Pitkänen: "Kun vastustaja yrittää väkisin, saadaan syötönkatkoja"

LIIGA / Haastattelu
Pitkäsen mukaan koko joukkue auttoi Kaapo Kähköstä nollapeliin.
Lukko pelasi Nordenskiöldinkadun perjantai-iltana tiivistä puolustuspeliä. Yksi joukkueen vähemmälle huomiolle jääneistä sankareista oli Ilmari Pitkänen, joka oli moneen otteeseen katkaisemassa vastustajan syöttöyrityksiä. Yksi sellainen johti myös pelin kannalta ratkaisevaan maaliin.

Ilmari Pitkänen oli alustamassa Lukon kolmatta maalia. HIFK sai pitkän pyörityksen Valentin Claireaux'n johtamaa ketjua vastaan, jossa Pitkänen oli laitahyökkääjänä. Lähes puolitoista minuuttia kestänyt paine päättyi kuitenkin Corey Elkinsin poikittaissyöttöön, jonka Pitkänen katkaisi.

− Olemme muuttaneet puolustusta, pidetään enemmän omia paikkoja. Siinä, kun saadaan pidettyä vastustajat ulkopuolella, he yrittävät väkisin syöttää meidän viisikon läpi, saadaan aikaiseksi syötönkatkoja.

Väsyneenäkin Pitkänen eteni hyökkäysalueelle, jossa hän ampui kiekon päätyyn. Seuraavana kiekkoon pääsi Jesse Virtanen, joka suuntasi sen maalille ja Aaron Gagnon iski yhdellä kosketuksella sen maaliin.

− Siellä kun on ammattimiehet jatkamassa, niin mikäs siinä.

Pitkäsen mielestä Lukko onnistui joukkueena hyvin erityisesti puolustuspelaamisessa. Tämän ansiosta Kaapo Kähköselle merkittiinkin kauden ensimmäinen nollapeli.

− Kaapo pelasi hyvin, ja kyllä ne paikat, mihin HIFK loi paineet, saatiin puolustettua hyvin. Pidettin ne ulkopuolella pyörimässä. Siinä mielessä onnistuttiin sotasuunnitelmassa, Pitkänen näki.

Puolustustavan lisäksi Pitkänen korostaa muitakin muutoksia sen jälkeen, kun Kari Heikkilä otti Lukon valmennusvastuun.

− Muutenkin yksinkertaisempaa peliä olemme pyrkineet hakemaan. Ainakin toistaiseksi se on toiminut ihan hyvin.

HIFK otti ottelussa vain yhden kahden minuutin rangaistuksen, ja sekin tuomittiin, kun pelikellossa oli aikaa jäljellä alle sekunti.

− Vähän pitäisi pystyä pitkiin hyökkäyksiin enemmän, jotta vastustaja joutuisi roikkumaan. Omassa kentässä esimerkiksi [Toni] Suuronen ja Claireaux pystyvät hyvin suojaamaan kiekkoa.

Lukon matka jatkuu heti lauantaina Satakunnan derbyllä.

− Jos Nordiksen perjantai-ilta on vähän spesiaalia, niin kyllä on Porin lauantai-iltakin. Ei siitä lauantai-ilta parane.

Ottelussa Pitkänen pääsee kohtaamaan entisen valmentajansa, sillä hän pelasi Jyrki Ahon valmennuksessa kaksi ja puoli kautta.

− Sen tietää ainakin, mitä valmentajalta tulee. Pitää olla valmis alusta asti, sauna on varmasti lämmin.

» Lähetä palautetta toimitukselle