Puljujärvi ruoski itseään: "Ei se hyvä ole, jos on 0+0"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Jesse Puljujärvi pelasi MM-kisoissa kahdeksan ottelua ilman tehopisteitä.
Suomen MM-kisataival päättyi lopulta tappioon pronssiottelussa Venäjälle lukemin 5-3. Jesse Puljujärvi oli syystäkin ylpeä joukkueesta ja sen taistelutahdosta, mutta henkilökohtaiset suoritukset eivät montaa sanaa saaneet Puljujärveltä itseltään.

− Venäjä iski tehokkaasti maalinsa toisessa erässä. Päätöserään päätimme että nyt käydään päälle, ja niin teimme. Lopuksi kaveri sai vielä yhden meidän pussiin. Tasaiseksi meni, mutta pienet ovat marginaalit, ja nyt kävi näin, Jesse Puljujärvi analysoi ottelua.

Leijonille koko MM-kisat oli vaiherikasta aikaa. Joukkue koki vaikeita tappioita, tasaväkisiä kamppailuja ja uutteria taisteluvoittoja. Puljujärvi ei vähätellyt joukkueen suoritusta, mutta henkilökohtaista suoritusta Oilersin organisaatiossa kiekkoileva hyökkääjä ei kaunistellut.

− Kyllä tuosta joukkueesta voi olla ylpeä. Olimme vaikeissa paikoissa, ja meinasimme jäädä jo alkusarjaan, mutta puolivälierässä tuli vastaan Kölnin-lohkon ykkönen, ja siitä nappasimme puhtaan voiton. Henkisesti olimme kovia. Viimeisessäkin erässä olimme usean maalin verran tappiolla, ja nousimme yhden päähän, mutta tällä lailla kävi,

− Ei se hyvä ole, jos on 0+0.

Itse turnaus oli Puljujärven mukaan hyvä kokemus, ja nuori pelaaja nautti joka päivästä.

− Joukkueessa oli hyviä äijiä, ja pelaaminen oli mukavaa. Koko matka oli nautintoa minulle. Nämä kisat opettivat sen että ihan sama, mikä maa tulee vastaan, niin kovia otteluita on tiedossa. Jokainen joukkue voi voittaa, Puljujärvi tuumi ensimmäisistä aikuisten MM-kisoista.

Puljujärvi uskoi, että tämäkin turnaus kasvattaa ja kehittää häntä pelaajana. 19-vuotias hyökkääjä oli kiitollinen ketjukavereistaan ja peliajasta, vaikka Puljujärven mielestä tehopisteitä olisi pitänyt saada. Uskomus ensi kauden NHL-pelipaikkaan on Puljujärvellä kova, mutta se vaatii kovaa treenausta.