Pikakiiturin paluu Raumalle - Keränen nauttii Pitsiturnauksen tunnelmasta

LIIGA / Haastattelu
Keränen palasi Raumalle sähäkkänä.
Kuva © Timo Savela
Keväällä 2014 Janne Keränen lähti Raumalta pronssimitali kaulassaan. Vikkelä laituri palasi Raumalle Kuopion vuosien jälkeen hopeamitalistina.

Janne Keräsestä paistaa läpi hymy ja onnellisuus. Hymyyn on muitakin syitä kuin juuri napattu voitto. Hän palasi omasta tahdostaan Raumalle kolmen KalPassa pelatun kauden jälkeen.

- Pitkä pätkä tuli pelattua täällä ja oli kiva tulla takaisin. Oli hyvä pätkä Kuopiossa ja aika meni siivillä, mutta kiva palata takaisin Raumalle.

Samalla ovenavauksella joukkueen uudeksi päävalmentajaksi saapui Pekka Virta, joka toimi KalPan päävalmentajana. Nurmijärven Kurran kasvatti ei myönnä, että tutun valmentajan tulolla olisi ollut vaikutusta päätökseen palata Raumalle.

- Totta kai tuttu valmentaja on hyvä. Tietää vahvuuteni ja pystyy vielä kehittämään minua. Kyllä Lukko oli suurin asia, miksi tulin takaisin.

Kuten KalPa joukkueena, myös Keränen itse pelasi viime kaudella huikealla tasolla. On siis selvää, että myös ulkomailta tuli kyselyitä.

- Kyllä niitä aina on. Nyt oli hyvä sauma tulla Raumalle. Katsotaan niitä ulkomaita sitten.

Lähtiessään Keränen oli pelaaja, joka pystyi hoitamaan roolin kuin roolin luotettavasti. Nykyisin kiiturilaiturin työtä on ensisijaisesti tehdä pisteitä ja olla kantava voima joukkueelle tätä kautta.

Keränen itse myöntää, että kehitystä on tapahtunut.

- Ikää kun on tullut, on malttia ja maalinteko on parantunut. Samaa taistelua näkyy vieläkin, Keränen hymyilee.

» Lähetä palautetta toimitukselle