Pitkäaikaisesta aisaparistaan eronnut Meskanen: "Kuusi tai seitsemän kertaa lauoin, vain kerran en tähdännyt"

LIIGA / Haastattelu
Meskasta hymyilytti SaiPa-ottelun voitto-osuma.
Kuva © Jarno Hietanen
Ilves jatkoi voittojen tiellä, kun se kellisti SaiPan kotonaan maalein 2-1. Voittomaalin laukoi kultakypärä Ville Meskanen, joka oli perjantai-illan yritteliäimpiä Ilves-pelaajia.

Ilves voitti Hakametsän perjantai-illassa SaiPan maalein 2−1. Ottelun voittomaalin iskenyt Ville Meskanen kantoi illan ottelussa kultaista kypärää, joka kertoo parhaan pistemiehen tittelistä. 

Voitot ovat urheilun suola, ja Meskasenkin mielestä sarjapisteet ovat tehneet hyvää kaikin puolin.

− Totta kai voitot tekevät hyvää joukkuehengelle, vaikkei meillä ole huonoa henkeä kopissa ollutkaan.

Päävalmentaja Karri Kivi kehui Meskasen ja Otto Koivulan kaltaisia nuoria miehiä, jotka jaksavat monen epäonnistumisenkin jälkeenkin jatkaa yrittämistä.

Yhteiselon katkeaminen tehnyt hyvää

Meskanen on totuttu näkemään niin Liigassa kuin Ilveksen nuoremmissa ikäluokissa samassa vitjassa Eemeli Suomen kanssa. Molemmat nuoret miehet onnistuivat SaiPaa vastaan maalinteossa, mutta eri ketjuissa. 

Meskanen ei kuitenkaan ole pelästynyt uusia naamoja vierellä. Viereltä on löytynyt eteviä pelimiehiä muutostenkin jälkeen.

− Tylyltä tuntuu sanoa, mutta on Koivula ollut hieman sellaisena vara-Eemelinä tuossa ketjussa. Samantyyppisiä pelimiehiä molemmat. Sama kehonrakennekin, naurahti Meskanen vertaillessaan 177-senttistä ja 83-kiloista Suomea ja 190-senttistä ja liki satakiloista Koivulaa.

Meskasella oli illan ottelussa useita paikkoja ohittaa SaiPa-konkari Jussi Markkanen, mutta maaliaan Meskanen sai odottaa päätöserän loppuhetkille saakka.

− Kuusi tai seitsemän kutia ammuin ja yhdessä en tähdännyt, Meskanen veisteli.

Meskanen on pelannut alkukaudella varsin vakuuttavaa kiekkoa ja hän on ollut Ilveksen vaarallisimpia hyökkääjiä illasta toiseen.

Pistesaldo 5+5 oikeuttaa Ilveksessä parhaimman pistemiehen titteliin. Edellä on vain loukkaantuneiden listalla oleva Teemu Rautiainen.

− Pisteiden valossa on sujunut hyvin, mutta kokonaisvaltaisessa pelaamisessa on kehitettävää, Meskanen ruoti.

Ilveksen ylivoima on ollut kauden edetessä Liigan kärkipäätä ja tällä hetkellä tamperelaiset keikkuvat kyseisen tilaston sijalla kolme. 

− Ylivoimamme roolitus on vähän kuin veteen piirretty viiva. Jokaiselle on periaatteessa oma paikka, mutta luovuuttakin on sallittua käyttää, pohti Meskanen.

D'Amigosta voittojen amuletti

Ilves ei ole vieläkään hävinnyt Jerry D'Amigon liityttyä joukkueeseen. Voitot ovat irronneet JYPistä, Lukosta kuin nyt SaiPakin.

Meskasen mielestä amerikkalainen on hyvä jätkä pukukopissa, vaikkei yhteistä kieltä oikein löydykään.

− Olen joskus aiemminkin sanonut, ettei englanti ole vahvuuksiani. Ihan hyvin pärjään rallienglannilla niin Mitch Wahlin kuin D'Amigonkin kanssa, Meskanen tuumi.

Ilveksen ralli niin otteluiden kuin Meskasen englanninkin osalta jatkuu heti huomenna lauantaina, kun tupsukorvat matkaavat Lahteen Pelicansin vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle