Mikko Rantasen kausi on lähtenyt hyvin käyntiin.

Getty Images

Rantanen lähtee innoissaan Globeniin - “Siitä tulee varmasti ikimuistoinen reissu”

Mikko Rantasen Colorado Avalanche suuntaa ensi viikonloppuna Ruotsiin, kun joukkue kohtaa Globenissa kahdesti Ottawa Senatorsin. Avalanchea pidettiin kauden alkaessa koko liigan heittopussina, mutta joukkue on yllättänyt epäilijänsä positiivisilla peliesityksillään.

Colorado Avalanche ei kerännyt ennen kautta paljon kehuja eri jääkiekkomedioilta. Joukkue on kuitenkin jo ensimmäisten viikkojen aikana osoittanut, että viime kausi on mennyttä ja nyt kaukalossa on uusi joukkue. Lauantai-iltana Avalanche taisteli Philadelphia Flyersia vastaan kolmannen peräkkäisen voittonsa.

Avalanche-hyökkääjä Mikko Rantanen onnistui maalinteossa kertaalleen varsinaisella peliajalla, minkä lisäksi suomalaishyökkääjä iski joukkueensa voittomaalin voittomaalikilpailussa. Rantanen, joka on iskenyt tähän mennessä viisi maalia ja kerännyt seitsemän syöttöä, on tyytyväinen joukkueensa alkukauteen.

"Nöyrästi pitää jokaikiseen matsiin lähteä, ei olla niin hyvä joukkue että voitaisiin pelata "välipelejä""

− Joukkueen sisällä on todella hyvä fiilis. Aloitettiin kausi tosi hyvin ja vaikka aika alkuun tulikin kolmen ottelun tappioputki, niin päästiin nopeasti siitä yli.

− Pelataan kuitenkin vasta alkukautta, joten pelin pitää pysyä tällä hyvällä tasolla koko kauden ajan. Nöyrästi pitää jokaikiseen matsiin lähteä, ei olla niin hyvä joukkue että voitaisiin pelata "välipelejä". 

Avalanchen viime kausi oli täydellinen katastrofi. Joukkue voitti vain 22 ottelua ja kärsi peräti 56 tappiota. Rantanen muistuttaa, että tämän kauden joukkue koostuu pääosin samoista pelaajista.

− Kopissa on aika paljon samoja jätkiä viime kaudesta, eikä kukaan halua enää kokea samanlaista. Päätettiin joukkueena ennen kautta, että näytetään muille, millä tasolla pystymme parhaimmillaan pelaamaan ja tähän mennessä peli onkin kulkenut tosi hyvin. 

Rantanen on aloittanut kauden Avalanchen ykköskentässä yhdessä Nathan MacKinnonin ja Gabriel Landeskogin kanssa. Suomalainen on ollut tyytyväinen oman ketjunsa tekemiseen tähän mennessä.

− Nyt on löytynyt hyvät kemiat ketjun kesken. Ollaan pystytty pitämään kiekkoa paljon hyökkäyspäässä, mutta ollaan samalla parannettu myös omanpään pelaamista. Siinä oli alkukaudesta vähän ongelmia. Toivottavasti ketju pysyy koossa ja päästään auttamaan joukkuetta keräämään voittoja. 

Edessä kaksi peliä Euroopassa

Ensi viikolla Rantasta ja muita Avalanche-pelaajia odottaa pidempi pelireissu. Joukkue suuntaa Tukholmaan, jossa se kohtaa kahdesti Ottawa Senatorsin.

Euroopassa pelattavat NHL-runkosarjaottelut ovat kohtuullisen harvinaisia, joten Rantanen aikoo nauttia tästä ainutlaatuisesta mahdollisuudesta. Turun läheinen sijainti mahdollistaa kaverien ja perheen saapumisen pelipaikoille.

− Tosi hyvät fiilikset on tulevasta Ruotsin-reissusta. En usko, että toista kertaa pääsee uralla pelaamaan runkosarja otteluita Ruotsissa. Turusta kun on niin helppo matka Tukholmaan, niin paljon on tulossa kavereita ja perhettä katsomaan pelejä. 

Avalanche kohtaa Senatorsin Globenissa perjantaina ja lauantaina. Vielä viime viikolla Avalanche-paidassa pelannut Matt Duchene pukee nyt päälleen Senators-paidan ja kohtaa vanhan joukkueensa.

Rantasen, Landeskogin ja kumppaneiden tehtävä ei tästä kuitenkaan muutu. Avalanche-joukkue haluaa osoittaa, että heidät kannattaa ottaa tosissaan − myös ilman Duchenea. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Mikko Rantanen sentteriksi − nyt tai ei koskaan

NHL | 3.2.2018 11:16
Colorado Avalanche menetti ykkössentterinsä Nathan MacKinnonin muutamaksi viikoksi sairastuvalle. Pudotuspelipaikasta taistelevan joukkueen sentteriongelmaan voisi löytyä ratkaisu ykkösketjun laidalta. lue lisää

Huomaamaton tähti − Rantanen noussut Avalanchen kärkipelaajaksi

NHL | 29.12.2017 17:30
21-vuotias Colorado Avalanchessa pelaava Mikko Rantanen on jäänyt vaille ansaitsemaansa huomiota. Nyt on korkea aika nostaa suomalaismies jalustalle ja osoittaa, kuinka hyvin hänen pelinsä todellisuudessa kulkeekaan. lue lisää

Rantasella lauantaina vaikeaa − kiekollinen peli takkusi ja tyhjänä ammottanut maali jäi käyttämättä

NHL | 12.11.2017 13:00
Colorado Avalanchen toinen ottelu Tukholmassa Ottawa Senatorsia vastaan eteni lähes samalla kaavalla kuin joukkueiden kohtaamisessa vuorokautta aiemmin. Senators hallitsi, ja Avalanche oli vastaanottavana osapuolena, mikä korostui aiempaa enemmän myös Mikko Rantasen otteissa. lue lisää

Uudestisyntynyt Avalanche nousemassa heittopussista haastajaksi

NHL | 15.10.2017 12:00
Colorado Avalanche on aloittanut kautensa vahvemmin kuin ennakkoon useimmat osasivat odottaa. Onnistujia on ollut laajalla rintamalla ja erityisesti tutkaparien löytyminen on hyvä merkki. Joukkue taistelee näillä otteilla pudotuspelipaikasta tosissaan. lue lisää

Avalanche-hyökkäyksen noustava taantumasta

NHL | 2.10.2017 13:30
Denverissä tuskailtiin hyökkäystehottomuuden kanssa viime kaudella. Maaleja ei tullut huippuyksilöistä huolimatta. Tämän osa-alueen on kehityttävä alkavalla kaudella ja paljon. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Mikko Rantanen

Colorado #96 L h
s. 1996 Nousiainen
193CM / 96KG
SOPIMUS: 2018
VARAUS: 2015 Colorado Avalanche 1. kierros #10