalla tyylillämme ja saimme tehtyä tarvittavat maalit.

Vaikka Sveitsi on jo varmistanut paikan jatkossa, joukkue haluaa voittaa vielä viimeisen pelin Suomea vastaan.

− Viimeisessä alkulohkon pelissä yritämme voittaa taas. Teemme paljon töitä ja pelaamme omalla tyylillämme, Riat selvitti.

Suomi pelaa Sveitsiä vastaan enää kunniasta ja valmistautuu karsintasarjan otteluihin. Riat uskookin, että vuoden viimeisestä pelistä tulee tiukka.

− Suomalaiset ovat varmasti surullisia nyt, kun eivät päässeet puolivälieriin. He haluavat todistaa, etteivät ole niin huonoja kuin pisteet näyttävät ja tulevat lujaa päälle.

Riat ja muu joukkue oli todella yllättynyt Suomen esityksistä nuorten MM-turnauksessa.

− Tämä on outoa. Emme ikinä olisi uskoneet, että Suomi on lohkon viimeinen.

Sveitsi vei voiton alkulohkossa Tšekistä ja Tanskasta. Riatilla ei ollut toiveita sen suhteen, mikä joukkue tulee puolivälierässä vastaan.

− Olemme todistaneet, että pystymme pelaamaan isoja maita vastaan tiukasti ja myös voittamaan. Toivottavasti voitamme puolivälierän.

Halu palata Washingtoniin

Riat oli viime kesänä neljännen kierroksen varaus. Sveitsiläishyökkääjä iloitsi siitä, että juuri Washington Capitals varasi hänet.

− Kesä oli minulle jännittävää aikaa. Olen todella onnellinen, että pääsin hienoon organisaatioon.

Ensipuraisu Pohjois-Amerikkaan oli Riatille mieluisa kokemus. Tämän kauden hyökkääjä pelaa kuitenkin vielä kotimaassaan Sveitsissä.

− Tulokkaiden leiri oli siisti kokemus. En malta odottaa, että pääsen takaisin.

Leiriltä Riatille tarttui tärkeitä kokemuksia, jotka ovat olleet hyödyksi nuorten MM-kisoissa.

− Pienempi kaukalo on aina oppimisprosessi. Minua auttoi se, että olin ollut jo leirillä ja pelannut pienemmässä kaukalossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle