Rantakari väänsi tässä Mikael Johanssonin kanssa.

Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Rantakari: "En tiedä, oliko Åstenilla joku hellyydenkipeys"

Tappara otti toisestakin välierästä voiton, ja aiheutti näin HIFK:lle ensimmäisen kotitappion tämän kevään pudotuspeleissä. Joukkueen puolustaja Otso Rantakari oli monessa mukana pelin aikana.

Tappara on voittanut kaikki vierasottelunsa tämän kevään pudotuspeleissä. Aiemmat vierasottelut ovat olleet tutussa hallissa Ilvestä vastaan, ja vasta nyt joukkue matkasi ensimmäistä kertaa vieraspeliin.

− Saatiin se, mitä tultiin hakemaan. Hyvä peli meiltä, Otso Rantakari iloitsi.

Kaikesta huolimatta suoritus ei ollut täydellinen, ja Rantakari löysi heti, mitä jäi parannettavaa.

− Tuo loppu pelistä, en tiedä mitä tapahtui, mutta ei nyt ihan niin huonosti olisi tarvinnut pelata sitä. Se ollaan kuitenkin jo pureskeltu pois.

HIFK yritti aikaisemmin hämmentää, mistä esimerkkkinä Micke-Max Åstenin poikittainen maila Valtteri Kemiläiseen vihellyksen jälkeen sekä Joe Finleyn ja Joona Luodon vääntö. Nämä toivat punapaidoille 2+2-minuuttiset kirvesrintojen selvitessä kakkosella.

− Se kuuluu pudotuspeleihin, että yritetään päästä ihon alle. Mielestäni hoidimme sen asian hyvin. Antaa heidän hölmöillä itsekseen, ja me pelaamme jääkiekkoa, Rantakari tuumi.

Rantakari itse ehti olla osallisena useissa tilanteissa pelin aikana. Ensimmäisen erän lopulla Åsten oli hänen päällään useiden sekuntien ajan, samalla kun Rantakari yritti rimpuilla alta pois.

− En tiedä, oliko hänellä joku hellyydenkipeys. Vähän nauratti itseä jälkeenpäin, ihan hauska tilanne.

Toisessa erässä Rantakari pelasti viime hetkellä maalivahti pudotuspelien nollaputkiennätyksen tehneen Dominik Hrachovinan jahdin. Ryan O'Connorin laukaus lipsahti hitaasti ohi tšekkivahdin, mutta Rantakari ehti pelata kiekon pois siniseltä alueelta juuri ennen kuin kiekko olisi mennyt maaliin.

− Hieno homma, että sai tuollaisen merkinnän CV:hen. Ei voi olla kuin ylpeä hänen puolestaan.

Myöhemmin erässä Rantakari joutui pitkäksi ajaksi rangaistusaitioon taklattuaan Mikael Johanssonia.

− Ajattelin että hän näkee minut, mutta ei sitten tainnutkaan nähdä. En sitä sitten ihan loppuun asti vetänyt. Toivottavasti hänelle ei käynyt mitään.

− Onhan se vähän vaikeata tulla takaisin. Aika pitkä tauko ja erätauko siinä päälle. Vähän oli tatsi hukassa sen jälkeen, kun oli tunnin verran istuskellut.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Tapparan sankari, KalPan konna

LIIGA | 24.4.2017 10:00
Otso Rantakari oli kolmannessa finaalissa esillä sekä hyvässä että pahassa. Nuori puolustaja laukoi Tapparan voittomaalin kolmannen erän loppuhetkillä, mutta selvisi jäähyttä ensimmäisen erän polvitaklauksestaan Alexander Ruuttuun. lue lisää

Rantakari ei jäänyt murehtimaan tappiota: "Raivolla eteenpäin"

LIIGA | 21.3.2017 22:20
Tappara hävisi ensimmäisen puolivälieräottelun Ilveksen tehtyä toisessa erässä viisi maalia. Tappara-puolustaja Otso Rantakari totesi vastustajan viimeistelleen tehokkaasti. Tähtäin on kuitenkin jo ensi pelissä. lue lisää

Tapparan lyötävä puolustus rohkeasti uusiksi − Bonsaksen katsomoon, Rouhiainen ykköseen

LIIGA | 3.12.2016 10:00
Viidessä edellisessä liigaottelussa Tappara on päästänyt kaikista joukkueista toiseksi eniten maaleja. Kolmeen viime otteluun Tappara taas on saanut kokoonpanoon loukkaantuneena olleet puolustajat. Tilastojen valossa Tapparan kannattaisi peluuttaa puolustajiaan eri tavalla, vaikka joukkue kahmiikin voittoja ja on mukana kärkikahinoissa. lue lisää

Rantakari: "Tämä jakso on meille hyvä opetus"

LIIGA | 22.11.2016 21:48
Otso Rantakari on yksi Tapparan kiekollisesti lahjakkaista puolustajista. Viime aikoina hän on saanut lisävastuuta hyökkäyspäässä, positiivisin seurauksin. lue lisää

Pelicans-hyökkääjä Miska Siikonen pelikieltoon

LIIGA | 19.10.2016 17:05
Liigan kurinpitäjä Sampo Liusjärvi on määrännyt Miska Siikosen kahden ottelun pelikiellon. lue lisää

Kommentit

Otso Rantakari

Tappara #52 R p
s. 1993 Helsinki
182CM / 83KG
SOPIMUS: 2018