Rask kolmen tappion World Cupista: "Kotiin vietäväksi jäivät pelipaidat ja lätkäkassit"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Tuukka Rask pelasi Suomen maalilla kaksi ottelua ihan kelpo ottein. Ainoastaan Jevgeni Malkinin osuma Venäjä-ottelussa meni vahvasti suomalaisvahdin piikkiin.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Suomelle ei World Cupista paljon jäänyt jälkipolville kerrottavaa, kun kolmesta ottelusta kertyi yhtä monta tappiota. Maalivahti Tuukka Raskinkaan mielestä paljon ei jäänyt kotiin vietävää.

− Pelipaidat ja lätkäkassit saatiin, Rask hymähti.

− En oikein tiedä, mitä muuta. Tietysti pitkä kausi on alkamassa kaikilla, ainakin henkilökohtaisesti oli kiva päästä pelaamaan tiukkoja pelejä, jotka menivät ihan hyvin. Sai ihan kivan startin kauteen, Rask jatkoi.

"Puhuimme, että pitäisi saada edes jonkun perseen kautta yksi maaliin."

Rask uskoi myös, että nuoret suomalaiset saivat paljon hyvää kokemusta turnauksesta, vaikka tulokset laihoja olivatkin. Itse tulokset eivät luonnollisesti Raskia tyydyttäneet. Ensin Pohjois-Amerikan nuoret tähdet höykyttivät Leijonia pahemman kerran, sen jälkeen Ruotsi ja Venäjä jättivät Suomen maalisarakkeen nollille tasaisten otteluiden jälkeen.

− Alku oli suurin ongelmamme. Ensimmäinen peli oli ihan katastrofi niin tuloksellisesti kuin pelillisestikin. Emme pystyneet käsittelemään ensimmäisessä pelissä nuoria. Sen jälkeen kuitenkin paransimme, mutta ilman maaleja on vaikea voittaa, Rask kuvaili.

Suomi sai kolmeen peliin yhden vedon maalin sisään asti. Kun maaleja ei tahtonut syntyä, meni peli usein pakottamiseksi.

− Puhuimme, että pitäisi saada edes jonkun perseen kautta yksi maaliin, niin ne maalit yleensä tällaisissa tiukoissa peleissä tehdään. Emme saaneet niitä, ja koitettiin liian hienoa kikkaa ja syöttöjä takatolpille, Rask pohti.

− Olisi pitänyt ehkä pelata sellaista pohjoisamerikkalaista lätkää, miestä maalille ja irtokiekkoja sisään. Pelillisesti nousujohteinen turnaus, mutta kun maalia ei saa, ei siihen voi olla tyytyväinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle