Ramstedt tuli, näki ja voitti vanhassa kotihallissaan: "Ei koskaan tiedä, jos oli vaikka viimeinen peli tässä hallissa"

LIIGA / Haastattelu
Teemu Ramstedt on pelannut Lukossa tällä kaudella 30 ottelua, tehoin 9+12.
Keskiviikko iltana HIFK sai vieraakseen Lukon. Ottelu oli läpi illan varsin tasainen, jossa molemmilla joukkueilla oli omat maalipaikkansa tehdä voittomaali. Lopulta ottelun voitti Lukko lukemin 1-0. Voittomaalin tehnyt Teemu Ramstedt olikin läpi ottelun valokeilassa ja sai osakseen varsin koviakin iskuja.

Nordiksen jäälle luisteli ottelun alussa kotiyleisölle tuttu pelaaja. HIFK:n oma kasvatti Teemu Ramstedt palasi vanhaan kotihalliinsa vastustajan väreissä ensimmästä kertaa tällä kaudella. 

− Oli omat tunteensa, kun tuli tänne. Ei koskaan tiedä, jos se oli vaikka viimeinen peli tässä hallissa, Ramstedt kertoi ottelun jälkeen.

− Lähdin sillä lailla peliin, että halusin vain nauttia joka hetkestä, hän jatkoi.

HIFK:n ja Lukon välinen ottelu oli kaiken kaikkiaan varsin tasainen. Molemmilla joukkueilla oli omat laadukkaat maalipaikkansa mennä ottelussa johtoon, mutta kumpikaan ei saanut kuparista rikki. 

Ottelu venyi lopulta jatkoajalle asti. Jatkoajalla ratkaisun teki, kukapas muukaan, juuri Ramstedt. Lukon tähtihyökkääjä nappasi kiekon omalta puolustussiniviivaltaan mukaan, luisteli läpi ajoon ja nosti hallitusti kiekon ohi HIFK:n maalilla torjuneen Kevin Lankisen. 

− Pääsin sen verran karkuun, ettei tullut oikeastaan edes häirintää ja pääsi nostamaan siitä sitten. Ainahan se voittaminen maistuu, Ramstedt kertasi maaliaan.

− Ajattelin, että jos olisin syöttänyt voittomaalin, niin olisi ollut ehkä kivempi. Tällä kertaa piti itse tehdä.

Itse ottelu oli Ramstedtin mukaan tasaväkinen mittelö pisteistä.

− Ei siinä varmaan hirveästi maalipaikoilla juhlittu puolin eikä toisin. Ei siinä varmaan montaa maalia olisikaan tullut, vaikka olisikin tuuria ollut puolin ja toisin.

− Tiukka yhden pompun peli, hän jatkoi.

Paikalla tunteikkaassa paluuottelussa oli miehen mukaan paljon läheisiä. 

− Täällä on perhe ja paljon läheisiä ystäviä. Paljon oli tullut faneiltakin viestejä, että haluavat tulla juuri tämän pelin katsomaan, Ramstedt mietti.

Iskuja molemmin puolin

HIFK:ssa pelaa Ramtsedtille varsin paljon tuttuja kasvoja. 30-vuotias hyökkääjä on pelannut HIFK:n paidassa kuusi kautta. Yksi erityisen tuttu pelaaja on HIFK:n kapteeni Lennart Petrell. 

Petrellin kanssa Ramstedt vaihtelikin paljon juttuja ja joutui kolmannessa erässä Petrellin kovan taklauksen uhriksi.

− Kesäisin olemme paljon harjoitelleet yhdessä ja olemme paljon yhteyksissä. Kyllä siinä aina muutama juttu vaihtuu. Kehuin hänen hyvää taklaustaan, veti hyvin pystyyn.

− "Lennua" vastaan on kiva pelata. Tulee hyviä puhtaita niittejä, Ramstedt kehui.

Ramstedt sai muutenkin läpi ottelun kohtalaisesti iskuja HIFK:n pelaajien puolelta. Miehen itsensä mukaan iskut eivät olleet sen isompia kuin muissakaan otteluissa.

− Ei varmaan sen isommin, mielestäni oli ihan rehtiä peliä.

"Kehuin hänen hyvää taklaustaan, veti hyvin pystyyn"

HIFK:n Micke-Max Åsten jakoi varsinkin ensimmäisessä erässä muutaman kerran napakkaita iskuja Ramstedtille. Åstenin mukaan tutun pelaajan läsnäolo vastustajan joukkueessa ei aiheuttanut liiemmin tunteita.

− Ennen ottelua en ajatellut sitä sillä tavalla. Tietenkin sitten, kun se makoilee siellä kentällä tai on se nimi sitten mikä tahansa, niin se herättää tunteita.

− Mielestäni pystyimme pitämään tunteet tekemisessä ja olimme pelin päällä, Åsten jatkoi.

Muutenkin läpi ottelun oli tunteet pinnassa ja iskuja vaihdettiin puolin ja toisin. Varsinkin toisessa erässä koventunut taklauspeli sai pelaajien suut käymään vauhdilla.

− Kevät tulee, päivä pitenee ja aurinko paistaa, niin sellaista kiekko on loppukauden. Ei siellä kukaan ota taka-askelia, tai jos ottaa, niin siinä vaiheessa kevät on lyhyt, Åsten mietti.

Oma kausi on ollut kummallinen

Lukko sijaitsee keskiviikon ottelun jälkeen sijalla kahdeksan. Matkaa kuuden joukkoon on raumalaisilla kuusi pistettä.

− Meillä on vielä tekemistä, sijoitus ei ole sitä, mitä toivoisimme. Paljon on potentiaalia vielä käyttämättä, vaikka olemmekin pelanneet heikosti ennen taukoa, Ramstedt mietti joukkueensa tilannetta.

Ramstedtin oma kausi on ollut hieman vaiheikas. Hän siirtyi KHL:ään HC Slovan Bratislavan joukkueeseen syksyllä, mutta ei päässyt pelaamaan slovakialaisjoukkueessa kuin kaksi ottelua. Ennen Lukkoon siirtymistä Ramstedt piipahti pelaamassa kaksi ottelua jääpallon Bandyliigassa HIFK:n paidassa.

Ramstedtin mukaan kausi on ollut ajatuksia herättävä.

− On tämä ollut aika erikoinen kuvio. Aika pitkään odotin KHL-sopimusta kesällä, ja sitten kun se löytyi vihdoin, niin se olikin aika nopea reissu. Aika paljon asioita on joutunut käymään läpi.

− Olen tyytyväinen siihen, että nyt on hieman stabiilimpi tilanne ja päässyt tähän hommaan kiinni, hän totesi.

Syksyllä ajatukset pyörivät myös omassa urassa.

− Pistää vähän miettimään koko omaa uraa siinä mielessä, että pitkään olen pelannut ja omia tavoitteita on ollut moneen suuntaan, Ramstedt kertoi.

− Siinä joutuu aina käymään vähän asioita läpi, mutta toisaalta se on hyväkin asia, hän päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle