Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Onnistuminen maistui Roineelle.

Mikko Lieri www.lieri.eu

Pitkän kotitappioiden putken katkaissut Roine: "Se oli henkisesti aika tärkeä juttu"

Jukurit katkaisi neljän ottelun ja yhdeksän kotiottelun mittaisen tappioputkensa TPS:ää vastaan jatkoaikavoitolla. Voittomaalin iskenyt kapteeni Miika Roine näki parannusta erityisesti maalineduspelaamisessa.

Jukurit oli voittanut ennen tiistain TPS-ottelua viimeksi kotikaukalossaan 30. syyskuuta Sportia vastaan. Miika Roineen iskemä 3-2-osuma katkaisi sen putken ja toi mikkeliläisryhmälle myös kauden ensimmäisen lisäpisteen jatkoajalle tai voittomaalikilpailuun venyneistä otteluista.

− Todella makea maalihan se oli. Maalin tekeminen tietysti aina tuntuu hyvältä ja nyt tuli tämmöiseen paikkaan, niin erityisen hyvin maistui. Tietää, että tuli tärkeään paikkaan, Roine myhäili.

TPS:ää vastaan mikkeliläisryhmä esiintyi pelillisesti vahvasti ja lopulta onnistui kääntämään ottelun jatkoajalla edukseen. Roine totesi voiton olleen erityisen tärkeä henkiselle puolelle.

− Hyvä ja tasainen pelihän se oli. Tärkeää oli kyllä saada voitto, ettei aina jäädä maalin päähän. Nyt hyvä peli palkittiin voitollakin, niin se oli henkisesti aika tärkeä juttu.

− Siinä oli omat hetkensä kummallakin. Niin se vaan tuppaa menemään, kun molemmat pelaavat hyvin. Ei siinä millään pysty rummuttamaan koko peliä. Me saatiin varsinkin hyvät erien alut. Kaveri sai vähän ylivoimien kautta toisessa erässä otetta, mutta me puolustettiin kuitenkin hyvin, muistutti Roine.

Jukureiden pelillinen ote on ollut viime aikoina vahva, vaikka tulokset ovatkin olleet tappiollisia. Tiukat tappiotkin ovat Roineen mukaan tuoneet uskoa joukkueeseen.

− Paljon on peliä perattu ja katsottu tuloksen taakse, että millaisia pelejä on ollut. Esimerkiksi se edellinen HIFK-tappio, niin me kaikki tiedettiin, että pelattiin hyvä peli. Sen jälkeen ei tarvinnut muuttaa mitään, paitsi tietysti maaleja piti tehdä, mutta sekään ei liikaa miettimällä tule, Roine totesi.

− Uskottiin kyllä, että jos pystytään samanlaiseen esitykseen TPS:ää vastaan, niin pystytään voittamaan. Niin siinä myös kävi ja sillä tiellä meidän pitää jatkaa. Meidän on luotettava siihen, että kun meillä on hyvä päivä, niin meillä on mahdollisuus voittaa.

Maalinteko on ollut Jukureille vaikeaa läpi kauden ja se onkin ollut yksi tekijä tiukkojen tappioiden takana. TPS:ää vastaan mikkeliläisryhmä oli selvästi terästäytynyt maalineduspelaamisessa ja Roinekin myönsi tämän, vaikka hyökkääjän mukaan asiaa ei ollutkaan suuresti painotettu harjoituksissa.

− Ei sitä sillä tavalla erityisesti painotettu, mutta tietysti se nousee esille, kun jäädään nollille ja puhutaan mikä mättää. Paljonhan sellaista tarvitaan, koska kiekon kanssa on vaikea päästä maalille. Kiekottomien jätkien työ siinä pitää tehdä ja tänään onnistuttiin siinä, kun saatiin muun muassa pakin viivaveto maaliin. Sehän tulee siitä, että ajetaan hyvin maalille. Sekin kyllä parani selvästi ja huomasi, että saatiin tulostakin, Roine kertasi.

Jukureilla on vielä ennen viikon mittaista joulutaukoa edessään neljä ottelua, joista seuraavassa se saa kotikaukalossa vastaansa SaiPan lauantaina. Roineen mukaan viimeisiin peleihin lähdetään kääntämään kurssia.

− Tässä ei enää montaa peliä ole ennen joulutaukoa, niin nämä pelit painetaan kyllä täydellä höngällä ja yritetään saada kurssi kääntymään, niin on mukavampi lähteä joulun viettoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Jukurikapteeni Roine haluaa kaudelle voitokkaan päätöksen: "Ei todellakaan ole vielä ulospuhallettu"

LIIGA | 9.3.2018 10:00
Jukureiden kauden viimeinen kotiottelu kääntyi lopulta monien vaiheiden jälkeen vierailija Tapparan jatkoaikavoitoksi. Jukurikapteeni Miika Roine käänsi katseensa kuitenkin jo perjantaina pelattavaan kauden päätösotteluun SaiPaa vastaan, johon mikkeliläisryhmä lähtee hakemaan hyvää päätöstä kaudelle. lue lisää

Jukureiden kapteenille kahden vuoden jatko

LIIGA | 1.3.2018 13:23
Mikkelin Jukurit on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Miika Roineen kanssa. lue lisää

Ulkojääharjoitukset toivat Roineelle muistoja mieleen - "Siellä on varmasti suurin työ tehty"

LIIGA | 10.1.2018 14:30
Mikkelin Jukurit aloitti tiistaipäivänsä pitämällä aamuharjoituksensa ulkojäillä. Kentällä vauhtia riitti ja siellä nähtiin myös pikkupoikamaista, aitoa onnistumisen riemua, kun mikkeliläisjoukkueen jäsenet painelivat menemään harjoitteiden parissa. lue lisää

Jukurit jatkoi kapteeninsa sopimusta

LIIGA | 24.12.2017 0:04
Jukurit on tehnyt jatkosopimuksen hyökkääjä Miika Roineen kanssa. Seura kertoi sopimuksesta joulukalenterinsa viimeisessä luukussa. lue lisää

Jukurikapteeni Roine tyytyväisenä joukkueen suorituksiin: "Olihan tämä iso viikko"

LIIGA | 23.9.2017 22:28
Jukurit kärsi lauantai-illan taistossaan tiukan 3-2-tappion voittolaukauksilla Ilvekselle. Viikkoon pisteettömänä lähtenyt mikkeliläisjoukkue keräsi kuitenkin viikon kolmesta ottelustaan seitsemän pistettä ja siihen oli tyytyväinen myös joukkueen kapteeni Miika Roine. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

KärpätÄssät
"Ässillä yllätysmahdollisuus Oulussa"
Ässät tasoitti sarjan tehokkaan avauseränsä ansiosta torstaina, mikä tuo varmasti itseluottamusta porilaisryhmään. Kärpät menetti ottelussa kärkipuolustaja Miika Koiviston, mikä tekee ison loven oululaisryhmän alakertaan ja ylivoimapelaamiseen. Oululaisryhmä on ollut kotikaukalossaan kova, mutta Ässät osoitti pystyvänsä horjuttamaan joukkuetta. Voiton tuoma itseluottamuspiikki johtaa Ässiä pitkälle myös kolmannessa kohtaamisessa ja se pistää Kärpät ahtaalle. Ottelun ratkaisua voidaan joutua hakemaan jopa jatkoajalta saakka.
 • 2
 • 3
 • 2
 • 3
TPSSaiPa
"TPS sysää SaiPan kuilun reunalle"
SaiPa on kahdessa ensimmäisessä kohtaamisessa haastanut TPS:n täysin, mutta turkulaisryhmä on rankaissut sitä huolimattomuusvirheistä. Tiukat tappiot lisäävät varmasti nälkää lappeenrantalaisryhmään, mutta se ei riitä TPS:ää vastaan. Turkulaisjoukkueen kokenut osasto Eric Perrinin ja Ilari Filppulan johdolla on ollut hyvässä vireessä ja rokottanut erikoistilanteista SaiPaa kovalla prosentilla. Lappeenrantalaisryhmä taistelee kovasti myös lauantaina, mutta isäntien rutiini ratkaisupaikoissa on liikaa sille ja TPS nappaa ottelusarjan kolmannen voiton.
 • 4
 • 5
 • 2
 • 3
JYPHIFK
"JYP nappaa toisen kiinnityksen"
JYP hävisi avauskohtaamisen hallinnastaan huolimatta, mutta tasoitti sarjan perjantaina, vaikka HIFK ottelussa olikin niskan päällä. Jyväskyläläisryhmän aktiivinen peli tuotti ongelmia avauspelissä HIFK:lle ja JYPin tehottomuus pelasti helsinkiläisjoukkueen. Jos pelin kuva on samanlainen myös lauantaina, iskee JYP vääjäämättä jossain vaiheessa. HIFK:kin saa oman hyökkäyspelinsä ansiosta tilaisuuksia hyökkäyspäässä, mutta JYP jauhaa voittoon tarvittavat osumat.
 • 2
 • 3
 • 1
 • 2
TapparaKalPa
"Tasainen taistelu jatkuu Tampereella"
Tapparan ja KalPan sarjassa on edetty tähän asti kotivoittojen merkeissä. Molemmat kamppailut ovat päättyneet maalin erolla, eikä kolmaskaan kohtaaminen muutosta tuo. Tappara on kotikaukalossaan ennakkosuosikki, mutta perjantain voitto toi varmasti kuopiolaisryhmälle itseluottamusta. Maaleja nähdään jälleen molemmissa päissä, mutta kirvesrinnat pystyvät kotikaukalossa nappaamaan toisen kiinnityksen välieräpaikkaan.
 • 3
 • 4
 • 2
 • 3

Luetuimmat

Miika Roine

Jukurit #9 L lh
s. 1991 Jyväskylä
180CM / 80KG
SOPIMUS: 2020