Pyörälä: "Tempo ja kamppailukovuus tulevat nousemaan tästä"

LIIGA / Haastattelu
Mika Pyörälä ja Mika Niemi juhlivat Kärppien tasoitusosumaa.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
TPS voitti Kärpät neljännesfinaalien ensimmäisessä ottelussa jatkoajalla lukemin 2−1. Jatkoaika jututti ottelun jälkeen Kärppien Mika Pyörälää, jonka nimiin merkattiin kotijoukkueen illan ainoa osuma.

Pudotuspelitaipaleensa perjantaina avannut Kärpät sai vastaansa ensimmäisellä kierroksella suoraan kahdessa ottelussa Sportin kesälomalle lähettäneen TPS:n. Neljännesfinaalien avausottelu vastasi sitä mitä Oulussa oli ennakoitukin.

− Sarja on nyt startattu. Ottelu oli aikalailla sellainen kuin oli odotettavissakin. Tiukkaa puolustuspelaamista, kommentoi kärppähyökkääjä Mika Pyörälä.

− TPS puolusti tiiviisti ja meidän oli vaikeaa päästä maalille. Muutamat pelaajat yrittivät siellä vähän hämmentää. He tulivat päälle juuri siten kuin odotimmekin, Pyörälä jatkoi.

Ottelu oli tasaista vääntöä alusta loppuun. Tiiviistä puolustamisesta johtuen kumpikaan joukkueista ei saanut luotua kovinkaan montaa tuhannen taalan maalipaikkaa. Joukkueet kohtaavat uudestaan heti lauantaina, ja kokeneella Pyörälällä oli valmiina resepti seuraavan päivän otteluun.

− Varmaan tietyllä tavalla ottelu ratkesi juuri puolustuspelaamiseen. Tuo viimeinen maali nyt oli tuollainen kuin oli. Luulen, että tempo ja kamppailukovuus tulevat nousemaan tästä seuraavissa peleissä. Huomenna taas jatketaan ja yritetään uudestaan, Pyörälä kertasi ja ennakoi tulevaa.

− Huomenna pitää jatkaa tätä tiukkaa puolustamista ja saada pitkiä hyviä hyökkäyksiä TPS:n päätyyn ja sitä kautta saada painetta sinne. Uskon, että pystymme nostamaan luisteluamme ja hyökkäyspelaamistamme paljon tästä päivästä.

Pudotuspeleille tyypillisesti ottelu oli fyysinen ja pelaajat yrittivät päästä toistensa ihon alle jokaisen tilanteen päätteeksi. Ottelun aikana ehti muodostua jo muutamia taisteluparejakin.

− Fyysisyys ja taisteluparit ovat ihan tervetulleita. Semmoista se on, ja fyysisyys varmasti tästä vielä lisääntyy, Pyörälä kommentoi.

Kärppien illan ainoa osuma nähtiin ottelun kolmannessa erässä. Maalia tarkasteltiin videolta hetkisen verran, kunnes se hyväksyttiin. Maali merkattiin Pyörälän nimiin, mutta mies itse oli maalintekijästä eri mieltä.

− Tilanne oli ihan selkeä. Kiekko osui maalin edessä joko Niemen tai TPS-pakin mailaan. Minun mielestäni Niemen mailaan. En tiedä katsoivatko tuomarit, tehtiinkö maali kädellä vai mitä, mutta kyllä sen näki heti, että se oli maali.

» Lähetä palautetta toimitukselle