Rantakari: "Tämä jakso on meille hyvä opetus"

LIIGA / Haastattelu
Rantakari pääsi tuulettamaan maalia Sportin verkkoon.
Kuva © Jarno Hietanen
Otso Rantakari on yksi Tapparan kiekollisesti lahjakkaista puolustajista. Viime aikoina hän on saanut lisävastuuta hyökkäyspäässä, positiivisin seurauksin.

Tappara ja Sport mittelivät tiistai-illan ottelussa järisyttävin maalimäärin, kun Tappara voitti vaasalaiset lopulta lukemin 6−5. Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittiin tehot 1+1 tykittänyt Otso Rantakari.

Yhdentoista maalin jääkiekko-ottelut ovat harvinaista herkkua, ainakin katsojan näkökulmasta.

− Ei tuollaisia hirveän usein tule. Hyvä, että selvisimme voittajana läpi.

Tapparan marraskuun trendinä on ollut tappioasemasta nouseminen. Tamperelaiset eivät ole tehneet marraskuun otteluissaan kertaakaan avausmaalia. Niin ei käynyt tiistainakaan, kun Sport meni avauserässä 2-0-johtoon.

− Olimme muutaman kerran takaa-ajajan asemassa, mutta saimme tarvittavat maalit, kun jaksoimme yrittää, virkkoi Rantakari.

Hakametsän ilta sisälsi puolustajalle erilaisia lähestymiskulmia. Rantakari summasi kuusikymppisen antia.

− Kuusi maalia teimme, viisi maalia päästimme. Toinen on hyvä ja toinen huono juttu. En osaa sanoa oliko tämä nyt niin karmea peli, mutta kaikennäköistä tapahtui.

Tärkein asia tuli kuitenkin hoidettua.

− Voitimme. Siitähän tässä pelataan, Rantakari latasi.

Jokaisella tarinalla on juonenkäänteensä

− En osaa sanoa, miksemme ole onnistuneet avaismaalin teossa. Nyt on ilmeisesti tällainen jakso, että kaveri tekee ensimmäisen maalin ja me tulemme takaa yrittämään. Hyvin olemme saaneet silti hoidettua pelejä. Kertoo jotain meidän luonteestamme, pamautti Rantakari.

Kirvesrintojen itseluottamus on syystäkin korkealla, mutta henkilökohtaisella tasolla Rantakari vaatii itseltään parempaa.

Rantakarin illan syöttöpiste olisi voinut yhtä hyvin olla ottelun toinen maali, sillä Jani Lajunen ohjasi puolustajan viivavedon Sport-maaliin.

− Vielä on parantamisen varaa. Haluan itseltäni tasaisuutta, vaikka tänään olikin hyökkäyspäässä ihan hyvä peli.

Otteluiden alut ovat herättäneet keskustelua myös Tapparan pukukopissa. Paniikkinappulaa ei ole kuitenkaan tarvinnut painaa.

− Totta kai haluamme panostaa pelien alkuihin, ettei omissa kolisisi. Jos niin pääsee käymään, siihen täytyy reagoida. Täytyy tulla ohi.

Tappara on tällä hetkellä kovassa nosteessa. Hallitsevan mestarin mopo ei kuitenkaan ole lähdössä keulimaan, vaan vallitsevasta tilanteesta otetaan myös opiksi.

− Kieltämättä itseluottamuksemme on korkealla. Tämä jakso joukkueellemme hyvä opetus. Tiedämme pystyvämme nousemaan tappiolta, Rantakari päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle