Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Aapeli Räsänen teki Suomen ensimmäisen maalin Tšekkiä vastaan.

Riku Laukkanen / https://www.facebook.com/R1kuExposures

Pettynyt Räsänen: "On kohtuutonta, että meitä kustaan silmään tuolla tavalla kaksi kertaa turnauksessa"

Suomi taipui Tšekille puolivälierässä voittomaalikilpailussa. Nuorilta Leijonilta onnistunut Aapeli Räsänen ei sulattanut Tšekin tasoitusmaalia. Räsänen piti ottelun ratkaisuna Suomen omaa tehottomuutta.

Yksi Suomen joukkueen onnistujia läpi turnauksen ollut Aapeli Räsänen oli todella pettynyt tiukan Tšekki-tappion jälkeen.

Räsänen kertoo, että Suomi pyysi tarkistamaan Tšekin tasoitusmaalin, mutta tuomari ei voinut sitä tehdä. Tilanteessa Suomen maalilla oli ruuhkaa, ja pelaajat protestoivat tilanteessa käsisyöttöä.

− Tasoitusmaali oli sellainen, että ymmärrän jos kerran tapahtuu noin, mutta että kaksi kertaa meitä kustaan silmään tuolla tavalla, niin se on kohtuutonta tuollaisessa pelissä.

− Pyysimme tarkastusta, mutta sitä ei kuulemma saanut käydä katsomassa. En ymmärrä, miksi se pitää viheltää maaliksi heti, eikä menty suoraan puhelimeen. Mutta nämä ovat sellaisia asioita, että ne taistelut käydään jossain muualla.

− En tiedä, mitä siinä tapahtui. Lähdin tekemään vastataklausta, ja se sukelsi sieltä pää edellä.

Kun peli jatkui, Suomen joukkueella oli Räsäsen mukaan kaikki hyvin. Tšekin tasoitusmaali unohdettiin ja pelaajat keskittyivät uskomaan omaan tekemiseen. Suomi oli vahva koko pelin, eikä jatkoaika tuonut asiaan muutosta. Nuoret Leijonat hallitsivat selvästi muun muassa laukauksissa maalia kohti.

Jatkoajalla Tšekin Filip Chytil joutui paikkailtavaksi, kun Räsäsen kyynärpää osui häntä kasvoihin. Suomi ei saanut tilanteesta rangaistusta.

− En tiedä, mitä siinä tapahtui. Lähdin tekemään vastataklausta, ja se sukelsi sieltä pää edellä, Räsänen sanoo.

Ottelu venyi lopulta aina voittomaalikilpailuun saakka. Räsänen harmitteli, sitä että Suomella oli avaimet käsissään loppuun asti, mutta tarvittava maali jäi tekemättä.

Suomi uskoi ennen turnausta vahvasti jopa maailmanmestaruuteen. Tšekki-ottelun jälkeen pelaajat olivat ymmärrettävästi todella allapäin.

− Takki on ihan tyhjä. Ei positiivisia asioita pysty ajattelemaan ainakaan vielä. Me uskoimme niin paljon ja sitten, kun se rysähtää tuolla tavalla, ei sitä pysty kuvailemaan.

Tappion ja turnauksen päättymisen jokainen käsittelee Räsäsen mukaan omalla tavallaan. 

− Ei siihen ole yhtä tapaa. Urheilu on välillä tällaista.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Räsäsen perheessä ikävää lievitetään tuntien FaceTime-puheluilla, MM-kisoihin Aimo Räsänen toi Joulupukin lähettämän toimituksen

MAAJOUKKUE | 31.12.2017 15:00
Näyttelijä Aimo Räsänen on tuttu näky jääkiekkohalleissa. Räsänen käy katsomassa Liigaa, poikansa Iivarin pelejä Tapparan A-nuorissa ja sitäkin nuorempien junioreiden otteita ehtiessään. Joulun jälkeen Räsänen pakkasi joululahjat laukkuun ja matkusti Buffaloon katsomaan nuorten MM-joukkueessa pelaavan Aapeli Räsäsen pelejä. lue lisää

Voittomaalin tehnyt Räsänen: "Vähän alkoi viime vuoden Tanska-peikko näyttää naamaa luolastaan"

MAAJOUKKUE | 28.12.2017 22:30
Suomen kolmosketjua johtava Aapeli Räsänen myönsi, että Tanskan kavennusmaali toi muistot viime vuodesta mieleen. Pelko meni kuitenkin nopeasti ohi, ja Suomi nappasi itselleen turnauksen ensimmäisen voiton. Parannettavaa jäi vielä Slovakia-peliin. lue lisää

Sauna, suomalainen televisiotuotanto, kotihalli ja nuorten MM-kisat - Räsäsen elämää kampuksella

MAAJOUKKUE | 30.11.2017 8:00
Suomalaishyökkääjä Aapeli Räsänen kiekkoilee tällä hetkellä Boston Collegessa. Yliopistoelämä Chestnut Hillissä on maistunut nuorelle suomalaiselle. Nyt tavoitteena on nuorten MM-kisat vuodenvaihteessa. lue lisää

Kanadalaistoimittaja: Nuorten MM-kisaisännyydet jaettu 14 vuoden päähän - Suomi vuorossa vuonna 2027

MAAJOUKKUE | 13.2.2018 18:11
TSN:n toimittaja Gord Millerin mukaan Kansainvälinen Jääkiekkoliitto on jakanut nuorten MM-kisat pitkälle tulevaisuuteen. lue lisää

Toimitusjohtaja Nurminen: Ahokkaalla vielä vuosi sopimusta

MAAJOUKKUE | 7.1.2018 21:23
Suomen nuorten maajoukkueen valmennuskuvioista jatkossa on ollut epäselvyyksiä. Nyt on kuitenkin varmaa, että Jussi Ahokkaan sopimus nuorten kanssa jatkuu myös ensi kaudelle. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Aapeli Räsänen

s. 1998 Tampere
183CM / 89KG
SOPIMUS: 2016