Pokka: ”On tämä aivan sikahienoa!”

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Pokan hymy sen kuin leventyi finaalivoitosta puhuttaessa.
Kuva © Vilja Päätalo - vilja.paatalo@jatkoaika.com

− Siinä katselin, kun istuin penkillä. Sitten näin, kun kaikki reagoivat maaliin. Tajusin, että nyt voitimme ja tuli aivan uskomaton tunne.

Näin puolustaja Ville Pokka kommentoi pelin ratkaissutta tilannetta. Pokka pelasi koko turnauksen ajan Suomen puolustuksessa suurella vastuulla. Kultamitalien kohtalon ratkeaminen Pikkuleijonien hyväksi huojensi selvästi Pokan mieltä.

− Tämä oli uskomatonta. Olimme paras joukkue kokonaisuutena ja kaikki astuivat esiin, kun tarve tuli. Nyt tuntuu ihan uskomattoman hyvältä. Nämä olivat kolmannet kisani ja nyt on kultamitali kaulassa. On tämä aivan sikahienoa! Nyt on kiva olla ja meillä oli aivan loistava joukkue, Pokka hehkutti.

Perivihollisen Ruotsin kaataminen maistui myös oululaiselle.

− Tämä voitto merkitsee meille paljon. Se, että voitimme Ruotsin finaalissa ja että ottelu pelattiin vielä Ruotsissa, lisäsi tämän voiton arvoa. Oli mahtavaa hiljentää tuo yleisö.

Pikkuleijonat lähti kirjoittamaan tarinansa viimeistä sivua

Päävalmentaja Karri Kivi oli luonut Pikkuleijoniin uskoa tehokkaasti ennen peliä. Myös taktiikka oli selkeä.

− Kivi sanoi, että menkää pelaamaan. Emme ole vielä kirjoittaneet tarinamme viimeistä sivua. Nyt kirjoitimme sen. Se oli parasta.

− Lähdimme pelaamaan puolustuksen kautta ja estämään heidän maalintekoaikeensa. Onnistuimme siinä ja olen onnellinen siitä, Pokka kertasi.

Ruotsi hallitsi pelin kiekonhallinta- ja laukaisutilastoja. Pikkuleijonat ei kuitenkaan hätkähtänyt tätä, eikä myöskään ruotsalaisten kahta tasoitusmaalia. Lauantain välierävoitto auttoi tässäkin asiassa.

− Ruotsalaiset paransivat nopean avausmaalimme jälkeen. Tiesimme, että meidän täytyy puolustaa hyvin. Eilinen voitto Kanadasta osoitti meille, että pärjäämme kenelle tahansa.

Pokka itse ei päässyt sunnuntaina tehopisteille, mutta pelasi hyvän pelin muun joukkueen tavoin. Yhteensä Pokka teki turnauksessa seitsemässä pelissä neljä tehopistettä. Oululainen jakoi auliisti kiitosta tämän illan suurille sankareille puolustaja Rasmus Ristolaiselle ja maalivahti Juuse Sarokselle.

− Rasmus on mahtava pelaaja. Hän pelasi tänään hyvin ja teki vielä voittomaalinkin.

− Juuse on myös mahtava. Hän teki aivan upeita torjuntoja ja hänen edessään oli helppo pelata.

Suomi lähtee loppiaisen viettoon iloisin mielin. Pokkakin aikoo nauttia voitosta ja palaa Pohjois-Suomeen kultamitaliaan ylpeästi kantaen.

− Nyt voi palata ylpeänä Suomeen. Nautitaan nyt tästä parin päivän ajan ja sitten palataan taas arkeen Oulussa. Kärppiin on kiva palata kultamitali matkassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle