Puljujärven keskinkertainen ilta toi kaksi tehopistettä

MESTIS / Haastattelu
Jesse Puljujärveä kohtaan asetetut odotukset kasvavat päivä päivältä.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Yksi suomalaisen jääkiekkohistorian suurimmista lupauksista, Jesse Puljujärvi pelaa tällä hetkellä lainalla Kajaanin Hokissa. Valtavasta potentiaalista kertoo se, että keskinkertainen esitys JYP-Akatemiaa vastaan toi silti tehopisteet 1+1.

Lauantai-illan kamppailu JYP-Akatemian ja Hokin välillä venyi aina voittomaalikisaan asti. Kymmenennen perättäisen voiton napannut Hokki oli koko ottelun lievästi pelillisesti altavastaaja, mutta yksilöiden johdolla voittoputki ei katkennut.

− Saimme peliin hyvän lähdön, mutta ensimmäisen kymmenen minuutin pelaamisen jälkeen Akatemia vei enemmän tai vähemmän peliä. Pysyimme pelissä mukana, kun vastustaja otti jäähyjä, totesi Jesse Puljujärvi taiston tauottua.

Ovatko odotukset kasvaneet jo liian suuriksi, jos 16-vuotiaalta pelaajalta odotetaan miesten sarjoissa tehoja illasta toiseen? Eivät. Puljujärven poikkeukselliset ominaisuudet liittyvät juuri kiekolliseen pelaamiseen, ja lauantain ottelussakin nuori mies halusi pelivälinettä itselleen taukoamatta. Vaikka tällä kertaa Puljujärvi ei ollut terävimmillään, tuolla työmäärällä tehoja tulee väistämättä. 

Jotain superlupauksen potentiaalista kertoo kuitenkin se, että vaisuhkosta illasta huolimatta, hän oli kentän näkyvimpiä pelaajia ja antoi omalla panoksellaan joukkueelleen mahdollisuuden voittoon.

− En missään tapauksessa ole tyytyväinen peliini. Maalissani oli tuuria, kun se pomppi vastustajan pelaajasta maaliin, pohti Puljujärvi.

Lainapesti Hokissa maistuu nuorelle pelaajalle, vaikka Kärppien paidassa pelaaminen olisi vielä mieluisampaa.

− On tietenkin hyvä, että saan täällä paljon vastuuta, ja se kehittää. Uskon kuitenkin, että pelaaminen Liigassa kehittää vielä enemmän, jos siellä tulee vastuuta jonkin verran. Liigassa pelit ovat kovempia, ja siten se kehittää tulevaisuutta ajatellen vielä enemmän, totesi ikäisekseen käsittämättömän kypsältä vaikuttava Puljujärvi.

Liigan ja Mestiksen eroista kysyttäessä hyökkääjä totesi saman asian kuin niin moni ennenkin:

− Suurin ero on taktisuudessa. Vauhtia Mestiksessäkin on, varsinkin kärkikamppailuissa. Mutta Liigassa peli on selvästi fiksumpaa.

16-vuotiaana pelaaja pääsee harvemmin alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin. Nuo kisat eivät olleet Puljujärven tavoitteena ennen kauden alkua, mutta tällä hetkellä mieli palaa halusta mukaan:

− En ennen kautta asettanut kisoja tavoitteeksi, mutta olisihan sinne mahtava päästä. Jos pelaan hyvin, uskon, että voin päästä joukkueeseen mukaan, totesi tällä kertaa totisempi Puljujärvi

» Lähetä palautetta toimitukselle