Rantamäki nauttii yhä jokaisesta hetkestä jäällä

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Ruotsin MM-turnaus on Rantamäelle jo kolmastoista.
Kuva © Julia Heino julia.heino@jatkoaika.com
Naisleijonien konkaripelaaja Karoliina Rantamäki pääsee jälleen mittavalla urallaan mitalipeleihin Suomen kaadettua Sveitsin puolivälierissä. Puheenaiheeksi nousi myös Rantamäen tekemä MM-ennätys.

37-vuotias hyökkääjä Karoliina Rantamäki oli puolivälieräottelun jälkeen tyytyväinen omiensa esitykseen. Sveitsi oli odotetunlainen vastus, jonka pelaamiseen Suomi pystyi hyvin vastaamaan.

− Meillä oli hyvät pelit alla ennen tätä puolivälieräottelua. Hävisimme toki USA:lle ja Kanadalle, mutta ne olivat meiltä lupaavia esityksiä. Lähdimme Sveitsiä vastaan todella luottavaisin mielin ja näkisin, että 1−0-maalimme rentoutti pelaamistamme entisestään.

− Sveitsi oli vastustajana odotetun tyylinen. Heidän pelinsä perustuu pitkälti yksilöihin ja vahvaan maalivahtipeliin ja se oli meillä hyvin tiedossa.

Puolivälierän tuomarityöskentely sai Rantamäeltä samansuuntaista palautettua kuin joukkueen puolustaja Rosa Lindstedtiltä. Ajoittaiseen sekavuuteen kokenut hyökkääjä suhtautui kuitenkin rennosti.

− Olihan se linja sekava, mutta eivät sille ainakaan pelaajat mitään mahda. Onneksi me pelaamme vain lätkää. Tuomarit eivät oikein keskustelleet pelaajien kanssa, eivätkä suostuneet tuomioitaan kauheammin selittelemään. Tätä samaa oli jo alkusarjan Venäjä-pelissä, mutta näitä aina sattuu.

Rantamäki rikkoi näihin kisoihin osallistuessaan yhden kovan luokan MM-ennätyksen. Hyökkääjä on nyt mukana peräti kolmansissatoista MM-kisoissaan, eikä kukaan ole aiemmin pystynyt samaan. Pelkistä Rantamäen eleistä huokuu, että paloa pelaamiseen riittää edelleen kaikkien vuosien jälkeen.

− Pelaamiseen riittää kyllä vielä intoa. Onhan tämä upeaa, että saan olla mukana tällaisessa joukkueessa ja nauttia pelaamisesta. Nautin yhä jokaisesta hetkestä jäällä, enkä kyllä tiedä mitään parempaa, Rantamäki fiilisteli.

Tekemäänsä MM-ennätystä Rantamäki ei ole liiemmin ehtinyt pohtia, sillä kuuli aiheesta vasta lähiaikoina.

− Kuulin tästä vasta jokin aika sitten ja mietin vain, että olenko muka jo niin kauan pelannut, hän nauroi.

» Lähetä palautetta toimitukselle