Pulli ensimmäisestä liigamaalistaan: "Kuin saisi raveista seitsemän oikein"

LIIGA / Haastattelu
Juuso Pullilla riitti kiirettä ottelun jälkeen.
Kuva © M.Oksanen
Perjantai-iltana liigauransa ensimmäisen maalin iskenyt Juuso Pulli oli ottelun jälkeen yhtä hymyä. JYP pysyi kotonaan edelleen voittamattomana, kun tällä kertaa Jyväskylässä kaatui HIFK lukemin 3-2.

Jyväskylässä nähtiin perjantaina erittäin viihdyttävä ottelu, jonka yksi pirteimmistä pelaajista oli liigauransa avausmaalin täräyttänyt Juuso Pulli. Heti ottelun avausminuutilla syntynyt maali syntyi vastahyökkäyksestä, kun Pulli pääsi lataamaan Markus Poukkulan esityöstä kiekon verkkoon.

− Poukkula sai kiekon ja lähti nostamaan ylöspäin. Itse huomasin, että siinä tuli tilaa ja huusin sille lujaa, että syötä tänne. Onneksi syötti ja siitä pääsin hyvin pistämään tyhjään reppuun.

− Aina hieno tunne tehdä ensimmäinen maali. Vähän voi verrata samaan tunteeseen kuin se, että saa raveista seitsemän oikein. Samanlainen juhlafiilis siinä, hauskuutti Pulli.

Jyväskylässä oli ensimmäistä kertaa tällä kaudella paikan päällä yli neljätuhatta katsojaa ja tunnelma oli sen mukainen. Yleisö eli vahvasti värikkäässä ottelussa mukana.

− Oli kyllä kaikki ainekset mitä jääkiekko-otteluun kuuluu. Vauhtia paljon ja päästä päähän mentiin. Maaleja ja vähän kähinöitäkin. Aisti vaihtopenkille asti että tänään mennään lujaa ja paljon tapahtuu.

JYPillä oli kokoonpanossa peräti viisi JYP-Akatemiasta tullutta puolustajaa. Lisäksi edellisissä otteluissa kokoonpanossa ollut Sami Niku oli tänään sivussa. Uusien ratkaisijoiden ja vastuunkantajien löytymiseen Pulli löysi kuitenkin loogisen syyn.

− Joku tippuu pois, niin jonkun täytyy tulla tilalle, hän naureskeli.

"Ei auta paljoa nukahdella omassa päässä"

HIFK pääsi ottelun edetessä paremmin peliin mukaan ja nousikin ottelun lopussa tasoihin aivan viime minuuteilla. Petr Hubacek pelasti kuitenkin kolme pistettä Jyväskylään ja jatkoi JYPin kotitaikaa.

− Oli kyllä paljon tapahtumia ja paljon juttuja. Vähän levisi oma paketti toisen erän aikana, mutta sitten nämä kokeneet äijät nousivat taas esiin ja ottivat joukkueen reppuselkään, kiitteli Pulli.

Paljon Mestiksessä pelannut Pulli on vasta tällä kaudella noussut tosissaan kamppailemaan pelipaikasta JYPin liigamiehistössä. Sarjojen välissä on muutamia melko isoja eroja.

− Henkilökohtainen taitotaso on ensimmäinen mikä tulee mieleen. Ei auta paljoa nukahdella omassa päässä, samantien rangaistaan ja verkossa soi. Keskittymisen täytyy olla 60 minuuttia ihan timanttia.

Pulli pelasi perjantaina pääasiassa kokeneen Mikko Viitasen pakkiparina. Myös Viitanen avasi kauden maalitilinsä yhden maalittoman kauden jälkeen edellisessä ottelussa Lahdessa Pelicansia vastaan.

−Viitanen on itselleen aika ankara pelin aikana. Kovasti kiroaa välillä itselleen, mutta ei se meille muille niinkään. Käski muuten lähettää Mikille (Mikko Salmio) terveisiä, että ollaan tehty tällä kaudella Veken (Viitanen) kanssa enemmän
maaleja kuin se, hymähti Pulli vieressään istuvalle Salmiolle.