Vielä viime kaudella Jesse Virtanen puolusti Rauman Lukossa.

Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto

Raumalta Ruotsiin − edes kielimuuri ei ole hidastanut Jesse Virtasen tahtia

Rauman Lukon monivuotinen luottopuolustaja Jesse Virtanen nousi kahden viime kauden aikana myös maajoukkueeseen. Kesällä maa vaihtui Ruotsiin, seura Färjestadiin, mutta Virtanen on jatkanut siitä mihin Raumalla jäi. Myös maajoukkueura saa jatkoa, kun mies valittiin Helsingin Euro Hockey Tour -turnaukseen.

Leijonien puolustuksen kokeneiden nimien Sami Lepistön ja Lasse Kukkosen ja nuoren huippulupauksen, Miro Heiskasen, varjoon osittain jäävä Jesse Virtanen on askel askeleelta nostanut itseään lähemmäs arvokisapaikkoja.

Kahden edelliskauden aikana mies on kumpanakin ollut mukana Euro Hockey Tour:lla sekä maajoukkueleirityksessä, jääden kuitenkin molemmilla kerroilla ilman kisalippua. Nälkää maajoukkuetta kohtaan mieheltä löytyy.

− Todella hieno tunne päästä pelaamaan Suomessa ja Suomen maajoukkueessa. Innolla sitä lähti Suomea kohti, kun kutsu kävi, Virtanen toteaa.

Maajoukkuekutsu ei tullut Virtaselle suurena yllätyksenä, sillä alkukaudella mies on ollut isossa roolissa karlstadilaisseura Färjestad BK:n riveissä. Vastuuta on tullut myös ylivoimassa ja Virtanen on vastannut huutoon. Tehoin 5+5 hän on joukkueensa alkukauden tehokkain puolustaja.

− Ei se sinänsä ollut yllätys. Vaikka on Suomessa muitakin hyviä kiekkoilijoita, niin ei voinut olla varma miten hyvin joku toinen on alkukauden pelannut, mutta vähän silti osasin jopa odottaa kutsua tänne, mies myöntää.

Färjestadissa pelaa Virtasen lisäksi myös toinen suomalainen, Ilari Melart, joka puolestaan on kunnostautunut jäähyminuuttien keräämisessä. Virtaselle seura ei ollut ennestään tuttu, vaikka mies saikin paljon tietoja ennen siirtopäätöstään.

− Niskalan Janne tiesi suositella organisaatiota ja hän kehui paikkaa kovasti. Hänen kokemuksensa olivat tosin 10 vuotta vanhoja, joten hieman piti suhtautua niihin varauksella, mutta ne ovat kyllä kaikki osoittautuneet todeksi. Seurassa on lyhyesti sanottuna hyvä olla, elää ja pelata jääkiekkoa, mies sanoo tyytyväisenä.

Omasta suorituksestaan mies on kuitenkin suomalaiseen tapaan vaatimaton ja Virtanen korostaakin joukkueen menestyksen merkitystä myös omassa menestyksessään. Färjestad lähti maajoukkuetauolle sarjan jaetulta piikkipaikalta.

Virtanen ei anna kielimuurin toimia esteenä

Joku voisi ajatella, että vuosikausia Raumalla asuneena ja paikallisen murteen oppineena, ei mikään muu kieli maailmassa voisi olla hankala. Virtanen kuitenkin myöntää, ettei lähtiessään Färjestadiin osannut lainkaan ruotsin kieltä.

− Vaikea sanoa, mitä täällä ajatellaan esimerkiksi olympialaisista, kun en ymmärrä mitä lehdissä kirjoitetaan aiheesta. Kopissa pärjään hyvin, mutta siellä sitten taas ei olympialaisista ole puhuttu juuri lainkaan, mies naurahtaa.

Oma osansa suomalaispuolustajan onnistumisten takana on ruotsalainen ilmapiiri. Asioita lähestytään Suomeen nähden toisesta näkökulmasta ja Virtasen mukaan tämä on sopinut hänelle hienosti:

− Kulttuurissa se isoin ero Suomen ja Ruotsin välillä. Täällä on totisesti kaikki aina "hyvin" eli vaikka on luonnollisesti asioita mitä pitää korjata, niin kaikki muotoillaan aina iloisen fiiliksen ja positiivisen ajattelun kautta.

Nyt kun Virtanen pelaa ulkomailla, on paluu Suomeen ja pelaaminen Suomessa miehelle erityisen tärkeää. Ennen kaikkea miestä lämmitti sopivasti kohdilleen osuneet aikataulut, jotka mahdollisivat hänelle jopa yhden yön omassa kodissaan turnauksen yhteydessä.

Suomalaisessa mediassa on puhuttu paljon olympialaisista ja myös Virtanen kuuluu niihin pelaajiin, joille mahdollisuus ensi helmikuun kisoihin aukesi vasta NHL-pelaajien jäätyä pois. Suomen EHT on saanutkin täten poikkeuksellisen suuren merkityksen.

− Vaikea sanoa, että miten erilaista tämä tulee olemaan viime kauteen nähden, kun on vasta yksi jää takana. Puheissahan olympialaiset ovat totta kai olleet paljon, enemmän kuin MM-kisat yleensä tässä vaiheessa kautta, Virtanen pohtii ja jatkaa:

− Toisaalta myös jokaisella kaudella on aina se jokin isompi tavoite taustalla, yleensä MM-kisojen muodossa. Ei tässä siis yleensäkään ole kyse vain yksittäisestä turnauksesta.

Kuten monet muut pelaajat, myös Virtanen korostaa keskittymistään jokapäiväiseen arkeen olympia-ajatusten ollessa taustalla. Myös hän kuitenkin myöntää, ettei kyseessä ole mikä tahansa kiekkokausi.

− Tästä on iso vuosi tulossa ja nämä pelit näyttävät hyvin sen, missä mennään Suomen maajoukkueen osalta, Virtanen päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Ruotsin 17-vuotias superlupaus ryminällä sisään miesten maajoukkuepeleihin

MAAJOUKKUE | 12.11.2017 10:00
Rasmus Dahlin on Ruotsin jääkiekon juniorituotannon viimeisin helmi. 17-vuotiaana hän pelaa jo toista kauttaan miesten pääsarjassa ja teki Helsingissä debyyttinsä myös miesten virallisissa maaotteluissa. lue lisää

Koivisto noussut Leijonien luottopuolustajaksi

MAAJOUKKUE | 11.11.2017 21:16
Kärppiin kesällä siirtyneelle Miika Koivistolle lauantain Ruotsi-ottelu oli uran 11. maajoukkue-esiintyminen. Helsingin EHT:lla hän on kuitenkin noussut Suomen valmentajien luottopelaajaksi. lue lisää

Färjestad aloittanut kautensa vahvasti - Jesse Virtanen puolustajien pistepörssin ykkönen

SHL | 10.10.2017 17:26
Färjestad oli ennen kauden alkua SHL:n kysymysmerkki, mutta seitsemän ottelun jälkeen joukkue johtaa SHL:n runkosarjaa. Joukkueesta löytyy paljon onnistujia, ja yksi niistä on suomalaispuolustaja Jesse Virtanen, joka on tehnyt kolme maalia ja neljä syöttöpistettä. lue lisää

Lukossa kovaa jälkeä tehnyt Jesse Virtanen siirtyy SHL:ään

SHL | 26.4.2017 12:37
Puolustaja Jesse Virtanen pelaa ensi kauden SHL-joukkue Färjestad BK:ssa. lue lisää

Anttilalle ensimmäiset peliminuutit olympialaisissa: "Oli se aika nättiä"

MAAJOUKKUE | 20.2.2018 17:55
Kolme peliä sai Marko Anttila seurata sivusta ennen kuin paikka pelaavassa kokoonpanossa avautui. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Jesse Virtanen

Färjestad #51 L p
s. 1991 Rauma
180CM / 78KG
SOPIMUS: 2018