Pihlström keskushyökkääjänä 20 vuoden tauon jälkeen

KHL / Haastattelu
Antti Pihlström seurasi torstain ottelua uudelta kaistalta.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit koki torstain ottelussa kovan menetyksen, kun ykköskeskushyökkääjä Peter Regin loukkaantui. Pari erää hänen tilallaan kiekkoili hieman vähemmän klassinen sentteri, kun ripeäkinttuinen Antti Pihlström otti tontin haltuunsa.

Helsinkiläisjoukkue joutui Traktor Tšeljabinskia vastaan hankalaan tilanteeseen, kun kapteeni Peter Regin joutui jättämään ottelun kesken toisessa erässä. Jokerit pyöritti pakettiaan hetken kolmella sentterillä, mutta lopulta ykkösen keskelle käskytettiin Antti Pihlström.

- Pihlström oli erittäin hyvä. Sentterinä sinällään on helpompi pelata, että kiekon kanssa saa operoida enemmän, ja Pihlström kyllä ehtii alas. Oli paljon hänen ansiotaan, että saimme pelin hallintaamme toisessa erässä. Hänen jalkanopeutensa ja kuljetuksiensa kautta saimme tilanteita ja hallintaa, analysoi jokeriluotsi Jukka Jalonen ottelun jälkeen.

- Voi olla, että hän jatkaa tuossa myös sunnuntaina. Se oli Raimo Helmisen idea peluuttaa häntä tuossa.

Lähinnä nopeista jaloistaan ja hyvästä karvauspelistään tunnettu Pihlström oli ottelun jälkeen tyytyväinen uuteen rooliinsa. Peleistä ja jopa vaihdoista keskushyökkääjänä oli vierähtänyt tovi.

- Pikkujunnuna olin aina keskushyökkääjä. En kuitenkaan ole pelannut keskellä varmaan 20 vuoteen! Olisinkohan ollut 8-10-vuotias silloin. Oikeastaan oli ihan mukavaa! Aloituksia pelkäsin eniten, Pihlström kertoi.

- Tietysti sentterinä pitää miettiä pelaamistaan enemmän, mutta muutenkin olen aina polkenut kovasti omiin ja ehtinytkin sinne. Laiturina voi tietysti mennä ja karvata, alla on aina useampi pelaaja. Välillä nytkin huomasin olevani ylimpänä.

Traktor piti kiekkoa

Jokerit sai tiistain otteluun hyvän alun ja hallitsi pelitapahtumia. Meno kuitenkin muuttui, kun Jokerit otti ylivoimansa lopussa jäähyn, jonka aika vierasjoukkua Traktor Tšeljabinsk otti homman haltuunsa ja iski myös avausmaalin.

- Seitsemästä kahdeksaan minuuttia pelasimme alussa hyvin. Sitten kaveri teki maalin, ja meiltä oli aivan surkea loppuerä. Menetimme kiekkoja omissa ja siitä tuli pitkiä pyörityksiä. Pikkuhiljaa paransimme jälkimmäisissä erissä ja loppu oli jo ihan hyvä, mietti Pihlström.

Isännillä oli vaikeuksia päästä hyökkäysalueelle, kun Traktorin tiivis paketti tukki keskialueen. Vieraat pyörittivät omaa peliään verkkaisesti ja pakottivat Jokerit hakemaan paikkoja karvaamalla.

- Vähän varmasti normaalista poikkeava vastustaja siinä mielessä, että halusivat pitää kiekkoa todella paljon. Taitava porukka, jonka peli näytti varmasti todella hitaaltakin välillä, kun he lähtivät omista. Kyllä he sitten tulevat kolmella päälle, kun paikka on. Sen kanssa oli avauserässä meillä ongelmia.

» Lähetä palautetta toimitukselle