Räsäsen perheessä ikävää lievitetään tuntien FaceTime-puheluilla, MM-kisoihin Aimo Räsänen toi Joulupukin lähettämän toimituksen

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Aimo Räsänen (vas.) oli tullut Buffaloon kannustamaan Suomea ystäviensä kanssa.

Suomen joukkueen sentteri Aapeli Räsänen pelaa toista kauttaan ulkomailla. Tänä syksynä Räsänen aloitti yliopistouransa Boston Collegessa. Opintojen ohella hän kiekkoilee koulun jääkiekkojoukkue Boston College Eaglesissa. 

Räsäsen perheessä pidetään yhteyttä 19-vuotiaaseen maailmanmatkaajaan ahkerasti. Perheen isä, näyttelijä Aimo Räsänen valvoo öisin ja katselee Aapelin pelejä. Otteluiden jälkeen vaihdetaan lyhyet kuulumiset viesteillä.

− Jokainen käy vähän jotain irvistelemässä kameran edessä ja tuumailemassa. Se hälventää vähän tuota matkaa.

Aapeli Räsäsen arki opiskelujen, harjoitusten ja otteluiden kanssa on kiireistä. Sunnuntaisin on kuitenkin aikaa nukkua pitkään ja ottaa sen jälkeen pitkä FaceTime-puhelu Suomeen.

Puhelun aikana ei tarvitse miettiä pohtia puhelinlaskua, sillä puhelu kulkee nettiyhteyden kautta.

− Kun Aapeli soittaa, puhelin tai läppäri laitetaan pöydälle, ja kuva saattaa olla siinä parikin tuntia auki. Meillä on yleensä perheestä kaikki kotona sunnuntaisin, niin jokainen käy vähän jotain irvistelemässä kameran edessä ja tuumailemassa. Se hälventää vähän tuota matkaa, Aimo Räsänen kertoo.

Perinteisiä kirjeitä ei ole mannerten välillä vaihdettu, mutta toivelista Joulupukille on tullut perille. Aimo Räsänen helpotti tänä vuonna Pukin taakkaa ja toi Aapelin joululahjat mukanaan Buffaloon. Kontissa on paljon kovia paketteja.

− Sen verran tiedän, että siellä on pakattuna ainakin kauraryynejä. Ilmeisesti Elovena-hiutaleet ovat olleet ihan kärkitoiveena lahjalistalla. Lisäksi on repullinen kirjoja, sillä Aapeli on kova lukemaan.

Isä kulkee mielellään mukana kiekkopeleissä

Aimo Räsäselle nuorten MM-kisat ovat jo toiset putkeen. Hän oli myös viime vuonna kannustamassa Nuoria Leijonia MM-kisoissa Montrealissa. Kanada-pelin Räsänen katsoi vielä koti-Suomesta TV:n välityksellä, mutta turnauksen loput pelit hän nautiskelee Buffalossa.

Kisat osuvat Räsäsen osalta hyvään ajankohtaan, sillä kuvaustauko sijoittuu joulun tienoille. Aimo Räsänen näyttelee muun muassa Ylen Uusi Päivä -sarjassa.

− Ensinnäkin tämä on ihan fantastinen fiilinki olla täällä. Jänniähän pelejä nämä ovat, mutta mikäpä olisi tämän parempaa lomanviettoa.

Räsänen viettää mielellään vapaa-aikaansa jääkiekkokatsomoissa, eikä ole pistänyt pahakseen vaikka pojista ei ole isän sanojen mukaan ainakaan vielä tulossa näyttelijöitä.

− He ovat valinneet jääkiekon ja hyvin ovatkin valinneet. Se on tuottanut paljon iloa ja erilaisia elämyksiä vuosien varrella niin kotikaukaloissa kuin ulkomaillakin.

Buffalossa Aapeli ja Aimo Räsänen ehtivät nähdä pelien ulkopuolellakin, mikä tulee tarpeeseen. Edellisen kerran kuulumisia on päästy vaihtamaan kasvotusten kesäloman päätteeksi elokuussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle