Pitkänen ja Yonkman nokikkain

Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto

Pienikokoinen Pitkänen ei Yonkmania kumarrellut: "Ei väistellä ketään, tällä kertaa johti niskalenkkiin"

Täksi kaudeksi KooKoon riveihin siirtynyt Miikka Pitkänen suorittaa läpimurtoaan Kouvolassa. Tällä kertaa huomiota eivät herättäneet nuorukaisen tehopisteet.

KooKoon vuoristoratamainen kausi sai jatkoa Jyväskylässä, kun JYP nappasi pisteet 3−0-voitolla. Vierailijat hallitsivat ottelun alkupuolta, mutta hukatut ylivoimat toivat lisää energiaa isännille.

Myös Miikka Pitkänen oli tyytyväinen joukkueensa alkuun, mutta harmitteli tehotonta ylivoimapeliä.

− Kaveri sai hyvästä alivoimapelistä virtaa, joka siirsi hallinnan heille.

Välillä kouvolalaisten kultakypärääkin kantanut Pitkänen ei taitojaan sen suuremmin Jyväskylässä väläytellyt. Oman paikallaolonsa hän teki kuitenkin kaikille selväksi kolmannessa erässä lähtemällä pienimuotoisille hippasille Nolan Yonkmanin kanssa.

Miehillä on pituuseroa lähes 30 senttiä ja painoakin kanadalaispuolustajalla on 40 kiloa enemmän. Tämä ei kuitenkaan saanut 21-vuotiaan taiturin päätä pyörälle.

− Ei kaukalossa väistellä ketään, tällä kertaa se johti minun niskalenkkiini. Silläkin saralla pitää tietty tehdä parhaansa, 19-vuotias taituri naureskeli.

Muutto Kouvolaan miellyttää

Omanlaista ennakkoluulottomuuttaan Pitkänen näytti vaihtamalla täksi kaudeksi Kuopion Kouvolaan. Siirtyminen uusiin ympyröihin onkin tehnyt nuorelle hyökkääjälle hyvää ainakin tehopisteiden valossa. Toista täyttä liigakauttaan pelaava kuopiolainen on iskenyt 23 otteluun 17 tehopistettä, kun viime kaudella pisteitä kertyi kuusi.

Paikka tulosketjussa olikin Pitkäsen tavoitteissa.

− Siirros on ollut itselleni hyvä, ja tykkään olla Kouvolassa. Muutto uusiin ympyröihin onkin tuonut minulle isomman roolin.

KooKoon otteita on vaivannut ailahtelevaisuus sekä otteluiden sisällä että välillä. Pisteitä on tullut tasaiseen tahtiin, mutta tasaisemmilla esityksillä niitä olisi tukullinen enemmän.

− Meillä on ollut osittain hyvää peliä. Parhaalla tasollamme voimme voittaa kenet vain, Pitkänen uhosi.

− Hyviä piirteitä löytyy, mutta parannettavaa riittää.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Eetu Pöysti KHL:stä KooKoon paitaan - "Mies on täynnä nälkää ja näyttöhaluja"

LIIGA | 12.5.2017 15:39
KooKoo on hankkinut hyökkäykseensä Eetu Pöystin KHL:stä ja Miikka Pitkäsen KalPasta. lue lisää

SS: KalPan Pitkänen matkaamassa Kouvolaan

LIIGA | 28.4.2017 21:12
Savon Sanomien tietojen mukaan KalPa-hyökkääjä Miikka Pitkänen kiekkoilee ensi kaudella KooKoon riveissä. lue lisää

KooKoon Jacobssonin huili venyy

LIIGA | 8.11.2017 0:46
Harjoituskaudella loukkaantuneen Robin Jacobssonin paluu kaukaloon viivästyy lisää, sillä KooKoo-puolustaja joutuu leikkaukseen. lue lisää

Strömwallin maalinälkä kohdillaan, Ässät kumoon kahdella osumalla

LIIGA | 5.11.2017 7:20
Michael Keränen oli tehoilusta päävastuussa, mutta loistavaa taustatukea Ässät-voitossa antoi Malte Strömwall. Jatkoaika tapasi tämän liigajäillä vielä tuntemattoman teholaiturin. lue lisää

Juha Järvenpää haikailee hevosen rattaille

LIIGA | 4.11.2017 21:49
Juha Järvenpään nollapeli siivitti KooKoon voittoon Porissa. Toimittajaa kiinnosti tällä kertaa kuitenkin pelin ulkopuoliset asiat - maalivahti on nimittäin tunnettu kovana hevosmiehenä. lue lisää

Kommentit

Miikka Pitkänen

KooKoo #61 L kh
s. 1996 Kuopio
177CM / 67KG
SOPIMUS: 2019