Pikku hiljaa peliään parantava Rantakari: Hyvän pelaamisen kautta tulee onnistumisia

LIIGA / Haastattelu
Tappara-nippu on saanut pelinsä toimimaan viime aikoina.
Kuva © Jarno Hietanen
Yksi Tapparan ja Lukon välisen kamppailun ratkaisijoista oli kotijoukkueen tasoitusmaalin laukonut, viime kauden päätteksi tamperelaisjoukkueen takalinjoille kahden vuoden sopimuksella siirtynyt Otso Rantakari.

Torstain liigaottelu Hakametsässä Tapparan ja Lukon välillä ratkesi vasta varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla, kun kotijoukkueen Jere Karjalainen onnistui maalinteossa. Loppuhetkien ratkaisu nosti hymyn myös puolustaja Otso Rantakarin huulille.

− Hieno voitto meiltä, viimeiseen erään nostettiin aika paljon omaa tekemistä ja saatiin hieno voittomaali loppuun. Upea suoritus jengiltä, että pystytään nostamaan tarvittaessa tasoa, puolustaja hehkutti.

Torstaina kauden ja koko uransa toisen maalin Tapparan paidassa laukoneelle Rantakarille maali maistui.

− Maalin tekeminen tuntuu aina hyvältä, eihän sitä voi kieltää. Hyvän pelaamisen kautta tulee onnistumisia, Rantakari analysoi.

Edellinen CHL-kotiottelu mukaan lukien Tapparalla oli ennen torstain kamppailua taustalla kolme perättäistä kotitappiota. Myöskään ottelu Lukkoa vastaan ei ollut Tapparalle missään nimessä helppo, vaan joukkue joutui tekemään täyden päivätyön kolmen pisteen eteen.

− Hieno voitto, etenkin kun kotona meillä on ollut vähän vaikeaa. En osaa oikein sanoa siihen mitään yksittäistä syytä, välillä on vähän vaikeampia jaksoja. Varmasti fanitkin jo kaipasivat meiltä voittoa, joten hienoa, että saatiin otettua se tänään. Hyvällä fiiliksellä voi lähteä kotiin!

Tapparan peliohjelma jatkuu tiiviinä kun lauantaina vastaan asettuu Pelicans. Rantakari odottaa ottelusta kovaa ja fyysistä kamppailua.

− Pelicans on aika kovassa liekissä tällä hetkellä. Varmasti tulee olemaan vaikea peli meille, mutta pitää vaan kaivaa energiatasot sataseen ja käydä hakemassa voitto sieltä. Hyvin ollaan saatu pisteitä kairattua vieraista, mutta ne ovat menneitä. Nyt ajatellaan vaan lauantaita ja sitä, että haetaan Lahdesta voitto.

"Välillä pitää ottaa askel taakse, että pääsee kaksi eteenpäin"

Viime vuonna mestaruuden voittaneen Tapparan puolustuskalusto koki suuria muutoksia menestyksekkään kauden jälkeen. Rantakari, Valtteri Kemiläinen ja Tapio Sammalkangas hankittiin paikkaamaan Nick Plastinon, Tuukka Mäntylän ja Markus Kankaanperän jättämää aukkoa.

Uusista vahvistuksista isoimmat odotukset kohdistuvat juuri Rantakariin ja Jyväskylästä Tampereelle siirtyneeseen Kemiläiseen. Uudet pelaajat ovat peli peliltä päässet paremmin sisään joukkueen pelitapaan, mutta Rantakari myöntää, että sopeutuminen ottaa aikansa.

− Vähän uusia tuulia, niihin pitää aina tottua. Alku oli vähän vaikea, pelit ovat olleet välillä hyviä ja välillä ei niin hyviä. Tämä on prosessi, johon pitää kasvaa, mutta kyllä tästä vielä hyvä tulee!

Omaan suoritustasoonsa nuori puolustaja ei ole vielä täysin tyytyväinen.

− Pitää olla itsekriittinen eikä voi olla joka peliin tyytyväinen. Se on kehittymistä ja sitä tässä pyritään tekemään koko ajan ja joka pelissä. Välillä pitää ottaa askel taakse, että pääsee kaksi eteenpäin, Rantakari arvioi.

» Lähetä palautetta toimitukselle