Repo vireessä entistä seuraansa vastaan: ”Olen löytänyt oman paikkani”

LIIGA / Haastattelu
Repo oli Pelicans-voiton jälkeen erityisen tyytyväinen kolmeen pisteeseen.
Kuva © Jarno Hietanen
Kesken kauden Tapparaan siirtynyt Sebastian Repo pelasi ensimmäistä kertaa vanhaa seuraansa Pelicansia vastaan. Repo namutteli ottelussa kaksi syöttöpistettä.

Tappara-nuttuun siirtynyt Sebastian Repo oli tyytyväinen mies Pelicans-ottelun jälkeen. Vanha seura kaatui luvuin 4−1, ja Repo oli mukana kahdessa maalissa syöttäjän roolissa.

− Ihan hauskaa oli pelata Pelicansia vastaan, kun vastapuolella oli paljon tuttuja naamoja ja kavereita, Repo kertoi.

Kolmannessa erässä Repo pääsi nokikkain Pelicans-vahti Janne Juvosen kanssa. Tällä kertaa vanha joukkuekaveri veti kuitenkin pidemmän korren.

− Olisi ollut kiva laittaa Jaskan selän taakse yksi nyytti. Aika paljon olemme toisiamme sparranneet parin vuoden ajan ja kisailleet jäällä.

Vaihtaminen Tapparan väreihin on tuntunut nuoresta hyökkääjästä hyvältä ratkaisulta. 

− Kai tässä alkaa pikkuhiljaa päästä vauhtiin.

− Olen tykännyt olla Tapparassa. Minut otettiin hyvin vastaan, ja kaikki hommat on hoidettu tosi hienosti organisaation puolelta, Repo sanoi.

Kauden aikana Repo on tehnyt joka kuukausi edellistä kuukautta enemmän pisteitä. Hyökkääjä on nauttinut pelaamisesta Tapparassa ja tyytyväinen siihen, että peli kehittyy jatkuvasti.

− Kai tässä alkaa pikkuhiljaa päästä vauhtiin. Alku oli aika vaikea. Silloin oli toki aika paljon tolppia ja ylärimoja. Ne kun olisivat pomppineet sisään, niin tilanne olisi ollut toinen. Nyt tuntuu, että olen löytänyt oma paikkani.

Viime kaudella tehot 15+13 takonut Repo uskoo, että oma piste-ennätys Liigassa voi mennä tällä kaudella uusiksi. Illan ottelun jälkeen Revolle on kertynyt 13 pistettä.

− Olen ihan tyytyväinen tämän kauden pistemääriin. Totta kai pitää uskoa siihen, että piste-ennätys voi mennä uusiksi. Pitää jatkaa vain työntekoa, yleensä työ palkitaan.

Uusia asioita uudessa ympäristössä

Nuorelle pelaajalle siirtyminen Tapparaan on tuonut myös uutta oppia. Repo ottaa nyt oppia, miten töitä tehdään Liigaa johtavassa joukkueessa.

− Aina puhutaan voittamisen kulttuurista. Isoin oppi on varmaan se, miten pelejä voitetaan ja miten yksittäisen pelaajan täytyy toimia kentällä, että auttaa joukkuetta voittamaan.

Revon mukaan Tapparassa on hyviä johtavia pelaajia, joilta saa ottaa mallia. Huippukautta pelaavien Henrik Haapalan ja Veli-Matti Savinaisen tekemistä on ollut hyökkääjän mukaan hyödyllistä katsella.

− On hienoa, että pääsee läheltä näkemään hyvien pelaajien arkea. Täällä näkee, miten he harjoittelevat ja pelaavat. Se on hyvää oppia nuorelle pelaajalle.

Ottelun jälkeen myös valmentajat molemmissa päissä pukukoppikäytävää kehuivat Repoa.

− Repo tuo kamppailua, luistelua ja ratkaisuvoimaa meidän joukkueeseemme. Pelicans on tehnyt hyvää työtä hänen kanssaan. Nyt me saamme nauttia niistä hedelmistä täällä, Jussi Tapola kiitteli.

− Olemme tehneet hyvää työtä Revon kanssa puolitoista vuotta. Tappara ottaa siitä nyt vain hedelmät, Petri Matikainen sanoi ja kiitti Tapolaa kehuista.

Syksy on tuonut paljon uutta nuoren miehen elämään myös kaukalon ulkopuolella. Lahdessa Repo asui vielä vanhemmillaan, mutta Tampereella tilanne on toinen.

− Nyt asun yksin. Se on sitä kasvua aikuiseksi ja kuuluu tähän hommaan. Olen tykännyt yksin olosta, ja hyvin olen pärjännyt, Repo vakuutti

Uudet tuulet ovat tarkoittaneet myös enemmän keittiössä vietettyä aikaa.

− Jätkien kanssa käydään yleensä lounaalla, mutta illalla sitten jotain kokkailen. En kuole nälkään, sen verran osaan jotain kokata.

Mikä sitten on bravuuri?

− Lohta ja pestokanaa tulee aika usein tehtyä, Repo kertoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle