Pikakomennuksen kärppämaalille saanut Antti Lehtonen - "Ei mikään unelmadebyytti"

LIIGA / Haastattelu
Antti Lehtonen debytoi liigassa sunnuntaina.
Kuva © Janne Onnela
Kahden perättäisen pelipäivän jälkeen sunnuntain piti olla vapaapäivä Hokin maalivahti Antti Lehtoselle. Toisin kävi. Iltapäivällä jyväskyläläislähtöinen maalivahti teki liigadebyyttinsä Oulun Kärppien riveissä JYPiä vastaan.

Kärppien sunnuntai yllätys nähtiin jo puolenpäivän aikaan, kun liigakierroksen kokoonpanot tulivat julki. Oululaisten molemmat maalivahdit Iiro Tarkki ja Sami Aittokallio olivat poissa iltapäivän pelistä. Kärppien maalille luisteli 22-vuotias Antti Lehtonen.

− Tarkki ilmoitti aamulla (Lauri) Marjamäelle, että on oksennustaudissa. Aittokallio on sivussa loukkaantumisen takia, Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho kertoi.

Puoli kymmeneltä sunnuntaiaamuna Hokissa pelaavan Lehtosen puhelin soi Kajaanissa. Sohvalla päivään vasta heräilevälle maalivahdille puhelun viesti oli melkoinen pommi.

− Jari Laukkanen soitti ja kysyi, olenko kunnossa. Kun sanoi olevani, hän sanoi, että pitäisi lähteä Ouluun pelaamaan Kärppien riveihin. Ehdin ottaa vain puhelimen mukaani kotoa ja hakea varusteet hallilta ennen kuin lähdin ajamaan Ouluun, Lehtonen taustoittaa aamuansa.

Lehtosen viikonloppu on ollut vahvasti jääkiekkopainotteinen. Hokilla oli sekä perjantaina että lauantaina peli RoKia vastaan. Sunnuntaina vuorossa olisi ollut ansaittu ja rauhallinen vapaapäivä kämppäkaveri Ville Saukon kanssa.

− Piti juoda siinä rauhassa aamukahvit ja ottaa ihan rennosti, Lehtonen naureskelee.

Liigadebyyttinsä vajaan viidenkymmenen Mestis-pelin jälkeen tehnyt Lehtonen on kotoisin Jyväskylästä. Palokan Kiekon kasvatti on pelannut Kärppien sunnuntain vastustajan JYPin riveissä suurimman osan junioriurastaan.

− Kaikki pelaajat olivat oikeastaan tuttuja ennestään. Muun muassa Henri Kannisen kanssa olemme päivittäin yhteydessä.

Kanninen iski sunnuntain ottelussa muuten kaksi maalia. Tämän kauden ensimmäisensä.

Lehtonen saapui Ouluun puoli yhdeltä. Vartissa allekirjoitettiin tarvittavat paperit ja kello 12.45 Lehtonen istui jo kärppäjoukkueen kanssa ottelupalaverissa.

Iltapäivän ottelussa Lehtonen ei voinut juuri mitään JYPin maaleille. Muutenkin tulokas oli muuten vaisun kärppälauman harvoja positiivisesti esiintyneitä pelaajia.

− Ei mikään unelmadebyytti, kun tuli turpaan. Hallitsimme peliä, mutta yli puolet vedoistamme meni ohi maalista. Joukkue puolusti kyllä hyvin, eikä minulle tullut kovin pahoja kiekkoja.

JYPin toinen maali herätti närää oululaisleirissä ja Raksilan yleisössä. Petr Hubacek ajoi Lehtosen päälle juuri ratkaisevalla hetkellä ja Kannisen veto upposi maaliin. Osumaa tarkastettiin videolta ja lopulta se päätettiin hyväksyä.

− Hubacek luisteli patjaan ja se kääntyi sen verran, että kiekko livahti maaliin. Tuomari tuli sanomaan, että katsoi vain kiekkoa, eikä muistanut katsoa muuta.

Mitä sinulle on sanottu mahdollisesta jatkosta Kärpissä?

− Ei mitään. Loppuveruttelyt, ei muuta, Lehtonen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle