Puustinen avasi jälleen HIFK:n maalikarkelot

LIIGA / Haastattelu
Puustinen pääsi iskemään avausmaalin näin vapaasti.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
HIFK oli kauden avausottelussa Espoossa selvästi parempi ja vei murskaavan 6−1-voiton. Päähuomion keräsi Teemu Ramstedtin johtama ketju, mutta joukkueen avausmaalista vastasi viime kauden tapaan Juuso Puustinen.

Juuso Puustinen toi itse historian esiin haastattelussa, eikä ollut väärässä. Viime kaudella samojen joukkueiden kohdatessa kauden avauksessa HIFK nousi kahden maalin takaa voittoon. Silloin Puustisen iskemää avausmaalia seurasi nopeasti tasoitus.

Tällä kertaa avausmaali syntyi nopeasta hyökkäyksestä, jossa Mika Partanen syötti maalin kulmalle, josta Puustisella oli helppo työ viimeistellä. Se vapautti HIFK:n peliä niin, että ottelun voittajasta ei lopulta jäänyt epäselvyyttä.

− Aika upea aloitus tälle kaudelle. Fiilis on kyllä hyvä, tästä on hyvä jatkaa. Liikuttiin koko pelin ajan hyvin, eikä annettu Bluesille mitään palaa.

HIFK oli viimeksi voittanut Bluesin Espoossa kaudella 2012-13. Tällä kertaa voitto näytti irtoavan helpolla. Puustinen oli tosin eri mieltä.

− Ei se helppoa ollut, tehtiin kovasti hommia ja pahat paikat [Ville] Husso hoiti maalilla.

HIFK:n paremmuus tuli sitä paremmin esiin, mitä pitemmälle ottelu eteni. Puustinenkin myönsi sen.

− Ehdottomasti siltä tuntui. Jalkaa saatiin paremmin liikkeelle pelin edetessä, ja paikkoja saimme luotua enemmän.

Sarjakausi alkaa tiiviillä tahdilla, sillä seuraava peli on edessä heti lauantaina. Silloin HIFK pääsee kotikaukaloonsa, jonne vieraaksi saapuu Lukko.

− Huomenna jatkuu, joten ei liikaa pidä tuudittautua hyvään fiilikseen. Lukko on yksi mestarisuosikeista, joten kova peli on tulossa.

Vaikka avausottelun esitys oli HIFK:lta vakuuttava, Puustinen nosti esiin yhden asian, mikä ei toiminut.

− Peli peliltä parannetaan. Meillä oli paljon hyviä juttuja, mutta ylivoimassa on vielä paljon parannettavaa.

Koko kautta ajatellen Puustinen haluaa yhden tilaston paranevan ja yhden tilaston pysyvän samanlaisena kuin vuosi sitten.

− Kovia äijiä tuli puolustukseen. Yritetään pienentää omiin menevien maalien määrää ja tehdä saman verran osumia kuin viime kaudella.

» Lähetä palautetta toimitukselle