Rantanen painotti henkisen puolen merkitystä: "Mentaliteetin on oltava, ettemme anna vastahyökkäyksiä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Rantanen haluaa voittaa jatkossa kiekkoja siniviivoilla.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Leijonien hyökkääjä Mikko Rantanen pääsi pisteiden makuun heti MM-turnauksen avausottelussa. Nihkeä voitto Valko-Venäjästä ei herättänyt hurraa-huutoja, vaan Rantasen mielestä henkisen puolen on oltava jatkossa kovempi.

Suomi voitti avausottelussaan Valko-Venäjän niukasti 3−2. Ottelu oli Leijonille jo 2−0, mutta vastustaja nousi tasoihin. Nuori hyökkääjä Mikko Rantasen mielestä joukkueen pelissä oli paljon hyviä asioita.

− Hyvältä tuntui. Kroppa pelasi ja mieli tuntui virkeältä. Saimme ketjun kanssa hyvää viidellä viittä vastaan -peliä. Vaikkemme saaneet vielä maaleja, niin pääsimme ainakin paikoille. Se on hyvä asia, kertasi Rantanen.

Leijonien pelaamisen taso heittelehti ottelun sisällä melkoisesti. Ensimmäisessä erässä Valko-Venäjällä ei ollut mahdollisuuksia lainkaan, mutta välillä näytti siltä, että Suomelle käy kalpaten.

− Avauserä oli pitkään aikaan paras erä meiltä. Valko-Venäjä nosti myös tasoaan, että ei se ollut pelkästään meidän huonoutta. Täytyy antaa tunnustusta myös vastustajalle. He pelasivat nöyrästi kaksi viimeistä erää.

Rantanen painotti myös, että tällaisten otteluiden voittaminen vaatii pääkopalta paljon. Pelillisiä juttuja täytyy harjoitella, mutta viimeinen silaus luodaan korvien välissä.

− Henkisen puolen juttujahan se on. Sitä ei voi hirveästi harjoitella. Täytyy voittaa kiekkoja siniviivoilla ja päästä puolustajien ohi. Joskus toki kiekot pomppivat. Niille ei voi sitten mitään. Mentaliteetin on oltava, ettemme anna vastahyökkäyksiä vastustajalle.

MM-kisoissa jokaisella joukkueella on vaarallisia yksilöitä, eikä uinahduksia saa tulla − muuten mahdollinen mitalijuna karkaa nopeasti.

− Tuollaiset asiat, kuten siniviivojen voittaminen, ovat niin henkisen puolen juttuja, ettei niihin ole mitään taikatemppuja. Kiekkojen vain ei saa antaa kääntyä, sillä näin hyviä vastustajia vastaan niistä tulee nopeasti maalipaikkoja omiin, täräytti Rantanen lopuksi.

Seuraavassa ottelussaan Suomi kohtaa sunnuntaina Ranskan.

» Lähetä palautetta toimitukselle