Rasmus Ristolainen varmana: ”Avausottelussa nähdään aivan eri Suomi”

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Suomen World Cupiin valmistavat ottelut eivät tulosten valossa sujuneet hyvin. Isoja minuutteja Leijonien alakerrassa uurastava Rasmus Ristolainen on silti varma, että maanantain vastaisena yönä Suomen avausottelussa nähdään terävä lauma leijonia.

World Cup -joukkueiden valmistautumisaika ei ollut kovin pitkä, sillä ryhmät ovat olleet ennen turnauksen alkua yhdessä vain joitakin viikkoja. Rasmus Ristolaisen mukaan Leijonat käytti tuon ajan tehokkaasti hyödykseen.

− Aikaa on ollut ihan tarpeeksi, minään tekosyynä valmistautumisaikaa ei voi käyttää. Uskon, että olemme avausottelussa valmiita, Ristolainen totesi.

Kolmesta ottelusta Suomelle kertyi yksi jatkoaikavoitto sekä kaksi tappiota. Kolme ottelua näyttivät Ristolaisen mukaan niin hyvät kuin huonotkin asiat Suomen joukkueessa tällä hetkellä.

− Paljon jäi parannettavia juttuja, en kaikkea lähde edes sanomaan, mutta noin paljon maaleja emme voi päästää omiin. Maalit omiin annoimme usein vielä aivan omista virheistämme. Niitä kun saamme karsittua, kaikki näyttää paremmalta, Buffalon kanssa vielä jatkosopimuksesta neuvotteleva puolustaja kuvaili.

Ristolainen uskoo, että virheet pystytään karsimaan muutamassa päivässä Yhdysvallat-ottelun ja Suomen aikaa maanantaina vastaisena yönä pelattavan avausottelun välissä.

− Henkilökohtaisesti jokainen parantaa aivan varmasti, kun itse turnaus alkaa. Se on aivan eri peli, avausottelussa nähdään aivan eri Suomi, Ristolainen sanoi varmasti.

Suomen avausvastustajan Pohjois-Amerikan nuorisojoukkueen esiotteluja turkulaislähtöinen pakki ei ole katsonut, mutta uskoo tietävänsä, mitä on tulossa. Vastassa on paljon tuttuja NHL-vastustajia ja -seurakavereita, joiden suurin valtti on nopeus. Nopeus tapetaan Ristolaisen mukaan kiekonhallinnalla.

− Emme saa menetellä kiekkoja kriittisellä alueella, sen kanssa pitää olla tarkkana, Ristolainen totesi.

− Heidän vahvuus ei varmasti ole puolustaminen, joten pitää yrittää pitää kiekkoa mahdollisimman paljon heidän alueellaan. Täytyy koettaa saada ylivoimamahdollisuuksia ja hyödyntää ne.

Puolustaja tietää, että Suomi on monesti aiemminkin noussut urotekoihin, vaikka Leijonia on pidetty ennen turnausta altavastaajina.

− Meillä on aina hyvä pukukoppihenki, kemiat toimivat, se on suuri etu. Luotamme pelitapaamme ja kun pelaamme sen mukaisesti, olemme vaikea vastustaja, Ristolainen kuvaili.

» Lähetä palautetta toimitukselle