Ratkaisija-Määttä: "Kun saimme paikan, laitoimme sisään"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
22-vuotias Määttä ratkaisi voiton Suomelle.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Olli Määttä teki Suomen voittomaalin torstain ottelussa, mutta manaili joukkueen passivoitumista toisessa ja kolmannessa erässä.

Kesällä Stanley Cup -voittoa juhlinut Olli Määttä pääsi huudattamaan yli 11 000-päistä helsinkiläisyleisöä torstaina. Puolustaja iski kolmella kolmea vastaan pelatussa jatkoerässä voiton Suomelle, vaikka Ruotsi hallitsikin jatkoaikatapahtumia.

Jussi Jokinen voitti kiekon Suomen puolustuspäässä ja syötti kiekon Aleksandr Barkoville, jonka poikittaissyötöstä Määttä pääsi ohittamaan maalillaan rauhassa olleen Jhonas Enrothin. Ruotsi vaihtoi maalivahtia ottelun puolivälissä, eikä Enroth ehtinyt ottaa kovinkaan montaa koppia.

- Silloin kuin saimme paikan, niin laitoimme sisään. Ei varmasti ollut hänelle mukava peli, kun vetoja ei kauheasti tullut, jyväskyläläislähtöinen Määttä pohti.

Määttä myönsi, että voitosta huolimatta Leijonien täytyy parantaa peliään vielä paljon, jos joukkue tahtoo menestyä Torontossa pelattavassa World Cupissa.

- Kyllä tämä oli hyvä alku, mutta paljon on tekemistä vielä. Tiesimme kyllä sen, että millään tapaa valmista tämä ei vielä ole. Tästä on kuitenkin hyvä lähteä rakentamaan.

Katsomoon näytti siltä, että kumpikin joukkue oli vielä hieman kesäterässä. Määttä vahvisti, että ottelussa haettiin vielä tuntumaa.

- Harjoituspelihän tämä oli: kiekot pomppivat lavoissa ja tuli vähän outoja ratkaisuja kaikille. Yllättävän rennosti sai kuitenkin pelata, ja mukavaa oli! Ensimmäisessä pelissä aina piiputtaa, ja siltä tuntui tänänkin. Yllättävän hyvältä kuitenkin tuntui, joten luottavaisin mielin olen.

Määttä manaili sitä, kuinka Leijonat hyvän ensimmäisen erän jälkeen menetti otettaan. Ottelu oli rikkonainen, ja tuomarit joutuivat jakamaan molemmille joukkueille runsaasti jäähyjä. 

- Huonointa olivat toinen ja kolmas erä. Jos odottelemme ja annamme kaverin pelata miten tahtoo, niin ei se meidän tyyliämme ole. Meillä on niin hyvä puolustus ja taitava hyökkäys, että haluamme pelata kiekon kanssa.

Nuori puolustaja löysi kuitenkin paljon positiivistakin Leijonien otteista.

- Alivoimaa pelasimme hyvin. Emme juosseet liikaa, vaan annoimme kaverin olla pelin ulkopuolella. Ja Pekka Rinne pelasi maagisen pelin. 

Määttä antoi myös kiitosta runsaspäiselle suomalaisyleisölle. 

- Näin ison yleisön edessä on upea pelata, se motivoi.

Seuraavaksi Leijonat matkustaa Ruotsiin Göteborgiin, jossa vastaan asettuu jälleen Tre Kronor. Määttä lupaili, että lauantaina kaukalossa nähdään valmiimpi Suomi.

- He tulevat varmasti kovaa oman kotiyleisönsä edessä ja jatkavat samalla tavalla, paineistavat kovaa. Me emme halua passivoitua, vaan olla aggressiivinen joukkue.

» Lähetä palautetta toimitukselle