Puljujärvi Leijonien sulamisesta: "Pieni paniikki tuli, kun kaveri tuli 3−3:een"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Puljujärvi jaksoi olla yritteliäs hyökkäyspäässä.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Suomi kadotti kolmen maalin johtonsa ja hävisi Tšekille voittolaukauskilpailussa maalein 4−3. Leijonein hyökkääjä Jesse Puljujärvellä oli jatkoajalla läpiajo, mutta vastustaja kamppasi hyökkääjän − saamatta jäähyä.

Leijonat suli karmaisevasti Tšekkiä vastaan kolmannessa erässä. Lopulta voittolaukauksille venyneessä ottelussa vastustaja vei voiton numeroin 4−3. Jesse Puljujärvellä oli jatkoajalla mahdollisuus ohittaa Petr Mrazek kahden pisteen arvoisesti. 

Tšekkipuolustaja tuli kuitenkin väliin ja kaatoi Puljujärven. Tilanteesta ei tuomittu rangaistusta.

− Olisi pitänyt tulla jäähy. Osui suoraan jalkaan. Ei tullut jäähyä. Ei auta, harmitteli nuori hyökkääjä.

Vaikka Suomi sössi johtonsa päätöserän lopussa, oli joukkueen peli kaksi ja puoli erää yhtä vahvaa oman pään puolustamista kuin Euro Hockey Tourin peleissä. Puljujärven mukaan joukkueen pelissä tapahtui jotain odottamatonta.

− Minusta puolustimme hyvin. En tiedä tuliko ulospuhallusta. Viiteen viimeiseen minuuttiin tuli kolme maalia. Menimme liikaa puolustusvaihteelle ja vastustaja rankaisi. Ei ollut paniikkia. Ehkä silloin tuli paniikki, kun kaveri tuli 3−3:een.

Suomi roiski kiekkoa pois alueeltaan ratkaisevilla hetkillä, eikä saanut hyökkäyspeliä ollenkaan uomiinsa. Koko ottelua suomalaiset eivät onnistuneet vieläkään pelaamaan täysin ehjästi.

− Ei ollut ohjeistus mennä puolustuskannalle. Puhuimme erätauolla ja vaihtoaitiossa, ettemme menisi siihen. Pikkuhiljaa otteen pitäisi alkaa kestää sen 60 minuuttia.

Poppakonsteja ei edelleenkään ole, vaan resepti pysyy samana jatkossakin.

− Ei auta kuin käydä peli läpi ja mennä seuraava peliä kohti. Voitto voitolta eteenpäin.

Suomi pelaa seuraavan kerran keskiviikkona Sloveniaa vastaan. Puljujärvi ei nauti välipäivistä, vaan pelaaminen kiinnostaisi paljon enemmän. Ajastusten kanssa painiminen ei ole urheilijan mielipuuhaa.

− Minun mielestä voisi tulla pelejä koko ajan. Nyt pitää miettiä vielä enemmän. Täytyy käydä tämä läpi ja mennä eteenpäin. Meillä on hyvä joukkue.

Kysyttäessä ottelutuloksen oikeudenmukaisuutta vastikään 19 vuotta täyttäneellä Puljujärvellä oli vastaus valmiina.

− Maalit näyttivät sen, tokaisi Puljujärvi.

» Lähetä palautetta toimitukselle