Pitkänen tyytyväisenä Jukureiden joukkuehenkeen: "Pitää pystyä olemaan rehellinen niin hyvässä kuin pahassa"

LIIGA / Haastattelu
Pitkänen (oik.) onnistui maalinteossa lauantaina.
Kuva © Jussi Puuri
Jukurit kärsi tiukan jatkoaikatappion Ässille lauantain kamppailussa. Jukureiden tasoitusosumasta ottelussa vastannut Ilmari Pitkänen harmitteli menetettyjä pisteitä, mutta oli tyytyväinen joukkueen nousuun.

Jukurit joutui jo alussa kahden maalin takaa-ajoasemaan, mutta kampesi itsensä osin runsaiden erikoistilanteiden ansiosta mukaan peliin. Käteen jäi kuitenkin vain piste, kun Ässät korjasi jatkoaikavoiton 3−2-numeroin.

− Eihän tuosta pelistä pisteestä huolimatta hyvä maku jäänyt. Kyllä kaksi pistettä olisi pitänyt ottaa. Vähän epäonnistuimme alussa, ja Ässät tuli kovaa. Emme olleet ihan parhaimmillamme siinä kohtaa, Ilmari Pitkänen harmitteli.

− Ensimmäisellä erätauolla kuitenkin hyvin keräsimme itsemme. Varsinkin joukkueen sisältä löytyy sellaisia hahmoja, jotka nousevat esiin kapteeniston johdolla. Se oli mielestäni iso juttu, ja pari viimeistä erää me sitten veimmekin peliä.

Pitkäsen mukaan heikon ottelun aloituksen takana olivat aivan perusasiat. Hän kuitenkin jakoi kehuja omalle joukkueelleen vahvasta noususta vaikeassa paikassa.

− Perusasioissa, kuten luistelussa ja kaksinkamppailuissa, olimme vähän sukkasillamme. Ässät pisti kaiken siihen alkuun ja pyrki sillä varmasti pelaamaan meidän lauantai-illan kotihurmosta pois. Emme pystyneet siihen vastamaan, mutta se kertoo taas tästä hyvästä joukkuehengestä ja keskinäisestä arvostuksesta joukkueen sisällä, että pystyimme pelin kääntämään. Se ei ihan joka kerta toimi, Pitkänen muistutti.

Pitää uskaltaa sanoa ihan reilusti, että sinulla menee päin helvettiä

− Se on tämän jutun juoni. Vaikka pelaa kuinka hyvin ja on silti 2−0 häviöllä, niin silloin tarvitsee löytyä niitä tekijöitä ja jonkun astua esiin herättelemään. Pitää uskaltaa sanoa ihan reilusti, että sinulla menee päin helvettiä, tee jotain muuta. Se kuulostaa helpolta, mutta menepä sanomaan, kun tiedät että toinen varmasti yrittää. Se ei ole ihan itsestäänselvyys, mutta asiaan kuuluu pystyä olemaan rehellinen niin hyvässä kuin pahassa.

Pitkänen itse viimeisteli mikkeliläisryhmän 2−2-osuman kolmannessa erässä Joonas Kalliolan upeasta alustuksesta. Hyökkääjä jakoikin hymyssä suin kiitosta Kalliolalle, vaikka oli aluksi pelännyt mokaavansa tilanteen.

− Osasin kyllä odottaa sitä syöttöä. Kalliolan kanssa saa olla aina valmiina, että jostain tulee syöttöä. Pelästyin jo itse, että saanko sohlattua sen siitä ohi, kun hämmästyin vähän itsekin. Ei tainnut Bernardikaan huomata, mistä se syöttö tuli. Hieno syöttö, Pitkänen kuvaili.

Juonikkuutta lisää ratkaisuihin

Jukurit loi ottelun toisessa ja kolmannessa erässä runsaasti maalipaikkoja, mutta onnistumisia ei tullut kahta enempää, vaikka kiekko kävikin maaliraudoissa ja maaliviivallakin. Maalinteko on ollut Jukureille isoimpia kompastuskiviä läpi kauden, eikä Pitkäselläkään ollut mielessään yhtä selkeää parannuskeinoa.

− Vaikea siihen on mitään yksittäistä syytä sanoa. Olemme sitä kyllä porukallakin miettineet. Ehkä tuossa jatkoajalla muutamissa paikoissa olisimme voineet haastaa vielä kovempaa. Samalla tavalla kuin varsinaisella peliajalla ne maalit ja maalipaikat tulivat, että haastamme vahvemmin maalia kohti. Muutaman kerran kun saadaan laukaus, kolmannella kerralla voi sitten jo syöttää, kun kaikki odottaa että taas se laukoo, Pitkänen pohti.

− Pientä juonikkutta maalintekoon lisää. Tuo meidän rankkarisaldokin kertoo, että sellainen viimeinen juonikkuus puuttuu siitä.

Koeajalla kuukauden ajan mikkeliläisryhmässä ollut Pitkänen sai loppukauden mittaisen sopimuksen alkuviikosta. Hän oli melko tyytyväinen kokonaisuutena kuluneeseen viikkoon, joka toi Jukureiden pistesaldoon neljä pistettä.

− Siinä mielessä olen hyvillä fiiliksillä, että tuo tauko tuli meille hyvään paikkaan. Porukka sai ladata vähän akkuja. Muutamista huomasi, että pitkä syksy alkaa painaa. Nyt on mielestäni ihan uudenlainen meininki. Ei tuo kolmen pelin viikko näkynyt oikeastaan tänään millään tavalla tuossa tekemisessä, Pitkänen totesi.

− Se kertoo siitä, että pää on saanut levätä. Ei meillä koko syksynä ole ollut huonoa fiilistä sinä aikana, mitä itse olen ollut mukana. Tavallaan se on itseni vähän tässä positiivisesti yllättänyt, että ei semmoista murjottamista ole ollut havaittavissa. Asioita on käyty läpi niin kuin asiaan kuuluukin. Jos joku menee päin helvettiä, se pitää yrittää muuttaa, koska se kuuluu tähän juttuun. Jos annetaan mennä vain sormien läpi, kehitystä ei tapahdu siinä kohtaa yhtään, päätti Pitkänen.

» Lähetä palautetta toimitukselle