Pitkään sivussa ollut Sopanen - "Valmentajakaksikko on inspiroiva"

LIIGA / Haastattelu
Pitkään sivussa ollut Vili Sopanen katsoo jo kohti tulevaa.
Kuva © Timo Savela
Kotimaisessa Liigassa 12:nneksi sijoittunut Lahden Pelicans kärsi koko talven ajan jatkuvasta loukkaantumissumasta. Kärkihyökkääjiin kuuluvan Vili Sopasen kauden päättyminen oli erityisen epäonninen, kun hän törmäsi seurakaveri Juha-Pekka Pietilän kanssa rajusti yhteen.

Valkealasta kotoisin oleva laituri ehti pelata ennen loukkaantumistaan Liigassa 23 ottelua tehoin 4+7. Lyhyeksi jäänyt kausi ei miehen omien sanojen mukaan aivan vastannut odotuksia.

− Vähän huono maku jäi, eivätkä pisteet olleet sitä mitä odotti.

Loukkaantumiset ovat luonnollisesti aina ikäviä hommia, mutta Sopasen kohdalla kauden päättyminen tuli erityisen inhottavaan paikkaan. Kiekkoreippaan kasvatti oli hyvää vauhtia pääsemässä kovaan kuntoon.

− Peli alkoi juuri kulkea ja aloin saamaan juonesta kiinni. Ne viimeiset pelit menivät parempaan päin ja hyvä flow oli päällä, Sopanen pyörittelee.

Kohti tulevaa uusien tuulien puhaltaessa

Itsenäisyyspäivän alla JYP-kamppailussa sattunut hurjan näköinen loukkaantuminen hiljensi kotiyleisön lisäksi myös jyväskyläläiset fanit. Nyt Sopanen joukkuekavereineen kuitenkin katsoo jo tulevaa kohti.

− Nyt pystyy treenaamaan jo aika normaalisti ja ensi kauden pääsee näillä näkymin aloittamaan ajallaan. Kuntoutushommia toki vielä on.

Sopasella vaikuttaa nälkää riittävän, kun loukkaantumisen selättämisen lisäksi joukkueen sisällä on tapahtunut suuria muutoksia. Pelicans nimesi maaliskuussa uuden päävalmentajan, kun Petri Matikainen liittyi joukkueen peräsimeen yhdessä Pasi Nurmisen kanssa.

− Odotan tulevaa kautta innolla, ja kaukaloon tulee erinäköinen Pelicans. Sanotaan näin, että valmentajakaksikko on inspiroiva, Sopanen toteaa maailmanmestareista Matikaisesta ja Nurmisesta.

Lahtelaisjoukkue pääsee uusien valmentajiensa kanssa irti tosipeleissä vasta syksyllä, mutta Pelicans on silti jo aloittanut yhteiset treenit ensi kautta silmällä pitäen.

− Ollaan treenattu muutama viikko yhdessä, nyt taitaa olla neljäs viikko joukkueen kanssa, Sopanen päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle