Rantanen perjantain jatkoaikatappion jälkeen - "Oli tontteja, tyhjiä maaleja ja muuta"

NHL / Haastattelu
Rantanen keräsi ottelussa yhden syöttöpisteen.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Ottawa Senators kukisti perjantaina Mikko Rantasen edustaman Colorado Avalanchen jatkoajalla 4−3-lukemin. Suomalaishyökkääjä oli alustamassa Avalanchen 3−3-tasoitusmaalia päätöserässä, mutta jatkoajalla huomion varasti Senatorsin Mark Stone.

− Tiukka matsi oli. Lähdimme siitä, että tiukka peli tulee. Ensimmäinen erä oli vähän hurlumhei, tuli paljon paikkoja molemmille joukkueille, Rantanen kommentoi ottelun jälkeen kolmen maalin avauserää.

Hyökkääjä mainitsi myös joukkueiden kahdessa seuraavassa erässä parantuneen puolustusalueen puolustuspelaamisen.

"VOIMME VARMAAN OPPIA, MITEN PÄÄSTÄ SIELTÄ NOPEAMMIN POIS"

− Sitten arvelimme, että vähän rauhoittuisi toiseen ja kolmanteen erään. Puolustuspeli oli molemmilta ihan hyvää. Ei tullut enää hirveästi mitään avotontteja.

Avalanche oli ottelussa kuitenkin pääasiassa puolustavan osapuolen asemassa. Senators laukoikin ykkössektorilta tasaviisikoin yhteensä 28 kertaa.

Välillä joukkue jämähti pitkiksi ajoiksi puolustusalueelle, mikä osaltaan kuormitti joukkueen pelaamista nimenomaan hyökkäyssuunnassa.

− Varsinkin toisessa ja kolmannessa oli vähän vaikeaa. Tietysti puolustimme ihan laadukkaasti Senatorsin pois paikoilta. Kyllähän se tavoite olisi olla hyökkäyspäässä enemmän, niin se puolustaminen tappaa vähän energiaa.

− Voimme varmaan oppia, miten päästä sieltä nopeammin pois, hyökkääjä kertoi puolustusalueelta pääsemistä kehityskohteena.

Rantanen esiintyi illan ottelussa tuttuun tapaan kapteeni Gabriel Landeskogin sekä Nathan MacKinnonin rinnalla. Kolmikko väsäsikin joukkueen tasoitusmaalin päätöserässä takaa-ajoaseman painostuksen myötä.

− Siinä on kaksi huippupelaajaa, joten siinä on hyvä pelata. Ensimmäisessä erässä ylärima ensimmäiseen kolmeen-neljään vaihtoon. Oli tontteja, tyhjiä maaleja ja muuta. Siinä olisi ollut paikkoja johtomaaleihinkin.

» Lähetä palautetta toimitukselle