Puljujärvi Ahon rinnalla - "Jesse tuo iloisuuden ja positiivisuuden"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Sebastian Aho viiletti keskiviikon harjoituksissa keskushyökkääjänä.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Ranskasta Saksaan matkustanut Suomen jääkiekkomaajoukkue teki Kölnin MM-jäähän ensimmäiset luistimenpiirtonsa keskiviikkoiltana hieman muokatuin ketjukoostumuksin. Yksi mielenkiintoisimmista trioista oli Kärpistä vanha tuttu Mika Pyörälä − Sebastian Aho − Jesse Puljujärvi.

Alkulohkossa kaksi maalia ja kuusi syöttöpistettä tehnyt Sebastian Aho viiletti keskiviikon harjoituksissa sentterinä. Carolina Hurricanesin hyökkääjä ei mahdollisesta vaihtuvasta pelipaikasta stressaa.

− Valmentaja sanoo, mihin menen ja koitan hoitaa oman roolini niin hyvin kuin mahdollista. Joitain pieniä eroja on laituriin verrattuna, sentterinä pystyy totta kai aloituksia ottamaan, Aho tuumasi Kölnin hallin uumenissa keskiviikkona.

Päävalmentaja Lauri Marjamäki oli kasannut harjoituksiin Kärpistä tutun trion, sillä Ahon laidoilla harjoittelivat Mika Pyörälä ja Jesse Puljujärvi. Hyökkääjävirtuoosille nousi hymy huulille kysyttäessä, miltä tutkapari Puljujärven vierelle saaminen tuntui.

− Jesse tuo aina oman iloisuuden ja positiivisuuden.

Puolivälierissä vastaan asettuu torstaina Yhdysvallat. Joukkueessa on paljon samoja piirteitä kuin tiistaina kohdatussa Kanadassa.

− Varmasti samantyyppinen joukkue. Pohjoisamerikkalaiset pelaavat aika samalla lailla. Nopeata, luisteluvoimaista ja aggressiivista lätkää. Meillä on yksi kokemus siitä ja nyt ollaan valmiimpia, Aho viittasi kokemuksella Kanada-kohtaamiseen.

Aho kohtaa puolivälierässä itselleen hyvin tutun Noah Hanifinin. Carolina Hurricanesin takalinjoilla luutivan pakin vahvuudet kuvastavat turnauksessa nähtyä Yhdysvaltojen puolustamista varsin hyvin luukuunottamatta Venäjä-ottelun antia.

− Todella hyvä luistelemaan, hyvä kiekon kanssa, jämäkkä omassa päässä, Aho tietää kertoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle