Rauman Lukon perjantai - nousu pahasta ahdingosta hienoon voittoon

LIIGA / Haastattelu
Ottelun alku oli Lukolle erittäin hankala, mutta upea loppukiri lämmitti Janne Niskalan mieltä.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Porin Ässät ja Rauman Lukko väänsivät Porin perjantai-illassa jälleen yhden Satakunnan paikalliskamppailun. Ässät johti värikästä kamppailua ensimmäisen erän jälkeen jo 3−0-lukemin, mutta Lukko nousi vahvan loppunsa ansiosta viime hetkillä 4−3-voittoon. Lukon kokenut puolustaja Janne Niskala oli tyytyväinen tapaan, millä joukkue nousi pahasta suosta.

Rauman Lukko tiesi mihin se tuli, kun kiekko tippui perjantai-iltana Isonmäen jäälle. Ässät tulee alussa kovaa päälle, ja siihen pitää olla valmis, muuten ei hyvä heilu.

Ässät tuli päälle kuin yleinen syyttäjä, eikä vierasjoukkue löytänyt avaimia omaan peliinsä. Kotijoukkue takoi, kun rauta oli kuumaa, ja vartin pelin jälkeen valotaululla komeilivat kotijoukkueen 3−0-johtolukemat. 

Janne Niskalan mielestä joukkue oli kliseisesti sanottuna "valmistautunut hyvin", mutta totuus oli jotain aivan muuta.

− Olimme niin sanotusti "muka valmiita" tähän otteluun. Oma peli ei auennut, ja Ässät oli erittäin vahva ottelun alussa. Ensimmäisellä erätauolla istahdimme alas ja keskustelimme rauhassa. Tiedostimme, että emme ole todellakaan niin huonoja kuin miltä ensimmäinen erä näytti, Niskala kertasi illan tapahtumia.

Lukon peli oli vielä toisenkin erän alussa tahmeaa, mutta mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä paremmin vierasjoukkue pääsi siihen mukaan. 

− Saimme ottelun edetessä hyvin otetta ja homma alkoi tuntua paremmalta. Tiesimme, että otteluun oli tullut todella paljon kannattajia Raumalta asti, emmekä halunneet pettää heidän odotuksiaan, Niskala tuumi.

Lukon kova työ palkittiin lopulta ottelun kolmannessa erässä. Joukkue takoi viimeiseen kymmeneen minuuttiin kolme osumaa, joista 4−3-voittomaali syntyi Aaron Gagnonin lavasta vain minuutti ennen ottelun loppua.

Niskala oli syystäkin tyytyväinen hienoon nousuun.

− Lopulta työmme tuotti tulosta. Muutama tärkeä maali, että pääsimme ensin tasoihin ja saimme vielä parhaan mahdollisen palkinnon aivan ottelun lopussa. Voittomaali oli hieman onnekas pomppu, mutta se kelpasi meille hyvin.

Lukko jatkaa otteluitaan jo seuraavana päivänä, kun lauantaina joukkue kohtaa kotikaukalossaan JYPin. Niskala tiedostaa hyvin JYPin vahvuudet.

− Tulossa on hyvä ja vauhdikas ottelu, sillä JYP on erittäin kovaa luisteleva ja työteliäs joukkue. Otamme tämän illan ottelusta positiiviset asiat mukaamme ja palauttelemme rauhassa. Koetamme jatkaa hyvää virettä, Niskala päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle