Pettynyt Marjamäki: "Jääkiekko on maalintekopeli"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Marjamäen olemuksesta paistoi pettymys.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Suomi sai Ruotsia vastaan aikaiseksi hyvän taistelun ja oli pelissä mukana vahvalla asenteella. Monista yrityksistä huolimatta maalit jäivät kuitenkin tekemättä.

Päävalmentaja Lauri Marjamäki oli ottelun jälkeen pettynyt tulokseen, mutta tyytyväinen joukkueen peli-ilmeeseen.

− Teimme joukkueen kanssa paljon töitä. Kokeneet pelaajat ottivat joukkueen reppuselkään. Huippusuoritus tarvittiin, ja mielestämme pelasimme erinomaisen pelin.

Olen ylpeä joukkueesta ja työmoraalista, mutta se ei riittänyt.

Suomen voiton tai edes tasoituksen edessä seisoi erityisesti yksi mies, Henrik Lundqvist.

− Loimme hyviä maalintekotilanteita, mutta maali jäi tekemättä. Lundqvist oli maalilla ilmiömäinen. Olen ylpeä joukkueesta ja työmoraalista, mutta se ei riittänyt. Tulosta pitää tietysti kunnioittaa.

− Tällä hetkellä olen kuitenkin äärimmäisen pettynyt, erityisesti pelaajien puolesta. He löivät itsensä täysillä likoon.

Suomella on edelleen mahdollisuudet edetä alkulohkosta jatkoon. Venäjä-ottelusta on kuitenkin pakko kaivaa voitto, eikä jatkopaikka silti ole täysin varma.

− Olen luottavainen joukkueen suhteen. Vastus on kova, mutta meillä on mahdollisuudet voittaa. Ruotsin ja Pohjois-Amerikan välisellä ottelullakin on meille merkitystä.

Raskaassa tilanteessa Marjamäki pystyi katsomaan kauemmas tulevaisuuteen.

− Nuoret pelaajamme ovat tuoneet paljon hyvää sekä joukkueeseen että koko suomalaiseen jääkiekkoon. Leijonien tulevaisuus näyttää valoisalta.

» Lähetä palautetta toimitukselle