Onnistuminen maistui Roineelle.

Mikko Lieri www.lieri.eu

Pitkän kotitappioiden putken katkaissut Roine: "Se oli henkisesti aika tärkeä juttu"

Jukurit katkaisi neljän ottelun ja yhdeksän kotiottelun mittaisen tappioputkensa TPS:ää vastaan jatkoaikavoitolla. Voittomaalin iskenyt kapteeni Miika Roine näki parannusta erityisesti maalineduspelaamisessa.

Jukurit oli voittanut ennen tiistain TPS-ottelua viimeksi kotikaukalossaan 30. syyskuuta Sportia vastaan. Miika Roineen iskemä 3-2-osuma katkaisi sen putken ja toi mikkeliläisryhmälle myös kauden ensimmäisen lisäpisteen jatkoajalle tai voittomaalikilpailuun venyneistä otteluista.

− Todella makea maalihan se oli. Maalin tekeminen tietysti aina tuntuu hyvältä ja nyt tuli tämmöiseen paikkaan, niin erityisen hyvin maistui. Tietää, että tuli tärkeään paikkaan, Roine myhäili.

TPS:ää vastaan mikkeliläisryhmä esiintyi pelillisesti vahvasti ja lopulta onnistui kääntämään ottelun jatkoajalla edukseen. Roine totesi voiton olleen erityisen tärkeä henkiselle puolelle.

− Hyvä ja tasainen pelihän se oli. Tärkeää oli kyllä saada voitto, ettei aina jäädä maalin päähän. Nyt hyvä peli palkittiin voitollakin, niin se oli henkisesti aika tärkeä juttu.

− Siinä oli omat hetkensä kummallakin. Niin se vaan tuppaa menemään, kun molemmat pelaavat hyvin. Ei siinä millään pysty rummuttamaan koko peliä. Me saatiin varsinkin hyvät erien alut. Kaveri sai vähän ylivoimien kautta toisessa erässä otetta, mutta me puolustettiin kuitenkin hyvin, muistutti Roine.

Jukureiden pelillinen ote on ollut viime aikoina vahva, vaikka tulokset ovatkin olleet tappiollisia. Tiukat tappiotkin ovat Roineen mukaan tuoneet uskoa joukkueeseen.

− Paljon on peliä perattu ja katsottu tuloksen taakse, että millaisia pelejä on ollut. Esimerkiksi se edellinen HIFK-tappio, niin me kaikki tiedettiin, että pelattiin hyvä peli. Sen jälkeen ei tarvinnut muuttaa mitään, paitsi tietysti maaleja piti tehdä, mutta sekään ei liikaa miettimällä tule, Roine totesi.

− Uskottiin kyllä, että jos pystytään samanlaiseen esitykseen TPS:ää vastaan, niin pystytään voittamaan. Niin siinä myös kävi ja sillä tiellä meidän pitää jatkaa. Meidän on luotettava siihen, että kun meillä on hyvä päivä, niin meillä on mahdollisuus voittaa.

Maalinteko on ollut Jukureille vaikeaa läpi kauden ja se onkin ollut yksi tekijä tiukkojen tappioiden takana. TPS:ää vastaan mikkeliläisryhmä oli selvästi terästäytynyt maalineduspelaamisessa ja Roinekin myönsi tämän, vaikka hyökkääjän mukaan asiaa ei ollutkaan suuresti painotettu harjoituksissa.

− Ei sitä sillä tavalla erityisesti painotettu, mutta tietysti se nousee esille, kun jäädään nollille ja puhutaan mikä mättää. Paljonhan sellaista tarvitaan, koska kiekon kanssa on vaikea päästä maalille. Kiekottomien jätkien työ siinä pitää tehdä ja tänään onnistuttiin siinä, kun saatiin muun muassa pakin viivaveto maaliin. Sehän tulee siitä, että ajetaan hyvin maalille. Sekin kyllä parani selvästi ja huomasi, että saatiin tulostakin, Roine kertasi.

Jukureilla on vielä ennen viikon mittaista joulutaukoa edessään neljä ottelua, joista seuraavassa se saa kotikaukalossa vastaansa SaiPan lauantaina. Roineen mukaan viimeisiin peleihin lähdetään kääntämään kurssia.

− Tässä ei enää montaa peliä ole ennen joulutaukoa, niin nämä pelit painetaan kyllä täydellä höngällä ja yritetään saada kurssi kääntymään, niin on mukavampi lähteä joulun viettoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Jukurikapteeni Roine tyytyväisenä joukkueen suorituksiin: "Olihan tämä iso viikko"

LIIGA | 23.9.2017 22:28
Jukurit kärsi lauantai-illan taistossaan tiukan 3-2-tappion voittolaukauksilla Ilvekselle. Viikkoon pisteettömänä lähtenyt mikkeliläisjoukkue keräsi kuitenkin viikon kolmesta ottelustaan seitsemän pistettä ja siihen oli tyytyväinen myös joukkueen kapteeni Miika Roine. lue lisää

Roine uudesta roolistaan: "Voisi tulla liian iso kura niskaan, jos joutuisi sakotkin hoitamaan"

LIIGA | 23.8.2017 15:00
Mikkelin Jukureiden uusi kapteeni Miika Roine ei ota paineita uudesta roolista, eikä tulevasta kaudesta. Ensi kaudella on tavoitteena pelata jälleen, ei enempää eikä vähempää kuin, uran paras kausi. lue lisää

Roineesta Jukureiden kapteeni - varakapteeneiksi tuttua ja uutta verta

LIIGA | 9.8.2017 11:21
Mikkelin Jukurit on valinnut tulevan kauden kapteenikseen hyökkääjä Miika Roineen. Varakapteenistossa jatkaa kaksi viime kaudella tehtävää hoitanutta pelaajaa ja heidän rinnalleen nousee yksi uusi mies. lue lisää

Entistä seuraansa kurittanut Roine: "Kaikki on vielä omissa käsissä"

LIIGA | 28.1.2017 21:00
Jukurit jäi nuolemaan näppejään lauantai-iltana Lahdessa, kun Pelicans vei kolmannen erän trillerin voittaen maalein 3-2. Pelicansista täksi kaudeksi Jukureihin siirtynyt Miika Roine nautti illasta entisessä kotihallissaan tehoin 1+1. lue lisää

Paluu pelikentille maistui Asplundille - "Kyllä tuo kuntoutus alkoi jo riittämään"

LIIGA | 14.12.2017 9:00
Jukureiden hyökkääjä Turo Asplund teki paluun kaukaloon Pelicansia vastaan liki kahden kuukauden huilin jälkeen. Ykkösketjussa pelannut keskushyökkääjä teki vahvan sisääntulon peleihin keräämällä kaksi syöttöpistettä paluuottelussaan. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Miika Roine

Jukurit #9 L lh
s. 1991 Jyväskylä
180CM / 80KG
SOPIMUS: 2018