Pettyneet valkovenäläiset kuilun partaalla - "Olemme surkeassa tilanteessa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Unkari jyräsi Valko-Venäjän kanveesiin.
Valko-Venäjä kaatui Unkarin käsittelyssä Pietarin iltapäiväottelussa. Arvatenkin valkovenäläisiltä ei irronnut hymyä, kun raskas tappio sysäsi joukkueen kuilun partaalle ja lähelle putoamista. Varakapteeni Geoff Platt jäi kuitenkin puhumaan medialle.

Valko-Venäjän joukkue koki yhden sen kiekkohistorian raskaimmista tappiosta, kun Unkari sysäsi valkovenäläiset kuilun partaalle 5-2-voitollaan. Valko-Venäjän joukkue käveli pettyneenä läpi mixed zonen, eivätkä he luonnollisesti olleet juttutuulella.

"Se meni vähän siihen, että seisoskelimme ja katselimme ympärillemme"

Lopulta kuitenkin joukkueen varakapteeni, kanadalaislähtöinen Geoff Platt, pysähtyy purkamaan pettymystä.

− Nyt kysyt päivänselviä kysymyksiä, Platt vastaa toimittajan kysyessä päällimmäisiä fiiliksiä Unkari-ottelusta.

Unkari tuli otteluun hyvin ja karkasi ensimmäisen kymmenen minuutin pelin jälkeen kahden maalin karkumatkalle. Sellaista starttia Valko-Venäjä ei odottanut.

− Niin. Heidän alkunsa oli hyvä ja he hyödynsivät paikkansa hyvin. He ovat parantaneet tässä turnauksessa, emmekä me olleet valmiita siihen, Platt näkee.

Valko-Venäjä kuitenkin pääsi ottelussa tasoihin pikaiseen tahtiin. Toisen erän alussa tilanne oli jo 2-2, mutta valkovenäläiset eivät onnistuneet saamaan peliään edelleenkään kasaan. Unkari karkasi pian jälleen kahden maalin karkumatkalle.

− En tiedä. Se meni vähän siihen, että seisoskelimme ja katselimme ympärillemme. Annoimme heille alivoimamaalin ja läpiajomaalin, eikä se ole hyväksyttävää. He luistelivat hyvin ja pelasivat hyvin, Platt kertaa.

Unkari-tappio ajoi Valko-Venäjän surkeaan tilanteeseen, sillä sen on saatava pisteitä sen alkulohkon päätösottelusta Ranskaa vastaan, mikäli se haluaa säilyä sarjassa. Unkari voi vielä hankaloittaa tilannetta ottamalla pisteitä Saksalta. Jos Unkari onnistuu Saksan voittamaan, Valko-Venäjä tippuu joka tapauksessa.

− Olemme tällä hetkellä todella surkeassa tilanteessa, Platt manaa.