Ratkaisija Lähde: "Käänsin vain maalille"

MESTIS / Haastattelu
Nestori Lähde räjäytti kotiyleisön.
Kuva © Antti Varonen
Viides finaali oli vähämaalinen vääntö, sillä varsinainen peliaika päättyi maalittomaan tasatulokseen. Jatkoerässä juhlituksi mikkeliläissankariksi nousi Nestori Lähde.

Jatkoerää oli pelattu noin kymmenen minuuttia, kun Lähde nousi kulmasta laukaisupaikkaan ja heitti kiekon kohti maalia. Hetken kuluttua loppuunmyyty Kalevankangas repesi liitoksistaan, sillä peliväline oli sujahtanut maaliin.

− Käänsin vain maalille, osui sitten kai puolustajan jalkaan tai jotain, tärkeintä että meni sisään, Lähde kuvaili osumaa mestaruusjuhlan keskellä.

Helmikuussa Lähde totesi Jatkoaika.comin haastattelussa haluavansa olla ratkaisijana kevään tosipeleissä. Tuo ennakointi osui kohdilleen parhaalla mahdollisella tavalla.

− Joo, kyllähän tuo aika hyvin meni, hyvä onnistuminen oikeaan paikkaan.

Kuten arvata saattaa, olivat hyökkääjän ajatukset vielä sekaisin muutamia minuutteja ottelun päättymisen jälkeen. Pieni tiivistelmä finaalisarjasta kuitenkin löytyi.

− Me uskottiin tähän koko ajan. Vaikeaa kyllä oli, ei KooKoota vastaan ole ikinä helppoa pelata. Jos he olisivat tämän voittaneet, sarja olisi mennyt taas ihan uusiksi.

Joukkue sai suuret suitsutukset koko kauden kestäneestä työstä ja sen tuloksesta.

− Iso työ on tehty tämän eteen. Paine oli meillä, ja mestaruus oli ehdoton tavoite, mikään muu ei kelvannut. Loistava juttu.

Entäs ne mestaruusjuhlat?

− Katsotaan nyt miten pitkään tätä juhlitaan. Ei kotiin mikään kiire ole, Lähde nauroi.

» Lähetä palautetta toimitukselle